Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí žlázy a brambory s tajemstvím

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

40 min (40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 202 kJ /
765 kcal
Bílkoviny12,37 g
Tuky42,92 g
Vláknina23,12 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 840 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy75,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jahňacie žľazy rozrežeme tak, aby polovice držali spolu, na tzv. motýlika ( viď obr. ). Posypeme čerstvo namletým korením, pokvapkáme worcestrom a posolíme. Necháme v chlade postáť cca 2 hodiny. Krok 2: Každú žľazu naplníme zloženým plátkom syra, opäť spojíme do celku, obalíme v slanine a uložíme na pekáč. Obložíme na kúsky narezanou cibuľou, na kolieska narezaným pórom a podlejeme trochou vody. Zakryjeme alobalom a v rúre pečieme pri 200°C 10 minút. Krok 3: Zemiaky ošúpeme a celé uvaríme v osolenej vode po polomäkka ( v kuchte 5 min ). Potom ich rozrežeme po dĺžke na polovice a v oboch vyrežeme jamku. Do jamky vložíme kocku slaniny a zemiaky spojíme. Krok 4: Takto upravené zemiaky poukladáme okolo žliaz. Pokvapkáme olejom a posypeme grilovacím korením. Prelisujeme cesnak a pridáme ho do výpeku. Ak treba, prilejeme trocha vriacej vody ( nie veľa, tekutiny nemá byť veľa ). Krok 5: Pekáč vložíme späť do rúry, prepneme na gril a grilujeme cca 10-15 minut. Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.

Zveřejněno 24. 11. 2013

Poznámka autorky tejaja

Možno použiť aj iný syr, podľa chuti, ja mám rada Volovec http://www2.milkagro.sk/index.php?page=240&type=bl...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí žlázy a brambory s tajemstvím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r50p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí žlázy a brambory s tajemstvím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r50p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Terezko,tak u nás by jsi touhle parádní baštou zabodovala:-*:yes:Jahněčí nemám,ale v mrazáku jsou ještě od býčka;-)Máš to moc hezky vychytané:-p:-K:yes:

Bibinka: Janka, máš pravdu, gule ako gule :yes::-D:-D:-D

Terezko, žlázy miluju, i když zrovna jehněčí jsem nikdy neměla, ale myslím, že takový rozdíl v tom nebude-koule, jako koule ne:-? Ale není je kde sehnat:-( Máš 6.bod:yes:

Mám bejčí už koupené a budou tento týden ale trochu jinak. K jehněčím se nemám šanci dostat. +bodík 5

Jana Remkova: Janička áno :-) Sú jemnejšie ako býčie, asi je to vekom zvieraťa.
hanes24: Pravdaže môžeš tak upraviť aj býčie, tým, že sú väčšie, sa ti to bude aj lepšie plniť syrom, nebude to tak utekať ;-)

:yes::yes:Pro mě beznadějně nedostupné, ale mohu tak upravit i býčí:yes:

Holka, teda, to musí být zajímavé:-O. Žlázy miluju, takže by to problém stopro nebyl, jen jsem nevěděla, co si představit pod pojmem sýr tylžského typu i jsem guglila, hurá, už vím :-D:-D:-D:-D:-D, je k dostání v tesku, hned je přepadnu;-);-);-), jo děkuju nejen za parádní recept, ale i za rozšíření obzoru ohledně sýrů:yes::yes::yes::yes::-p

Terezko, žlázy..to jsou koule?:-D Býčí miluji, ale z jehněte jsem snad ještě ani neviděla!!

Tématické fráze:
jehněčí žlázy, jehněčí koule, jehneci zlazy recept, jehneci zlazy recepty, jehněčí žlázy, jehneci zlazy gril, skopove zlazy, jehněčí koule recept, recept jehněčí žlázy, žlázy jehněčí, recept na býčie žlazi, jahněčí kýta, recept na řízky z býčích žlází, jehne koule recepty, postup pripravy jehnecich zlaz, mohu kuchyňsky zpracovat jehněčí žlázy?, bejci zlazi, jahneci peceny krk, recept býčí žlázy v celku, jehněčí žlázi

Suroviny:
jehněčí žláza, sýr tvrdý, slanina, cibule, česnek, pórek, koření, sůl, omáčka worcesterová, brambory, slanina uzená, koření grilovací, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu