Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sójové rohlíky

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 925 kJ /
2 372 kcal
Bílkoviny85,80 g
Tuky50,39 g
Vláknina28,82 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy379,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na omládek dobře smícháme a zakrytý proti osychání a prachu ho necháme 45-60 minut v teple kynout. Krok 2: Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které pokyne asi hodinu (v chladnějším prostředí i hodinu a půl). Krok 3: Vykynuté těsto dáme na stůl, prohněteme a rozdělíme na 10-12 dílů (pokud je třeba, desku stolu malinko pomoučíme). Ze všech dílků uděláme nejdříve bulky, které necháme 15 minut odpočinout. Pak postupně rozválíme na ovál a smotáme do rohlíků. Krok 4: Rohlíky je potřeba nechat před pečením nakynout (přibližně 40-60 minut), potřít vodou a dát péct do dobře vyhřáté trouby (200-220°C/15-20 min - orientačně).

Zveřejněno 28. 11. 2013

Poznámka autorky cathleen

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Prodávají se v obchodě, docela nám chutnají,

tak jsem zkusila upéct vlastní, domácí.

Jsou lehounké a přesto pevné a zasytí. Dobré i druhý den

po upečení.....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sójové rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pKQV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sójové rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pKQV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Vyzkoušeno,jsou výborné.Jen jsem místo sojových vloček dala stejné množství sojové mouky.

Příjemná změna,moc dobré rohlíčky :yes: Sice jsou trošku víc baculaté,ale to nevadí.Dokonce se mi povedly křupavé a uvnitř nadýchané :-p Ukládám a určitě zopakuji ;-) :yes:

senky:Jo jo...povedlo se:yes:

AniCiz: urcite. Jen je zapracuj do testa co nejpozdeji, at se nerozbiji. Tesne pred koncem michani ;-)

dnes jsem koupila ty sojové vločky,ale vzala jsem jemné..na obr. jsou ty hrubší..může to být?:-S:-?

senky, Majka8: ....a vše by mělo být bez předehřevu ;-) To by byla další doba navíc, kdy by omládek jen stál a navíc se nahříval.....díky, Jani ;-) i za krásnou fotku a rychlou realizaci s pochvalou :-K

volhpe1: pokud bys použil Google (když už ne rovnou vyhledávač tady), vyjede ti toho o omládku a sladěnce hodně. Ono ale hodit dotaz je jednodušší a nedá to námahu.... (tvoji).
Zrovna tak jako kliknout na můj nick a hned bys viděl, že stránky, odkud čerpám, jsou moje....

Majka8:zadaří;-) dělám jedině v pekárně ... i omládek nechám v pekárně kynout, pak přidám zbytek surovin a nechám projet pr. kynuté těsto ještě jednou - bez práce a s úspěchem;-)

Taky se asi zeptám jako tydýt:-S,ale když si připravím omládek a pak vše strčím do pekárny,myslíte že se těsto zadaří?

volhpe1:Už tu bylo několik receptů,kde je uvedena sladěnka...taky jsem neznala,zeptala jsem se a rada přišla,dá se koupit ve zdravé výživě,už ji mám doma a tento recept určitě vyzkouším

Časově sice trošku náročnější, ale jako vždy super recept. Těsto krásně vykynulo, dobře se s ním pracovalo, desku jsem podsypávala jenom nepatrně při válení oválků. :yes::yes:Já jsem tedy o kvalitě nepochybovala, bodovala hned tak teď přidám foto a díky za další zkušenoosti:-K

to jsou rohlicky teda! ne jako z casaku, ty v casaku by se musely stydet:-p bod jasny, ty sojovy orisky taky chroupu jen tak, ale zkusim i do peciva:yes:

Pěkné rohlíčky:-p+:yes: Nápad volhpe1 mě pobavil:-D:-D:-D

volhpe1:Holky už náležitě vysvětlily;-) A to , že by Cath mohla kopírovat fotky, to mně fakt rozesmálo:-)

volhpe1: klikni si na uváděné stránky, jsou cathleen, takže by byla na místě omluva. Jo, splést se mpůže každý, ale piš příště s rozmyslem. Od autorky např. vlastním její knížku Pekárkománie a vím, že je odborník na slovo vzatý. Cokoli jsem potřebovala, vždy porasdila i po mobilu, skypu, atd. Tady jsi ujel. trošku pokory by to chtělo.

volhpe1::-))nejde o nářečí, jde o pekařské suroviny (omládek je např. pšeničný kvas, sladěnka je ječmenný slad), jistě by ti to lépe vysvětlila autorka, kterou podezřívat z kopírování fotografií je víc než komické. Webové stránky, uváděné jako zdroj, jsou j e j í stránky:-D:-D

senky: mě jenom zajímalo kde se to nářečí používá? + myslím že tady bylo porušení autorského zákona kopírování fotografií :-!

Koupila jsem i vločky i otruby:-));-) a omládek se míchá:-)

Rohlíky i složení těsta se mi moc líbí:-p:-K:yes:

:yes:koupím ov. vločky a hned upeču:-*:-K:-K:-K

volhpe1:stačí nahlédnout do odkazu v poznámce a dovíš se spoustu zajímavých informací ;-)

Už jsem je obdivovala u Tebe na stránkách :yes::yes: Jsou krásné, o chuti nepochybuju :-p

volhpe1: říká ti něco strejda Google? ;-)

Mě by jen zajímalo kde jsi přišla na ty názvy
na omládek
lžička sladěnky:-?:-?
;-)

:yes::yes: Tak do těch jdu velmi brzy;-):yes::yes: sójáky máme rády v práci ke snídani;-):-p Dávám první :yes:

Tématické fráze:
sojový rohlík, sojový rohlík složení, sojový rohlík recept, složení rohlíku, sojové pečivo, rohlík složení, složení sojového rohliku, recept na sojovy rohlik, sojové vločky recepty, sojové vločky jemné recepty, domácí sojové rohlíky, domaci sojovy rohlik, sojové pečivo recept, rohlík sojový, sojový rohlík-recept, sojový rohlík-recept, kde koupit sojový rohlík, nejlepší matrace na trhu, recept na rohlíky, sojový rohlik recepty

Suroviny:
voda, mouka hladká, med, droždí, voda, olej, sůl, vločky sojové, otruby pšeničné, semínka lněná, mouka hladká

Přidat fotografie receptu