Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulový kringel

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 977 kJ /
2 385 kcal
Bílkoviny67,45 g
Tuky22,46 g
Vláknina42,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,37 g
Sůl8,96 g
Sacharidy465,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme kvásek z teplé vody, kvasnic, cukru a lžíce mouky. Až vzejde, zpracujeme těsto (do mouky přidáme prášek do pečiva), olej až nakonec. Krok 2: Bez kynutí dáme těsto do mikrotenového sáčku, vytlačíme vzduch, zavážeme a uložíme v lednici minimálně do rána, klidně do druhého nebo třetího dne. Vejce se opravdu nedává. Krok 3: Z těsta oddělíme přiměřené množství, na pomoučněném pečícím papíru velikosti plechu tence vyválíme do obdélníku a necháme chvíli odpočinout. Krok 4: Mezitím si na lžíci oleje osmažíme cibuli, pokrájenou na měsíčky, zasypeme hnědým cukrem, zkaramelizujeme, vmícháme česnek, sůl a balzamikový ocet a necháme chvíli vychladnout. Krok 5: Krémovou zakysanou smetanou potřeme vyválený plát těsta, posypeme karamelizovanou cibulí a pomocí pečícího papíru zamotáme roládu. Tu rozřízneme po délce na poloviny, které opatrně otočíme "na záda" a promotáme navzájem. Krok 6: V této fázi vám smetana s cibulí trochu vytéká, to moc nevadí, při pečení se zapeče. Celý pečící papír přesuneme na plech, pokud je nutné, tak vyložený ještě druhým papírem. Krok 7: Ve vyhřáté troubě pečeme cca 30 minut při teplotě 160-180°C podle druhu trouby.

Zveřejněno 30. 11. 2013

Poznámka autorky hosta

Těsto jsem si zkombinovala "za pochodu" z Magdalenky osúchu (z toho je i nápad se zakysanou smetanou) a ze svého sedmidenního kynutého těsta, které může údajně čekat v lednici na zpracování až týden

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulový kringel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JAqJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulový kringel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JAqJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

To mi uteklo, moc se mi líbí:-p:-p:-p:yes:

dobrota to bude, o tom žádná:yes::yes:;-)

hosta:Parádní,teď peču skořicový pletenec a chtěla jsem udělat Magdalenčin cibulový osůch,tak ten osůch takhle efektně stočím a uvidím co mi s toho vyjde. Posílám bodík. :-p;-):-*:yes:

super:yes::yes:

Takový copánek znám a dělám se skořicí, ale tenhle je také parádní:yes::yes::yes:

:-O:yes::yes: Tak to je nádhera, moc se mi líbí tento rcp :yes::yes::-K:-p:-p

Ukládám a boduju:yes:

To je nádhera:yes:

To je teda krása! Kreatívna šikulka!:-K:yes:

Krásně jsi to zkombinovala " za pochodu ";-):-p:yes:+8

Jitko, tohle dílo se teda zdařilo. Super:yes:, snad se s tím někdy i poperu:-D

... tak to je teda nádhera :-O:-O:-O

hosta: díky, určite urobím, máme radi aj cibuľu aj kysnuté :yes:;-)

tejaja: určitě, já dala červenou, protože se mi zdá "atraktivnější" a zkaramelizovaná mi víc chutná:-D

Krásne :yes: Len mám otázku, môžem použiť aj žltú cibuľu však, nemusí byť červená? Ja ju mám radšej ...:-8

Tématické fráze:
kringel, pečeme kringel, cibulový osuch, pecivo kringel, cibulový prášek, kringel bez kynuti, zkaramelizovaná červená cibule recept, cibulový pletenec, peceny kringel, kringel bez vajec, kringel recept, peceny krungel, cibulovy smetanovy krem, jak udělat zkaramelizovanou cibuli, smažené cibulové měsíčky, cibulové kroužky zkaramelizovane, cibulový prášek recepty, cibulove rohliky s prasku do peciva, cibulový džem recept, cibulovy krigel

Suroviny:
mouka hladká, kvasnice, prášek do pečiva, cukr, sůl, voda, olej, olej, cibule červená, cukr třtinový, česnek, sůl, ocet balsamiko, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu