Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené hovězí plátky s cuketou

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaB1

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 601 kJ /
383 kcal
Bílkoviny2,93 g
Tuky33,14 g
Vláknina6,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy16,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli na drobno. Plátky masa naklepeme. Krok 2: Cibuli na oleji usmažíme do růžova, přidáme plátky masa, přiklopíme poklicí a dusíme ve vlastní šťávě. Krok 3: Po vydušení šťávy přidáme bujón, koření, podlijeme vodou a za občasného podlévání podusíme maso do měkka. Krok 4: K měkkému masu přidáme na tenké plátky nakrájenou, neoloupanou cuketu a vše zahustíme moukou, rozmíchanou v troše studené vody. Krok 5: Provaříme asi 10 minut a odstavíme. Podáváme s vařenou rýží.

Zveřejněno 3. 12. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené hovězí plátky s cuketou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KB1M

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené hovězí plátky s cuketou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KB1M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

ZaSolanem: Uvedené suroviny nepatří k tomuto receptu. Já je určitě nenapsala.

Zajímavý recept...na hovězí plátky z kuřecích prsou? Ale má kladné ohlasy, tak asi dobrý 8-(

Jarka D. 4. 1. 2014 21:28
:yes:Hm, :-pdobré, ale ta mouka se musí povařit déle, minimálně 20 minut. Po 10 minutách bývají cítit syrovou moukou a také, když omáčka zbude může podléhat zkysnutí:-O;-(

:yes::yes:

Moc chutná dobrota:-p:yes:A i ta šťávička vypadá bezvadně:-K

Jani, bylo by to fajn, ale u nás bez toho pálivého koření, ale to bych vnechala, nebo dala jen špičičičku nože;-) Máš 4.bod:yes:

Zajímavý recept, líbí se mi.:yes::yes::yes:

1974andrea: Andrejko, nevařím stále ostrá jídla, ale občas ano. Chutnají nám jídla s dˇábelským kořením, Drákulova smrt. Někdo chilli v jídle miluje.:-)

Jani, jednou jsem si koupila tenhle Ďábelský bujón a dala do nějaké masové směsi. Pálil teda fakt jak ďábel, na mě až moc, i když pikantní já ráda:-D

U nás by taky chutnalo:yes::yes: hlavně chlapům;-)

Tak to by nám šlo, cuketky s masem:yes::yes::yes:

:yes::yes:

Tématické fráze:
dušené hovězí plátky, hovezi platky, hovezi maso s cuketou, dušené přední hovězí, dušené hovězí, hovezi platky recepty, hovezi platek s cuketou, přední dušené hovězí, hovězí na cukete, dušené hovězí s cukety, dušené hovězí maso, recepty z cukety, dušené hovězí recept, dusene hovezi cuketa paprika, dušené hovězí maso recept, hovezi cuketa, hovezi platky scuketou, nejlepsi hovezi maso s cuketou, plátky přední, bujon dabelsky s chilli recept

Suroviny:
plátek hovězí, cibule, olej slunečnicový, chilli, koření drákulova smrt, cuketa, mouka hladká

Přidat fotografie receptu