Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marináda nejen na zvěřinu dle myslivce

Zvěřina je označení pro maso zvěře, které bylo uloveno ve volné přírodě. Jedná se o maso, které je méně tučné, ale bývá tužší konzistence. Proto je vhodné takové maso před konečnou tepelnou úpravou naložit do marinády.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 5 min

25 min (20 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 717 kJ /
889 kcal
Bílkoviny48,00 g
Tuky21,09 g
Vláknina14,25 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 1,09 g
Sůl0,50 g
Sacharidy121,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso dám na 1 den do mléka - je šťavnatější a křehčí. Krok 2: Pak opláchnu a dám do vychladlé marinády, kterou dělám takto: Ocet zředím vodou a přidám všechny ingredience, povařím 5 minut a nechám vychladnout. Krok 3: Ponořím do ní maso a nechám minimálně 1 den, lépe ale 2-3 dny. Krok 4: Pro doplnění: tuto marinádu používám i například na hovězí maso (svíčková), lze i na vepřové. Krok 5: Maso je pak připravené k tepelnému zpracování.
Marináda se k vaření nepoužívá, má za úkol jen zkřehčit a ochutit maso.

TIP: Zvěřina - zpravování a oblíbené recepty

Zveřejněno 6. 2. 2009

Poznámka autorky spagetka

Recept jsem získala před lety od rodinného přítele, který se pohybuje buď v lese - to vyžaduje jeho povolání, nebo v kuchyni u sporáku - to vyžaduje manželka, děti i návštěvy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marináda nejen na zvěřinu dle myslivce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kKv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marináda nejen na zvěřinu dle myslivce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kKv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (21)

Ta marináda se potom vyleje nebo maso se v ní dusí nebo peče dál?

Tamara: nepoužívá se již, vyleje se.

mayda: U nás se zvěřina nakládá do mléka, nebo i podmáslí vždy pro zjemnění, zkřehčení masa, odstranění pachů. Také ještě se může naložit do cibule, nasucho v jalovci nebo divokém koření, i jen do másla - to vše jsem vyzkoušela, ale nám prostě nejvíc vyhovuje tento způsob v receptu ;-)

dělám skoro stejnou, akorát dávám méně octa a nemáčím v mléce a nechávám tak 5 dní,

Díky ;-)za recept :-K marináda je skvělá,maso a posléze,kančí gulášek pečený v troubě se sušenejma švestičkama,hromadou cibule a zahuštěný chlebem byla pochoutka,maso jsem nechala naložené 4dny :yes::yes:

Nevím, co se stalo, ale maso i omáčka je kyselé od octa. Měla jsem ho v poměru s vodou 1:1, jak je tu psáno. Maso se mi nezdálo už když jsem ho vytahovala z marinády - bylo bělavé. Jsem zklamaná, vyhodila jsem kilo kýty z divočáka a další suroviny :no::-//

muchomurka:stoprocentně ne, vyzkoušej :yes::yes::yes:

muchomurka 29. 2. 2012 18:26
Není maso potom moc kyselé od toho octa?:-O

Tak mám naložené v mléce a zítra budu pokračovat :-K posílám bod.

jejda...marti tak na ten gulas som sa chystala buduci tyzden....no bola si rychlejsia..je samozrejme tvoj...bude urcite :-p

tak naložila jsem srnčí a v úterý nebo ve středu bude gulášek, už teď mám hlad:-p:-)

Paprička: na steky fakt asi ne - souhlas s vybusnou - přece jen je to dost odlišná úprava, ovšem gulášek - to je jiná :-p a omáčka něco jakosvíčková nebo smetanová atd, 100% ano ;-):-p:yes:
Terezko, mně absolutně nedošlo, že tu není marináda na zvěřinu, až včera, když o ní, myslím vybusna, mluvila (psala). Já to považovala za samozřejmé. Tak s enezlob ;-);-)

paprika, ja by som to na steaky asi nepouzila....steaky by som nakladala do oleja+divoke korenie. cim viac oleja+cim dlhsi cas.

Laďka a kde si bola s tým receptom doteraz:-?:-?:-? Dievča moje, to ti neodpustím;-):-D:-D

Mám dotaz: To maso se dá požít na cokoliv např. na steaky nebo jen na omáčku či gulášek?

Ladi super, to se fakt hodí!:yes:

Kategorií je málo. Tak z tohoto výběru bych marinádu dala do "ostatní" nebo "omáčky".

bingo!!!!!!!!!

som velmi velmi vdacna za tento recept. kategoria mi v podstate je jedno...len nazov...pri beznom vyhladavani by ma nenapadlo dat ani jedno slovo z tohto nazvu. ako specificke slovo by som volila nieco ako marinada, alebo nalev. co povies?

Já bych to nechala v Jiné maso, protože marinádu bych v Omáčkách nehledala:-)

Nejsem si jistá volbou správné kategorie - vybusna je spíš pro omáčky než jiné maso???Tak nevím

Tématické fráze:
marináda na divočáka, marináda na srnčí maso, recepty na zvěřinu, marináda na divočinu, marináda na srnčí, recept na zvěřinu, naložená zvěřina, nalev na zverinu, marináda, marinování zvěřiny, marináda na kančí maso, marinády na divočinu, marinády na srnčí, marinády na srnčí maso, marináda na maso, maso z divočaka a jeho úpravy, divocak marinada, marináda na svíčkovou, recept na marinadu, srnčí marináda

Suroviny:
podmáslí, ocet vinný, voda, pepř, koření nové koření, bobkový list, tymián, jalovec, cibule, zelenina kořenová

Přidat fotografie receptu