Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak paní Colombové (z vepřové panenky)

Jednoduchá příprava vepřové panenky, která se hodí ke svátečnímu obědu nebo večeři. Bramborovo-cibulovou přílohu můžeme doplnit domácí tatarkou a smaženými volskými oky.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 14 min Doba tepelné úpravy: 6 min bez doby odležení masa

20 min (14 min příprava + 6 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 079 kJ /
975 kcal
Bílkoviny145,74 g
Tuky42,63 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 940 mg
Sůl2,16 g
Sacharidy2,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou panenku odblaníme, osušíme a rozdělíme na tři díly. Oba konce oddělíme a použijeme na jiné dobroty. Střední část panenky rozdělíme na tři stejné steaky cca 2-3 cm vysoké, a jemně poklepeme klouby naší sevřené pěsti. Steaky potřeme olivovým olejem a okořeníme z obou stran směsí čerstvě namletých pepřů a osolíme. Krok 2: Na nepřilnavou pánev si dáme opéct tři plátky Lopenické slaniny do křupava. Po opečení slaninu dáme bokem. Krok 3: Na pánev, kde nám zůstal slaninový výpek – tedy dostatek tuku pro opečení steaků, vložíme všechny tři steaky a opékáme z každé strany cca 3 - 5 minut (dle požadované propečenosti steaku). Krok 4: Jakmile je maso opečeno z obou stran, uložíme ho do připraveného alobalu a necháme cca 8 minut rozležet. Krok 5: Vhodnou přílohou jsou cibulové brambory, které si připravíme tak, že oloupané syrové brambory nakrájíme na silnější plátky (cca 8 plátků na porci) které předem osolíme a opepříme a tyto vkládáme skoro na „stojáka“ do vhodné zapékací misky střídavě s cibulí. Vše následně ještě osolíme a opepříme a dáme péct dokud brambory nebudou krásně měkké a křupavé. Krok 6: Při servírování brambory přelijeme domácí tatarkou (majonéza, kyselá okurka, červená cibule, hořčice, sůl, pepř) a nezbytně doplníme usmaženým volským okem a křupavým plátkem opečené Lopenické slaniny.

TIP: Co se dá udělat z vepřové panenky

Zveřejněno 8. 12. 2013

Poznámka autora Colombo65

Velmi oblibené jídlo mé manželky - proto ten název :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak paní Colombové (z vepřové panenky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qm6L

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak paní Colombové (z vepřové panenky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qm6L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (22)

:-)<3:yes::yes: Parádně uvařeno :-K

Daniella O.:
Přeji hezký zbytek adventu do USA a děkuji za pochvalu.:-K Jsem rád, že chutnalo i za velkou louží;-);-);-)... jo a náš Ježíšek pozdravuje Vašeho Santu :-D:-D:-D

Colombo65: tak jsem vcera zrealizovala a musim pouze prihodit kladny bodik, protoze varit pro tri chlapi a jeste pazravejsi dceru...:-)):-)):-)), proste nekdy vyfotit nestiham...:-//. Mohu pouze doporucit jako vyborny nepreplacany receptik. Timto dekuji za inspiraci :-K:yes::yes:. Fotka jako vzdy NADHERNA :yes::yes::yes:.

Colombo65::-D:-D:-D přála bych si být p.Colombová,ten můj ing.neumí ani čaj:-//a to nekecám,udělal si čaj s pytlíku a použil pytlíkové koření na svíčkovou a ani to nepoznal,podezírám ho,že to měl ředěný rumem:-Djinak mně to hlava nebere:-S

Colombo65:cháá:-D:-D;-):yes:

Anna Kocikova:
.... stojku a kliky bez rukou jako Chuck Norris:-D:-D:-D

:-O:-OMňam:-pOtíí,to se Ti povedlo:-p:yes::-KOstatně,řekni,co neumíš:-*:-))

no to věřím, že je to velmi oblíbené jídlo paní Colombové:-D prostě paráda se vším všudy:yes::-D

Opět nádhera,prezentace naprosto úžasná:yes:.Mám v mrazáku velký balík panenky,je ji tam asi 6 kusů a já neumím:-//vždy to přeženu a je žvejkací,jsem tydýt,ale vyzkouším a budu se držet přesně postupu.Colombo tvoje recepty zbožňuju,tak doufám,že se i tohle jídlo podaří.

Já vím, panenka je vděčná...:yes::-p:-)

Tedy Colombo, to je ale paráda;-)Tvoje manželka má výborný vkus i chutě:-p:-p

Také bych si pochutnala :yes: :yes:

:yes::yes::-p:-p

Krásný recept i foto - jako obvykle:-)):yes:

Kromě toho, že se mi jídlo velmi líbí, dovolím si připojit dotaz, zda paní Colombová také vaří a nebo na to má lidi ;-):-)+ 7. bodík :-p:-K:yes:

:-Kkrásná úprava panenky -dala bych si-:yes::yes: a paní Colombové upřímně závidím.....:-))

:-p:yes:

taky by se mi líbila taková dobrůtka..krásné fotky opět :-K:-K:-K:-K

parádní obídek:-))) oblíbené i u nás.:yes:

Paní Colombová ví, co je dobré:-p;-):yes:

Je mi ctí bodovat jako první:yes::yes:

Mé taky velmi oblíbené:yes::yes::-K:-K no a v této úpravě přímo skvost

Tématické fráze:
steak z vepřové panenky, steak z panenky, vepřová panenka steak, steaky z vepřové panenky, steak z vepřové panenky recept, vepřový steak z panenky, steaky z panenky, stejk z panenky, steak z vepřové panenky recepty, stejk z veprove panenky, recept na vepřové steaky, vepřová panenka, recepty z vepřové panenky, vepřová panenka recept, příprava vepřové panenky, steak z panenky recept, vepřový steak, veprove steaky, vepřová panenka recepty, recepty na vepřovou panenku

Suroviny:
panenka vepřová, sůl, pepř čtyř barev, olej olivový, slanina, cibule, cibule červená, brambory, vejce

Přidat fotografie receptu