Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Višňové šneky s vůní skořice

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hana kalousova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 20 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 921 kJ /
2 371 kcal
Bílkoviny31,68 g
Tuky149,36 g
Vláknina10,10 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 339 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy220,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vál poprášíme moukou a listové těsto rozválíme na obdélníky o velikosti 40x30cm.Višně propláchneme a necháme je v cedníku okapat. Pak je zbavíme stopek a vypeckujeme. Krok 2: Vejce dobře rozšleháme. Krok 3: Plát těsta potřeme částí vejce a posypeme skořicovým cukrem. Poklademe ho višněmi a pak z delší strany stočíme do rolády. Tu rozkrájíme ostrým nožem na plátky silné asi 2cm. Krok 4: Vzniklé šneky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je zbylým vejcem a posypeme vanilkovým cukrem. Krok 5: Pečeme je v předehřáté troubě při teplotě 180°C přibližně půl hodiny.

Zveřejněno 13. 12. 2013

Poznámka autorky hana kalousova

1kousek asi 528 kJ/ 126 kcal.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Višňové šneky s vůní skořice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9BgZ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Višňové šneky s vůní skořice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9BgZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Teri, hezká fotka, miska je taky krásná:yes::yes: ;-);-), recept vypadá dobře :yes:

Urobila som z 200 g cesta a 1 malého višňového kompótu ( višne v škorici s rumom ), ktorý som ešte mala. Scedila som ho dobre, vykôstkovala a musím povedať, že nič nevypadávalo, aj keď som cesto nemastila vajíčkom, len posypala škoricou a troškou práškového cukru. Po upečení doporučujem nechať vychladnúť na plechu, až potom premiestniť ( kvôli náplni ).
Slimáky nie sú presladené, sú akurát a sú výborné. Viac cukru by som nikde nepridávala. ;-)

;-) Višňové šneky tak dělám. Akorát višně raději trochu rozvařím s cukrem a rumem krásně zhoustnou . Kdybych je tam dala jen tak celé :-//, asi by ze šneků vypadávaly.

Už si to piekla? Nevypadlo ti z receptu niečo?

Tématické fráze:
višňová kapsa recept, višňová kapsa, vanilkové šneky od hrušky, výšnovy snek, višňové kapsy, sneci s višněmi, visnove kapsa z listového těsta, višnové kapsy z listového těsta, z listového těsta višňový, šneci z listového těsta s višněmi, višňový šneci z listového těsta, šneky z listového těsta, višňové stopky, datlovy sneci recept, skořicový šnek s višněmi, vanilkový šneci, recept z listového cesta na škoricové šneky, višně šneci, recept višnoví šneci, stopky višňové

Suroviny:
těsto listové, višně, vejce, cukr skořice, cukr vanilkový, mouka hladká

Přidat fotografie receptu