Likérové špičky od cukrářky
Lahodný máslový krém, uvnitř vaječný likér a na spodu vláčný piškot, to celé v čokoládové polevě. To jsou likérové špičky, které dodnes vévodí českým cukrárnám. Potřebovat budete speciální cukrářskou špičku a také velikou dávku zručnosti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 688 kJ / 1 360 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,13 g |
Tuky | 25,88 g |
Vláknina | 25,40 g |
Cholesterol | 10 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 238,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Za stálého míchání svaříme vodu, cukr, kakao a sójovou mouku a necháme vychladnout.
Krok 2: Máslo vyšleháme dohladka a po částech zašleháme vychladlou kakaovou hmotu.
Krok 3: Krémem naplníme speciální špičku (odkaz v poznámce), na piškoty nebo menší linecká kolečka nastříkáme "komínek" a takhle je naskládané na tácu, necháme v mrazáku chvíli zatuhnout.
Krok 4: Nalijeme vaječný koňak, krémem ozdobně zastříkneme vršek "komínku" (špičku i s koňakem tím uzavřeme) a znovu je necháme chvíli tuhnout v mrazáku.
Krok 5: Máčíme v rozehřáté čokoládové polevě a uchováváme v chladu. Tyhle špičky chutnají stejně, jako kdysi ty výborné, kupované.
Zveřejněno 19. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Likérové špičky od cukrářky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NjE6
Moje poznámka
Likérové špičky od cukrářky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NjE6
Nejnovější recepty
Bramborové krokety jako chuťovky
Přidáno před 1 hodinou
Smažený bramborový knedlík v těstíčku
Přidáno před 1 hodinou
Babiččiny bramborové klobásky
Přidáno před 1 hodinou
Avokádová omeleta bez mouky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 1 hodinou
Cuketová polévka v kuřecím vývaru s hráškem
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Petr Štěpánek preferuje chlapské vaření: Používám koření, které by normální člověk nepozřel, směje se herec
Brokolicové gnocchi si zamilujete: Příprava je snadná, chuť luxusní, s malým trikem je navíc budete mít jako z restaurace
Milujete drobenku? Připravte si ji zásoby a podle jednoduchého návodu dobře zabalte a zamrazte. Vydrží až tři měsíce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Staročeská pučálka
Neregistrovaný před 8 sekundami
Nepečený dort s piškoty
Neregistrovaný před 1 minutou
Domácí kmínový chleba
Neregistrovaný před 3 minutami
Loupáky
Neregistrovaný před 5 minutami
Nafoukané trubičky
Neregistrovaný před 6 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
Neregistrovaný před 8 minutami
Vajíčko v mikrovlnce
Neregistrovaný před 8 minutami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Neregistrovaný před 9 minutami
Smažený bramborový knedlík v těstíčku
Neregistrovaný před 9 minutami
Babiččiny bramborové klobásky
Neregistrovaný před 18 minutami
Tématické fráze:
likérové špice recept,
koňakové špice recept,
likérové špičky,
cukroví koňakové špice video,
likerove spicky recept,
likérové špice,
likerove špičky video,
recept na likerove spicky,
recept na špičku,
likerova spicka recept,
špičky recept,
recept na špičky,
top recepty -konakove likérové špičky,
cukrařky,
likerova spicka,
recept likerove spicky,
výborné likérové špičky,
cukrovi likerove spicky,
likérové špičky videorecepty,
recept likérové špice
Suroviny:
cukr,
kakao,
voda,
mouka sojová,
máslo,
koňak vaječný,
poleva čokoládová,
piškoty
Komentáře (16)