Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda z daňčí plece

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 větší roláda

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 607 kJ /
623 kcal
Bílkoviny9,07 g
Tuky53,23 g
Vláknina8,20 g
Cholesterol 44 mg
Sodík 1,16 g
Sůl2,85 g
Sacharidy25,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Daňčí plec pořádně odblaníme, rozkrojíme a přes fólii naklepeme dotenka. Osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem smíchaným s hořčicí. Na upravený a potřený plát položíme plátky anglické, nebo královské slaniny a přidáme špalíček uzeného bůčku. Roládu srolujeme a buď ovážeme potravinářským motouzem, nebo sepneme špejlemi. Krok 2: Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a když pustí tuk, přidáme nasekanou cubuli. Základ restujeme dohněda. Pak na cibuli a slaninu dáme ze všech stran orestovat roládu, zaprášíme paprikou, podlijeme vodou a dusíme doměkka. (můžeme použít tlakový hrnec, stačí pak dusit cca 25-30 minut). Když je roláda měkká, vyjmeme ji, šťávu zaprášíme hladkou moukou a provaříme. Nejlepší přílohou je rýže, kterou také můžeme netradične osmahnout na uzené slanině, zalít vodou, osolit a dát péct do trouby.

Zveřejněno 27. 12. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept je můj.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda z daňčí plece

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OkJN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda z daňčí plece

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OkJN

Komentáře (54)

Jana Remkova:Hrubá chyba ! Musíš udělat víc!;-)

Veronika.Hrozna: No vidíš, nám na druhý den nezbylo!;-)

Jana Remkova:Janičko mohu jenom tento receptík doporučit.Vařte o den dříve! Dneska jsme měli roládku odleželou " sonet:-* na talíři " ! To prošlo to uzený a slaninka masíčkem :-p:-K:yes:

spagetka: :-D Ne, nezlobím se;-)

Veronika.Hrozna: okamžitě bohužel nelze, až při nové sklizni a prodeji, že bych nyní narazila na český česnek v marketu - chacha

Jana Remkova: nezlobíš se, že je tu rozpoutaná debata o česneku? K receptu to zrovna nepasuje, to je fakt, když tak to vymáznu.

spagetka:Hele ,dej to sem a okamžitě,nějaký zoufalec /jako třeba já/ to odzkouší. :-(:-)Už mám toho plný zuby.Kdysi jsem dávala do bramboráku 2 a teď 7 stroužku ,do stejného množství brambor. A byly jako na židovské svatbě. Teď to tam ani není cítit!:-(:no::no:

Veronika.Hrozna: mně právě i ten soused řekl, že to je zřejmě made in china, a to ještě z hodně zaostalý oblasti :-O:-O:-O
čti - http://hobby.idnes.cz/chcete-si-koupit-cesky-cesne... :no::no::no:

český česnek prý má být do modra s fialovým nádechem a cítit výrazně po česneku. V době nákupu tak vypadal... pak už zbělal vysychá :no::no: prý je ještě jeden a to 100% fígl, ale ten lze až v praxi, tak jsem zvědavá a určo se tu o to podělím :yes::yes::yes:

spagetka: Zdravím Marii Stuartovnu! Tento koupil manžel na trhu,prodavač přísahal že je štiplavý a domácí.Když je tohle domácí česnek,tak já jsem Marie Terezie ! Když ani na rukou není cítit ,že jsem loupala česnek, tak co je to? Nebude to náhodou odrudou ,nebo geneticky upravovaný!:-( Proč máme všichni problém s tak obyčejnou zeleninou nezbytně nutnou v kuchyni?

spagetka: Jenže já ho mám fakt český, vypěstovaný u kámoša na zahradě. Byl nádherný a tvrdý. Teď nějak nemá sílu :-(

Děvčata, já koupila na trhu na podzim údajně český česnek, někdy v říjnu, už teď stojí za pendrek, jestli to byl pravý český, tak jsem marie stuartovna, prostě opravdu podvody....:no::no::no:
Soused slíbil, že mě naučí poznat pravý český česnek, když jsem mu ukázala to, co mám ve špajzu, tak řekl - tohle fakt českej není, ani španělskej ne, vyhodilas prachy....:-//:-//:-//. já snad na nákup česneku budu posílat souseda odborníka :-O:-O:-O

:yes::yes::-p

Veronika.Hrozna: Jéé, díky moc!!! No vidíš, že to šlo!:-)) Co se česneku týká, já mám český a taky nic moc. Většinou, když jsou uvedeny 2, dávám i 5 stroužků;-) Díky za foto!!:-)

Veronika.Hrozna:Foto přidáno,výborné! :-KAž na česnek,buhví jakou potvoru vydávající za česnek ,zase mám ! Dala jsem 4 stroužky a je to málo. Já už nevím,jak vařit ! Asi budu všechny počty stroužku násobit minimálně dvěmi. :-// Očistila jsem 4 stroužky a ani nemám ruce od česneku ? Co to je za česnek?

Maso když jsem ráno na to koukla bylo tak nádherné ,opravdu kus kýty jako namalovaný.Takový kousek z daňka mám tak jednou za dva roky. Neměla jsem svědomí z toho udělat plát - dopižlat to! Udělala jsem řízky naklepala pomazala a dala slaninu a uzené.Každý zvlášť jsem umotala ,svázala a už se dusí.:-DMísto jedné roládky mám 8 malých! ;-) Hodnocení písnu po obědě ! :-D

Daňka mi ještě nikdo neulovil, ale jelení a kančí ještě mám. A takhle jednoduše chuťově upravené to bude jistě dobré:-p:yes:

Tématické fráze:
roláda z daňka, dančí, dančí kýta recepty řízky, danči plecko recept, dančí recepty, dančí plecko, nejlepší recept na dančí maso, dančí řízky, recepty dančí maso, roláda z dančího masa, dančí plecko recepty, recept na maso z daňka, daněk recepty, dančí kýta recepty - řízky, recept na dančí, roláda z plece, plecko recepty, plec z danka, dančí maso prodej, danci rostena

Suroviny:
plec dančí, slanina uzená, slanina anglická, bůček uzený, česnek, hořčice plnotučná, sůl, pepř čtyř barev, mouka hladká, paprika sušená sladká, cibule

Přidat fotografie receptu