Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Draculovy hrušky

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kaczik

Snadný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 302 kJ /
311 kcal
Bílkoviny0,54 g
Tuky0,33 g
Vláknina3,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy74,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hlubší pánve jsem si dala víno, cukr, skořici a hřebíčky a dala to vařit. Než to začalo bublat, tak jsem to místy promíchala, aby se spojilo víno a cukr, oloupala jsem si, rozpůlila a vykrojila jadřinec. Krok 2: Jakmile víno začalo bublat, dala jsem do něj hrušky, jejich vrch jsem pokapala šťávou z citronu a přikryla pánev poklicí. Nechala jsem je vařit asi 25 minut s tím, že někdy v poločase jsem je obrátila. Asi po 20 minutách jsem poklici sundala a ještě s hruškama jsem již nechala redukovat víno. Hrušky jsem pak vytáhla, dala je na 5 minut bokem do tepla, aby se omáčka zredukovala skoro až na sirup. Možná to může zabrat až tak 10 minut. Nezapomínáme průběžné promíchávat. Krok 3: Hrušky jsem poté nakrájela na plátky, ty jsem rozložila na talíř, přelila omáčkou a dozdobila slabší polévkovou lžící kysané smetany, kterou jsem lehce posypala skořicovým cukrem.

Zveřejněno 29. 12. 2013

Poznámka autorky Kaczik

Název jste asi podle barvy omáčky pochopili =).

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2013/12/draculov...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Draculovy hrušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4wY6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Draculovy hrušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4wY6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:-p:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::-K

Kaczik: naopak název beru stopro :yes::yes::yes::yes::-D:-D:-D:-D

spagetka: Kdybych věděla, že to připomene tu hrůzu, kterou dali dohromady pro česká divadelní (v tomto případě asi muzikálová) prkna, tak bych si ten název i raději odpustila :-D. Já radši knihu :).

Veronika.Hrozna: Bram Stoker je mrtev už dost dlouho na to, aby mi toto malé zneužití jména jeho postavy odpustil, a to nejen podle českých zákonů, ale i podle těch britských :-));-).

Určitě dobře takovej nacucanej Drákula rybízákem v podání některého z hercu bude zcela autentický. A z čeho se nacucá,to už bude věcí režijního vedení autorské licence! :-D

Už se olizuju a to to ještě neviděl muž a dcera :-D:-D;-):-p:yes:
(hodnej dracula, z krve přešel na rybízák, to by mě zajímalo, jak bude vypadat nová opereta :-D:-D:-D:-D;-);-);-))

Tématické fráze:
recepty podle hrušky, co s hruškama, hruška a jeho recepty, hruška tepla, zapečené hrušky v sirupu, rybizák recept, nova hruskovo recepy, nove recepty hrušky, nova recepty od hrusky, nova.cz recepty hruška, recepty od hrušky

Suroviny:
hruška, víno, cukr vanilkový, skořice celá, koření hřebíček, šťáva citronová, cukr skořice

Přidat fotografie receptu