Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní koleno

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 031 kJ /
485 kcal
Bílkoviny9,59 g
Tuky7,37 g
Vláknina20,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 754 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy80,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté koleno dáme do hrnce s vodou, přidáme očištěnou cibuli, česnek, sůl a všechno koření. Krok 2: Vaříme dvě hodiny, koleno vyndáme a necháme zchladnout. Krok 3: Z hořčice, medu,trochu piva a chilli umícháme pastu. Krok 4: Kůži opatrně nařežeme a celé koleno pastou potřeme. Krok 5: Dáme do pekáče, podlijeme pivem a vložíme do vyhřáté trouby na 200°C. Pečeme za občasného polévání výpekem 30-40 min. Doba pečení je orientační, každý peče dle své trouby.

Zveřejněno 30. 12. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní koleno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vr01

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní koleno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vr01

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Jan Koláček 13. 11. 2014 15:58
Pro všechny :-((, kteří koleno před pečením strkají do vody a ztratí tím polovinu chuti : stačí naříznout kůži,prosolit, pokmínovat a péct na cibulovém lůžku s několika stroužky česneku. V elektrické troubě na 90 st. a dát mu čas alespoň 6 hodin.
Kdo spěchá, přichází o chuť a zážitek.

sedlakantonin:tak ať chutná:-K

Koleno podle tebe budu míti v pátek.Těšíme se :-p:yes:

koleno máme rádi, a tohle vypadá úžasně ;-) o víkendu udělám :-p:-K:yes:

úžasné kolínko,hned bych si dala :yes::yes::-K:-p

rozmarynaH:děkuji:-K

Hanko, paráda. Sice jsem najedená, ale tohle bych z fleku ochutnala:yes::yes:

Petra Ku.:Jé to jsem ráda, že jste si pochutnali, děkuji za vyzkoušení:-K:-K

Hani, právě jsme si na tomto kolenu pochutnali. Včera jsem koupila a tvůj recept přišel vhod ;-) Kombinace medu a piva je perfektní, kdybych nezkusila, tak neuvěřím :-) Akorát nemám fotky, došly baterky ve foťáku :-8 Ale za to dám s chutí :yes:

Děkuji za milé komentíky:-K:-K

Dobrota, původně jsem četl"Každá podle svého trouby" to se mně taky líbilo:-D:-)):yes:

Mňam:yes::yes:
Včera jsem u kolena stála na nákupu:-D a vrátila ho zpět:-( no nejsem já tralala:-?:-?:-D Tak příště:-)

Hani, mini koleno bych ještě měla, ale na čerstvý bobkový list bych asi musela do Chorvatska! :-D Každopádně, tohle budu chtít vyzkoušet, máme rádi pikantní :-)

;-):-p:-K:yes: mňamka, nedávno jsem ho dělala ze švestkovou pastou, také bylo dobré, koleno, bych si dala Hani hned;-):-p:yes:

Tématické fráze:
silvestrovské koleno, pikantní vepřové koleno, pikantní pečené koleno, koleno na medu, silvestrovské vepřové koleno, vepřovékoleno, koleno recept, recept na pikantní vepřové koleno, recepty koleno, silvestrovske pecene koleno, pečené pikantní koleno, recept koleno, veprove koleno pikantni, pečené vepřovékoleno, jak dlouho se pece koleno, pečené koleno na medu, recepty na koleno, videorecepty pikantni kolinko, varime koleno, silvestrovske koleno recept

Suroviny:
koleno vepřové, cibule, česnek, koření nové koření, pepř celý, jalovec, bobkový list, hořčice dijonská, med, chilli paprika sušená, pivo černé, sůl

Přidat fotografie receptu