Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Flíčky s hlávkovým zelím

Jednoduché a dobré jídlo, které zvládne i naprostý začátečník. Ochucené zelí se velmi dobře hodí k vařeným těstovinám. Trochu vyškvařené slaniny s cibulkou si můžeme odložit a potom jí pokrm na talíři ozdobit.

Hodnocení receptu je 5,0 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 590 kJ /
1 575 kcal
Bílkoviny7,98 g
Tuky168,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy6,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustu nastrúhame na jemno.
Slaninu narežeme na kocky a vyškvaríme. Na nej opražíme narezanú cibuľu. Krok 2: Pridáme nastrúhanú kapustu, osolíme, okoreníme a podusíme do mäkka. Krok 3: Fliačky uvaríme v osolenej vode a necháme otiecť. Otečené fliačky zmiešame s kapustou a podávame.

TIP: Jak uvařit zelí

Zveřejněno 10. 2. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Flíčky s hlávkovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpMr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Flíčky s hlávkovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpMr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

fat11: :-K;-) Neviem, odkiaľ pochádzal otecko, ale u nás na východe sa tomu všetkému hovorilo halušky, a podľa toho s čím už každý vedel, o čo ide. Aj halušky s makom to boli a pritom každý vedel, že ide o rezance s makom. ;-):-D

Kdysi dávno dělal tenhle recept můj otec. Říkal tomu "halušky se zelím". Jako už "vařící" chlap jsem si na to vzpomněl a zkusil jsem to udělat. Potřeboval jsem trochu poradit, ale povedlo se. Dělám to co nejjednodušší - cukr nechám lehce zkaramelizovat v sádle, na to nakrouhané zelí, sůl, pepř. Sádla dost! no a pak už jen promíchat s fleky a máme skvělé fliačky s kapustou. Je to děsně "žravé" jídlo a mnozí nevěřící Tomášové se o tom na vlastní talíř přesvědčili.
Hezký den.
:-)

misula29: Ďakujem, aj fotka ma potešila. :-K;-)

Lehce jsem se zpronevěřila receptu, vařila jsem z toho, co bylo doma, takže místo flíčků zbytek vrtulek, neuspokojivé množství slaniny jsem nahnala kouskem uzeného masa a k soli a pepři ještě trocha pálivé papriky. Pochutnali jsme si, děkuji za inspiraci.:yes:

Opravdu jednoduchý a podařený recept, použila jsem rané zelíčko a byla to bašta! :-)

BronislavaP: Ďakujem, teší ma, že vám chutilo. :-K

Tento recept vyvolává vzpomínky na mou slovenskou babičku a jedinečné cestoviny s kapustou. ;-) Mňam. :-p

Terezko, dovolím si přidat foto;-). Já tam nemám slaninu a mám to s novým zelím. Běžně to dělám s haluškama, ale i tohle bylo super;-):yes:

marlyn: Pozor, tuná ide česky povedané zelí:-)):-)):-)):-))

Flíčky byly dnes u nás k obědu, slaninu jsem nahradila uzeným masem;-). Manžel si pochutnal. Mě tento recept připomněl mládí. Posílám bodíčka.

sifonela: ďakujem za pozdrav ;-) Z Košíc je do Nižného Žipova blízko :-D;-)

sifonela 1. 2. 2012 11:58
Moc děkuji za připomenutí receptu, který znám od mé zlaté babičky, která pocházela od Trebišova ( Nižný Žipov ) a já jako málá toto jídlo milovala. Takže receptík vytisknu a naučím jídlo jíst i mou rodinu.
Hezký pozdrav z Comutovska

Tejajo, tuto dobrotu mám ráda od malička a nějak jsem na ni zapoměla. Díky za připomenutí;-)+7

dneska udělám, akurát kapustu nenastrouhám, protože ji mám v mražáku nakrájenou na kostičky(zbylo mi hodně z minula a nechtěla jsem to vyhodit)tak doufám, že to bude dobrý...:-p

Receptík, ktorý pravidelně robívala moja stará mama na Ponickej Hute - Slovensko ... veľmi chutné:yes: +6

môj otecko si tiež halušky s kapustou, hlávkovou aj kyslou cukroval, aj keď boli aj so slaninou a musím povedať, že je to výborná kombinácia;-)

magdalenka...toto sme uz z tejajov niekde rozoberali....ze ja tam tiez nedavam slaninu...a mamka si tu cukruje...ona si dokonca cukruje aj halusky s kapustou....no ja to neviem pochopit, ale ked im to chuti...co uz...a odkial pochadza tvoj manzel

Robím bez slaniny, solím minimálne, pretože manžel si to CUKRUJE! Ja silno osolím a štedro posypem čiernym korením...

Tohle je vyborne!!!!!:yes::yes::yes:;-)

drahulin, ďakujem :-D:yes:

Tejaja,peču v troubě a málo podliji vodou.Ono zhnědne při pečení.A občas promíchám.Apak ho smíchám s uvařenýma těstovinama.

a ja sa chcem opytat....davas drahulin pod to zeli vodu, alebo nejaky tuk.

drahulin, to je zaujímavé, len my upresni, v rúre pečieš tú kapustu a potom ju zmiešaš s fliačkami? Zaujalo ma to, rada by som vyskúšala tvoj spôsob. Díky.:-D:yes:

Tejaja,chtěla jsem taky přidat recept,ale je skoro stejný.Já hlavkové zelí nakrouhám a peču v troubě se solí a kmínem do zhnědnutí.A hotový pokrm sypu strouhaným balkánským sýrem.Tak jen malá obměna.:-)

U nás sa robia aj fliačky s kapustou aj halušky s kapusstou, sú to 2 jedlá.:-D

je toje take dobrota, my delame s haluskami vyborneeeeee:-p zkuste to :-!:-))

BILKOVAI, ďakujem :-8 Asi to bude inými chuťovými návykmi českej a slovenskej kuchyne, že sa tu niektoré výborné slovenské jedlá nechytajú, alebo, žeby to bolo niečím iným ? ;-):-D;-):-D

Teda Terezka je moje krevní skupina. Co recept, to bomba. Tak podobně vařívala moje maminka.Vzpomínky na dětství.;-( Že by to bylo tím, že pocházela ze Slovenska? Toto je moc dobré jídlo a dávám bodík:-p

Mňam:-p+:yes:

Tohle jídlo miluju. Můj táta byl ze Slovenska a babička to vařila. Jen místo špeku dala na vrch těstovin se zelím trochu rozškvařeného másla. A to je chuťovka. :-)

Tejajo, díky za pochvalu;-)a představ si, že jsme ve dvou všechno "sežrali", doslova:-D:-8, Udělala jsem tam nuceně pár změn, jako špek nebyl, dala jsem anglickou slaninu a protože se mi nechtěly načínat flíčky, tak jsem použila tři druhy těstovin načatých a tím pádem je dodělala(kolínka, široké nudle a mašličky).:-p

Bibinka, díky za obrázok, je veľmi pekný a tiež za bodík;-) Ono jednoduché jedlá sú niekedy lepšie ako nejaké prešpekulované:-D

Tejajo, přidala jsem Ti fotku a taky bodíka, protože je to mocinky dobrý. Těším se na večeři, i když jsme po obědě:-)),ale ochutnali jsme, abych mohla ohodnotit:-p;-)

Tejajo, to jsem si vybrala k večeři a bude to určitě dobrý. Chtěla jsem dělat halušky s kyselím zelím, ale ty jsme měli nedávno a hlávku zelí mám. Takže je to jasný, pak obodíkuju.;-)

Tejaja, však kdo nechce, tak si tam ten Masox nedá. Někdo ho zase přidává skoro všude, víš jak to je, proti gustu..........;-) Já se taky vždy nedržím úplně přesně receptu, ale upravuju, ubírám, nebo přidávám, prostě aby rodině chutnalo ;-)

Merylas, ten recept, na ktorý dávaš link, je iný. ;-) Masox do fliačkov s kapustou nieeeee;-);-);-)

no tak dobre, dobre ! :-D Detaily tam nějaké malé vidím. A jako učitelka určitě víš, jak si s takovými prudiči, jako jsem já, poradit. To byl jen fór, nic ve zlém a prima večer do Košic ! :-)

Tématické fráze:
flíčky se zelím, těstoviny se zelím hlávkovým, těstoviny s hlávkovým zelím, flíčky se zelím a uzeným, recepty s hlávkovým zelím, nudle s hlávkovým zelím, těstoviny se zelím, fliačky s kapustou, těstoviny s hlávkovym zelím a uzeným, hlávkové zelí s těstovinami, hlávkové zelí recepty, flíčky s kapustou, flíčky se zelím recept, kapustové flíčky, fleky s hlávkovým zelím, hlávkové zelí recept, kapustove fliacky, recepty z hlávkovým zelím, zelí s těstovinama, zelí s těstovinami

Suroviny:
flíčky, zelí hlávkové, cibule, slanina uzená, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu