Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Husa s jablky a saturejkou

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 512 kJ /
600 kcal
Bílkoviny7,54 g
Tuky3,79 g
Vláknina40,53 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 61 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy118,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Husu očistíme, omyjeme a osušíme. Odřízneme křídla a vložíme je do pekáčku. Husu uvnitř osolíme. Cibule oloupeme, jablka rozkrájíme na čtvrtky a odstraníme jádřince. Husu naplníme jablky a cibulí (část jablek a 1 cibuli odložíme). Přidáme čerstvou saturejku a otvor pevně zajistíme špejlí. Krok 2: Husu na povrchu osolíme, pokmínujeme a položíme na křídla v pekáčku. Zbylou cibuli nakrájíme na plátky a poklademe do pekáčku. Husu podlijeme vývarem a přikryjeme alobalem (nebo druhým pekáčkem). Krok 3: Vložíme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme při 180°C, aby nám vznikla křupavá husí pečínka. Během pečení propichujeme husu pod stehny, aby mohl volně odtékat tuk, který dál průběžně odebíráme do nádobky. Krok 4: Husu přeléváme výpekem a podléváme podle potřeby vývarem. Přibližně po dvou hodinách odstraníme alobal ( nebo pekáček), přidáme pokrájená jablka, která jsme měli stranou a dál dopečeme dozlatova. Podáváme s knedlíkem a červeným zelím (bílým zelím).

Zveřejněno 5. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Husa s jablky a saturejkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y57V

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Husa s jablky a saturejkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y57V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

DÍKY VŠEM:-K

máš tu husičku jako malovanou:yes::-D

Husička je dobrota,:yes::yes::yes::-)) ohromná je taky v šouletu( na Slovácku husacina ze šumajstrem) na topce židovský šoulet s husími stehny:yes::yes:;-):-p:-):-D:-))

Husu já miluju, krásné vše :yes::yes::-p

Parááda!!!:yes:

zizala: to máš pravdu,tento čas by odpovídal,někde jsem četla,že hsuu někdo dělá i přes noc na 70 stupňů a ráno v 10.00. hod pak pokračuje,ale asi bych stejně dělala vrátnou:-))příště si přivstanu a bude to za světla:-))

varilamyskakasicku: Když peču husu, začínám už v 8 hodin ráno nebo ještě dřív, abych měla jistotu, že to stíhám ;-) Ta saturejka se mi tam líbí :yes:

Bibinka: což dobrá Janinko je a byla, ale jen se čas a oběd tak trochu dost protáhl až pomalu do tmy :-D holka se nechala na pekáči docela dlouho opečovávat:-K;-)

varilamyskakasicku:Ivi, ta husička je jako malovaná-krásně zlatá a to stehno bych si z toho talíře hned stáhla a zakousla se do něj, až by mi její sádlo teklo po bradě, mňam, husu už jsem dlouho neměla.+5:yes:

Jablka dávám, jak k huse i když peču kachnu:-p:-p:yes::yes:

tejaja: já to mám stejně jako Ty, ale u husy dělám výjimku. Dodá výbornou chuť;-):-K

U nás husa nejede, ale maso s jablky moc rádi, takže :-p:-p:yes::yes:

Nemám rada jablká v jedle, na rozdiel od ostatného ovocia. Jedinou výnimkou je husička :-D takže boduješ :yes:

Tématické fráze:
husa s jablky, pečená husa s jablky, křupavá husa, jak dlouho se dela husa, recept krupava husa, křupava husa s jablky, husa plnena pohankou, husa s jablky recept, co s jablkem po upečení husy, jak se dlouho dělá husa, recept husa, recepty z husy, husa na cibuli, husy stehna se zelim jabka a hrusky, recepty se saturejkou, recept křupavá husa recept, recept husa na hruskach, jak upéct husu s jablkem, propichujeme husu, peceni krupave husy

Suroviny:
husa, sůl, jablko, cibule, saturejka, vývar zeleninový, kmín celý

Přidat fotografie receptu