Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátové lasagne s kuřecím masem

Lasagne mají v Itálii, zemi svého původu, stovky variant. Jsou oblíbené pro snadnou přípravu a hlavně pro chutný výsledek vaření. Právě proto se zabydlely i v českých kuchyních. Vyzkoušejte je také. Se špenátem a sýrovým bešamelem budou výborné.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kaczik

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 415 kJ /
1 533 kcal
Bílkoviny133,50 g
Tuky81,67 g
Vláknina7,93 g
Cholesterol 425 mg
Sodík 1,50 g
Sůl3,74 g
Sacharidy64,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstovinové pláty namočíme v míse do vody změknout. Krok 2: Kousky masa lehce osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Sýr nastrouháme. Krok 3: Na oleji osmahnene cibulku a přidáme špenát. Necháme jej rozmrazit. Krok 4: Zahříváme, necháme co nejvíce vyvařit vodu. Osolíme, opepříme a úplně nakonec přidáme prolisované stroužky česneku. Krok 5: V jiném kastrůlku necháme rozpustit máslo, přidáme do něj mouku a rozmícháme. Zalijeme mlékem a mícháme až máme hladký, pomalu houstnoucí bešamel. Ten
ochutíme jen trochou pepře, přidáme strouhaný sýr a asi lžíci strouhané Gran Moravie (není třeba solit, stačí sýr). Krok 6: Na dno pekáče dáme trochu bešamelu, pak první vrstvu lasagní. 2 pláty dáme stranou, z nich ukrajujeme na vyložení volných míst na krajích pekáčku. Krok 7: Na těstoviny dáme půl špenátové směsi, půlku množství masa, přelijeme bešamelem, navrstvíme další lasagne. Střídáme vrstvy špenátu, masa a bešamelu a nakonec poslední vrstvu lasagní. Tu polijeme zbytkem bešamelu a posypeme Gran Moravií. Krok 8: Lasagne jsem pečeme při 200 °C zhruba 20 minut. Poté teplotu snížíme na 180 °C a pečeme ještě dalších 10 minut. Krok 9: Po vytažení necháme 10 minut před servírováním odpočinout.

TIP: Jak připravit lasagne - nejoblíbenější recepty

Zveřejněno 5. 1. 2014

Poznámka autorky Kaczik

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/01/spenatov...

Je to jen další z možných variant.

Bešamel je spíše sýrová omáčka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátové lasagne s kuřecím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gxzy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátové lasagne s kuřecím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gxzy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Můžu se zeptat na kolik je to tak cca porcí? :)

Kaczik: Mně naštěstí změkly vždycky, ať jsem je dělala se špenátem nebo s masem, zkusila jsem dokonce i canelloni. A to rozhodně nepoužívám stejný typ těstovin. Třeba ta Vaše známá právě dala málo tekutin, kdo ví. V každém případě lasagne jsou moje nejoblíbenější těstoviny. :-p

Dajda: U těchto uznávám, že je to zbytečné. Ale dávám to trochu i jako radu. Jednou totiž známá dělala klasicky boloňské lasagne podle mých rad a těstoviny jí vůbec nezměkly, naopak zůstaly tvrdé jako beton. Což trochu nechápu, protože mám zkušenost, že mi změkly pokaždé, i když jsem byla líná a nechtělo se mi dělat bešamel, tak jsem místo něj dala jen nastrouhaný sýr :-8 . Pořád mi to přijde ale pohodlnější je namočit, kdy je jen v míse zaliju vodou a nechám svému osudu, než je vařit :-D.


Jitka Seifertová: To mě moc těší :-)).

Jitka Seifertová 7. 1. 2014 17:33
Dnes sem vařila-pekla na večeři a jsou luxusní.:-))

Lasagne se špenátem máme u nás doma moc rádi, i když do nich nedávám maso, ale smíchám špenát s nasekanou brokolicí a sýrovým bešamelem. :yes:

Jen malou poznámku. Mezi zbytečné práce patří i namáčení nebo dokonce předváření lasagní. Pokud je v nápni dost tekutin (bešamel, voda ve špenátu), těstoviny se v ní uvaří a krásně změknou cca během 1/2 hodiny. Já dělám lasagne už mnoho let a vždy jsem pracovala se syrovými tvrdými pláty. Zkuste to, není se čeho obávat:-!

Tématické fráze:
lasagne se špenátem a kuřecím masem, lasagne s kuřecím masem a špenátem, lasagne s kuřecím masem, lasagne s kuřecím masem, lasagne se špenátem a kuřecím, lasagne s kuřecím a špenátem, špenátové lasagne, kureci lasagne, lasagne s kuřecím masem a bešamelem, recept na kuřecí lasagně se špenátem, lasagne s kuřecím masem recepty, lazaně se špenátem a kuřecím masem, lasaně se špenátem a kuřecím masem, špenátové lasagne s bešamelem, recept na lasagne s kuřecím masem, lasagne se spenatem, lasagně s kuřecím masem špenátem, lazáně s kuřecím masem a špenátem, lazáně s kuřecím masem a špenátem, lasaně s kuřecím masem a špenátem

Suroviny:
špenát, těstoviny lasagne, prsa kuřecí, cibule, česnek, máslo, mouka hladká, mléko, sýr tvrdý, sýr gran moravia, sůl, pepř mletý, olej olivový

Přidat fotografie receptu