Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená telecí líčka se zeleninovým pyré (v pomalém hrnci)

Tento recept využívá pomalý hrnec, který umožňuje masu dokonale změknout a spojit se s chutěmi koření a zeleniny. Výsledkem je luxusní a lahodné jídlo, které se doslova rozplývá na jazyku.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rozmarynaH rozmarynaH

Snadný

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 150 min

170 min (20 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 739 kJ /
894 kcal
Bílkoviny11,09 g
Tuky55,20 g
Vláknina22,92 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 305 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy47,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V pánvi s vysokým dnem rozpálíme olej a osolená + opepřená líčka v ní opečeme z obou stran. Líčka vyndáme a ve výpeku zvolna opečeme kořenovou zeleninu a cibuli. Krok 2: Přidáme cuketu nakrájenu na kostičky a rajský protlak, koření, bobkový list a opět zarestujeme a zalijeme vínem. Krok 3: Necháme víno vyvařit, přidáme gelový bujón a omáčku přivedeme k varu. Do pomalého hrnce přendáme líčka a přelijeme je připravenou omáčkou. Krok 4: Na vyšší stupeň jsem dusila 2,5 hodiny. Za tuto dobu jsem dvakrát líčka převrátila a obsah promíchala. Krok 5: Měkká líčka vyndáme a omáčku jsem propasírovala přes sítko a přidala lžíci másla. Krok 6: Tím vznikne husté a báječně chutnající pyré. Kdo by chtěl řidší omáčku, přidá trochu vývaru a nepřidává máslo. Líčkům většinou sluší bramborová kaše, ale nám kaši nahradilo zeleninové pyré a jako doplněk jsem podávala malá kolečka chlebové nádivky.

Zveřejněno 7. 1. 2014

Poznámka autorky rozmarynaH

Autorem receptu, mnou mírně poupraveno, je pan Roman Paulus

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená telecí líčka se zeleninovým pyré (v pomalém hrnci)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WvoW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená telecí líčka se zeleninovým pyré (v pomalém hrnci)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WvoW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (25)

:yes::yes::yes::yes:

joj v Alcronu by padli na zadek:yes::-D pozor, aby Tě nechtěli angažovat;-)

rozmarynaH:
"Autorem receptu je pan Roman Paulus"

Opravdu?
R. Paulus patří k propagátorům (je jich fffčíl jako žížal po dešti) používání pracně připravovaných consommé. Obávám se, že nějaký prefabrikát, natož gelový!!! by nepoužil…
No, ale třeba už ho LIDL přetvořil k obrazu svému…

jarka skrobakova: Jarmilko, je to náramná dobrůtka. Snad budeš mít štěstí a někde je seženeš. Zkus nějakého menšího soukromého řezníka, menší krámek, třeba budeš mít štěstí. I tobě díky:-K

Marcelko, to je krásný recept a ty fotky :-K:-!. To je prostě na jedničku s hvězdičkou.:-K U nás také líčka nejsou, ale jak budou tak vyzkouším :yes::yes::yes::yes::yes::-K:-p

Magdalenko:-K , zizala:-K, senky:-K, Aničko:-K děkuji za milé komentáře. Možná to vypadá jako na Oscarech, ale já jsem byla vychovaná tak, že se má za všechno milé poděkovat. Tak děkuji:-K

varilamyskakasicku: Ivko, líčka jsem koupila zcela náhodně před vánocemi v Makru. Bylo to poprvé, kdy jsem na ně narazila v obchodě. Musím říct, že nezbylo, ale kdybys chtěla, mám ještě jednu porci zmrazených, pošlu virtuálně.Díky za komentář:-K:-K

Marcelko,fajnově jsi pomalila a nádherně naaranžovala:-K:-p:yes:

Ty máš telecí líčka:-O:-O:-O já bych si je dala, jaké jsou a kde a kam na ně chodíš, přišla bych si dát kouuusínek;-):-)):yes:

Krásný recept:yes::yes: a ta fotka:-*:-* ta je přímo k sež..ní:-):-K

Pěkný recept, chutnalo by mi :-p

Po všetkých stránkach NÁDHERA!!!

srettka: díky za komentář:-K:-K. Asi mám japonské předky, ale nevím o tom;-)

Colombo65: Otíku, děkuji. :-K:-K

Jana Remkova: Jani, ona ta líčka se asi na moc způsobů dělat nedají s ohledem na texturu svalu, protože je jeden z nejnamáhanějších, tudíž je poměrně tvrdý. Musí se dlouho tepelně zpracovávat a maso mají jako kližka nebo krátká žebírka. Mají hodně kolagenu a krátké vlákno. Na guláš a jeho bratry by to bylo poněkud finančně náročné. Můj bratr například řekl, že je jedl jen jednou a také naposledy. Inu, co člověk, to jiná chuť. A děkuji ti za komentář:-K

Tématické fráze:
hovězí líčka v pomalém hrnci, hovězí líčka na víně s kořenovou zeleninou, pomalý hrnec lidl, video recepty na pomalý hrnec lidl, hovězí líčka paulus, pomalý hrnec líčka, recept na hovězí líčka se zeleninou, hovězí líčka na víně v pomalem hrnci, teleci licka, hovězí líčka pomalý hrnec, lidl pomaly hrnec, telecí líčka video, jaké víno k telecím líčkům, hovězí líčka na červeném víně, líčka na víně paulus, přiloha k hovězím líčkům, hovězí líčka roman paulus, líčka pomalý hrnec, hovězí líčka recept paulus, hovězí líčka na víně paulus

Suroviny:
líčka telecí, celer, mrkev, petržel, cibule, cuketa, víno červené suché, bujón gelový, protlak rajčatový, bobkový list, koření nové koření mleté, tymián, rozmarýn, olej, máslo, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu