Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Farmářské fazole

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

jiti-pepi

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: 4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 641 kJ /
3 738 kcal
Bílkoviny191,47 g
Tuky162,44 g
Vláknina99,60 g
Cholesterol 230 mg
Sodík 4,70 g
Sůl10,90 g
Sacharidy330,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole nenamáčíme!!! Po vyprání je dáme do vody, přidáme na kostky nakrájený bůček. Krok 2: Cibule oloupeme a po celém obvodě do nich zapícháme větší množství hřebíčků a dáme takto upravené cibule též do hrnce ( takto upravené cibule se ani při delším vaření nerozpadnou, ale jen předají chuť a po skončení vaření se celé vyjmou ). Krok 3: Přidáme všechny další ingredience, solí zatím šetříme, uzené je slané, dosolíme až na konec. Krok 4: Nešetříme hlavně hořčicí, medem a kečupem, pomalu přivedeme k varu a vaříme doměkka fazolí, asi tři hod. Je možno použít pomalý hrnec, během vaření je nutno dle potřeby dolévat vodu. Krok 5: Výsledný produkt by nemělo být třeba zahušťovat, dostatečně jej zahustí rozmněklé fazole. Krok 6: Po uvaření dochutíme ještě solí a pepřem.

Zveřejněno 9. 1. 2014

Poznámka autorky jiti-pepi

Toto je pravý recept farmářů, neb jej není nutno uchovávat v ledničce, kterou ani neměli.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Farmářské fazole

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AoO1

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Farmářské fazole

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AoO1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Dnes jsme měli na oběd, výborné. S hořčicí a kečupem jsem nešetřila jen s tím medem jsem byla opatrná. Na nás dvě lžíce je moc.

Tématické fráze:
kdy se solí fazole, fazole s hořčicí, kovbojske fazole v pomalém hrnci, farmarske fazolky, fazole recept, vaření farmářské fazole, solí se fazole při vaření, solí se fazole při vaření?, farfmářské recepty s fazolemi, recepty z celých fazolí, vareni fazoli v pomalém hrnci, recept na vařeni fazoli, recept na vařené fazole, fazole v pomalém hrnci, kovbojské fazoůe, farmařske fazolemi, solí se fazole, mexicke fazoůe, fazole při vaření sul, jak uchovavat zelene fazole

Suroviny:
fazole bílé, bůček uzený, cibule, koření hřebíček, hořčice plnotučná, pepř, sůl, kečup ostrý, med, česnek, bobkový list, koření nové koření, tymián

Přidat fotografie receptu