Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koňský guláš

Hodnocení receptu je 4,7 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 824 kJ /
1 631 kcal
Bílkoviny256,52 g
Tuky15,57 g
Vláknina65,88 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 558 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy102,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli osmažíme spolu s česnekem nakrájené na proužky na sádle a pěkně do hněda. Krok 2: Přidáme na kostky nakrájené maso, které restujeme, až se prosmaží tak ho osolíme, opepříme, posypeme majoránkou, kmínem, paprikou a trochou pepře, promícháme a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Krok 3: Poté zalijeme vodou a déle dusíme do měkka na nízké teplotě, nebo plameni. Krok 4: Před dohotovením zahustíme chlebovou strouhankou a dochutíme, je-li třeba.

TIP: Časté chyby při přípravě guláše

Zveřejněno 11. 2. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Recept mi poskytla "špagetka" , ta naše z Topu a mám to schválené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koňský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Krwr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koňský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Krwr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (76)

Jaroslav Kouška:
"Zatahovat" maso NAKRÁJENÉ NA KOSTKY a pak ho ještě dusit, nemá absolutně význam;-)
No, leda tak pro lepší barvu guláše:-)

Jaroslav Kouška:Jaroslave, jsem ráda, že chutnalo a díky za poučení;-)

Jaroslav Kouška 20. 2. 2016 13:11
:-)Vynikající, náhodou jsem zkoupil absolutně libové maso. Je to genialita. Jinak se mi osvědčilo nejdříve maso zatáhnout na sádle a potom přidat do již připravené, dohněda osmahnuté cibule a pokračovat. Maso se zatahne bez cibule daleko rychleji, protože má více kontaktu s nádobím. Dobrou chut.

lexa:Lexo, přesně tak a doufám, že sis pochutnal:yes::-K:-p;-)

už se to vaří škoda že ho budu muset sníst sám doma s tím mají nějaké morální problémy ale hlavně že se cpou jinými zvířaty tohle nechápu. Jinak už teď to krásně voní takže dík za recept;-) dávám :yes:

hanina: fakt je přímo vynikající;-)

fakt je dobrý?

lukáš vaniš 20. 11. 2013 14:29
chudák :-K:-((:no:

Květoslav 9. 5. 2012 16:55
otto:...no Otíku,že se nestydíš...fuj.:-8

Nikita: tak za to ti Nikito děkuji a jsem moc ráda, že jste si pochutnali, to potěší nejvíc:yes:;-)

Prave jsem dodelala gulas dle tohoto receptu,mimochodem jiz podruhy a byl a je vyborny!!!:-) Dekuji za recept;-)

keby som mal koňa,tak ho švacňem a urobím guláš...joj...:-p

To musí bašta:-!Keby som tak mohla v Ba zohnať koninu, hned by som spravila:-p:-p:-p+13

Jelikož jsme ho dlouho neměli, tak ho právě dělám na 2 dny a do zítřka si pěkně odpočine a jak guláš stárne, je lepší a lepší(ne 50 let:-D):-p

:-OTo musí být suprové jídlo:-p+1:yes:Já na pultě v masně už toto maso neznám,ale když jsem byla malá a moje bábinka Aninka se mnou chodila k dr na kontrolu,vždy se jí doktor ptal,čím mě doma krmí,že jsem tak fešná:-))a babi říkala koninou pane doktore-koninou:-O;-)Vím,že mnohé zděsí-koňské maso,ale prasátka,kravičky,drůbež-také to přeci jíme:-p

Tématické fráze:
gulas z konskeho masa, guláš z koniny, konský salám, naložená svíčková, úprava koňského masa, koňský kabanos, konske maso gulas, konske maso recepty, konsky salam recepty, koňské recepty, kdo jedl koňské maso?, koňský salám recept, naložená divočina, recepty z konského masa, konskýguláš, guláš z koňského salámu, recepty z divociny, svíčková z divočiny, normalní gulašek z divočiny, recept na koňský salám

Suroviny:
maso koňské, cibule, česnek, strouhanka chlebová, paprika čerstvá červená, majoránka, sádlo, kmín celý, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu