Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koňský guláš

Hodnocení receptu je 4,7 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 824 kJ /
1 631 kcal
Bílkoviny256,52 g
Tuky15,57 g
Vláknina65,88 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 558 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy102,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli osmažíme spolu s česnekem nakrájené na proužky na sádle a pěkně do hněda. Krok 2: Přidáme na kostky nakrájené maso, které restujeme, až se prosmaží tak ho osolíme, opepříme, posypeme majoránkou, kmínem, paprikou a trochou pepře, promícháme a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Krok 3: Poté zalijeme vodou a déle dusíme do měkka na nízké teplotě, nebo plameni. Krok 4: Před dohotovením zahustíme chlebovou strouhankou a dochutíme, je-li třeba.

TIP: Časté chyby při přípravě guláše

Zveřejněno 11. 2. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Recept mi poskytla "špagetka" , ta naše z Topu a mám to schválené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koňský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Krwr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koňský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Krwr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (76)

Jaroslav Kouška:
"Zatahovat" maso NAKRÁJENÉ NA KOSTKY a pak ho ještě dusit, nemá absolutně význam;-)
No, leda tak pro lepší barvu guláše:-)

Jaroslav Kouška:Jaroslave, jsem ráda, že chutnalo a díky za poučení;-)

Jaroslav Kouška 20. 2. 2016 13:11
:-)Vynikající, náhodou jsem zkoupil absolutně libové maso. Je to genialita. Jinak se mi osvědčilo nejdříve maso zatáhnout na sádle a potom přidat do již připravené, dohněda osmahnuté cibule a pokračovat. Maso se zatahne bez cibule daleko rychleji, protože má více kontaktu s nádobím. Dobrou chut.

lexa:Lexo, přesně tak a doufám, že sis pochutnal:yes::-K:-p;-)

už se to vaří škoda že ho budu muset sníst sám doma s tím mají nějaké morální problémy ale hlavně že se cpou jinými zvířaty tohle nechápu. Jinak už teď to krásně voní takže dík za recept;-) dávám :yes:

hanina: fakt je přímo vynikající;-)

fakt je dobrý?

lukáš vaniš 20. 11. 2013 14:29
chudák :-K:-((:no:

Květoslav 9. 5. 2012 16:55
otto:...no Otíku,že se nestydíš...fuj.:-8

Nikita: tak za to ti Nikito děkuji a jsem moc ráda, že jste si pochutnali, to potěší nejvíc:yes:;-)

Prave jsem dodelala gulas dle tohoto receptu,mimochodem jiz podruhy a byl a je vyborny!!!:-) Dekuji za recept;-)

keby som mal koňa,tak ho švacňem a urobím guláš...joj...:-p

To musí bašta:-!Keby som tak mohla v Ba zohnať koninu, hned by som spravila:-p:-p:-p+13

Jelikož jsme ho dlouho neměli, tak ho právě dělám na 2 dny a do zítřka si pěkně odpočine a jak guláš stárne, je lepší a lepší(ne 50 let:-D):-p

:-OTo musí být suprové jídlo:-p+1:yes:Já na pultě v masně už toto maso neznám,ale když jsem byla malá a moje bábinka Aninka se mnou chodila k dr na kontrolu,vždy se jí doktor ptal,čím mě doma krmí,že jsem tak fešná:-))a babi říkala koninou pane doktore-koninou:-O;-)Vím,že mnohé zděsí-koňské maso,ale prasátka,kravičky,drůbež-také to přeci jíme:-p

jéééé koninu néééé..měla jsem vlastního koně a dělá mi problém kolem koňskýho masa jen projít...ale lidi, co to jí, a mají to rádi neodsuzuju..jen vás chci poprosit,kupujte koňské maso jen když víte,že ten kůň před smrtí netrpěl..vím jak to chodí s koňěma v Polsku...Děkujuuuu ;-)

Přidáno foto z letáku, kdo nevěří ať tam běží !!!;-);-);-)

Colombo, v Albertu? Faakt:-O, já ji tam dneska neviděla - jenže já nebyla u masa, potřebovala jsem jiné věci....:-8 zítra naklušu :-p:-p:-p, fotku máš krásnou :-*:yes:
A Jani na to jelení taky mrknu ;-)

Jéééé a u nás jen jelení!! Konina není:-(

Albert opět před vánoci nabídl koninu, tak šup sem s foto. Panečku to je dobrota.;-)

Milé TOPKY. Znám mnoho lidí, kteří si nevidí na špičku nosu. Jeden můj ( je mi líto, kamarád, ale jinak ho mám rád) říká fuj na zelený. Okurky ale jí. Říká fuj na játra, ale jitrnice a paštiku jí. Říká fuj na drštky, ale bez nich polívku jí. Říká fuj na houby že jsou slizké, ale karboše z nich jí. ATD. A když třeba řeknu dal bych ti tlačenku, ale je tam srdce, jazyk a játra, tak mu to najednou nevadí. Mám pocit, že se předvádí a chce bejt důležite a přitom je poze nískej. Tí ale nezavrhuji lidi, co řeknou, že jim něco nechutná, nebo se jim něco nelíbí(třeba obraz, šaty apod.), ale nechaji jiné žít podle svého. AŤ třeba poradí, ale nezesměšňují. HOVG Václav.

syriano, víš, kdybychom tak přemýšleli, nejedli bychom maso žádné. Je mi líto koně, prasete, krávy, kuřat, ale nejsem vegetarián a věř mi, že vím, co to je jíst jen kuřecí a zeleninu. Leze to člověku úplně krkem a všemi možnými otvory. Když je kůň zraněný, nikdo nemá na vybranou, co s ním. A maso z koně je velice zdravé. Líbí se ti víc, že v Ćíně, nebo kde to, jedí psy? Jinde potkany? Nevím, po čem bys spíš sáhla. Já například mám pocit, že kedlubny mi už lezou i ze zadku.:-/ Úžasná představa stravovat se tak zbytek života.:-S

Pipre, co by jsme my ženský pro ty své manželata neudělali viď:-? klidně i snížíme množství cibule, cháááá:-D, ale znám lidi, kteří jí nemusí vůbec, ale to je už extrém, vždyť ta cibule dává chuť tolika pokrmům a já bych bez ní ani vařit neuměla.

Souhlasím s Bibinkou, že to bychom nemohli jíst žádné maso. Já koňské maso nejedla už hodně dlouho, nepamatuji ani jeho chuť, ale vzpomínám si, že maminka ho kupovala a upravovala. Ochutnala jsem nedávno ale koňský salám v Ostravě a opravdu byl dobrý. Ale gulášek mne láká, pokud ovšem někde narazím na koňské maso. Já nedávám moc cibule do gulášů, ikdyž se říká, že kolik masa, tolik cibule. I s větším množstvím cibule jsem guláš dělala, manželovi chutná víc, když dám cibule méně. Ale sto lidí, sto chutí :-D Za tip a krásnou fotku dávám bodík:yes:10.

Syriano, především tě tady mezi námi vítám a přeji ti, aby se ti tu líbilo;-)
Jinak nemusíš říkat fuj, my se tak nevyjadřujeme, protože tobě to nechutná, ale jiným ano. Každému člověku chutná něco jiného. Pokud je to pro tebe"fuj",tak se nemusíš vyjadřovat vůbec a vařit tě to také nikdo nenutí:-!Mysli vždycky na ty, že jsou tady lidé, kteří to mají rádi. Co bylo příčinou koňského masa se můžeš dočíst v komentářích-úplně náhodná věc, mám všechny zvířata ráda,i prase, i krávu.......,taky se to baští že:-?

fuj z kone gulas :-(( ,chudaci kone :-(( to je lepsi z kurete gulas:-p

Dík za uvitanou :-8

Karle, každý to má rád jinak víš a že je maso nasládlé to máš pravdu, ovšem není to až tak moc cítit;-)nám to takhle vyhovuje-je fakt vynikající a i do normálního guláše dávám tolik cibule, kolik mám masa.
Jinak tě tady vítám, jsi tu zaregistrovaný od včerejška, ale já tě neviděla-tak ať se ti tu s náma líbí a my se těšíme na tvé recepty;-)

Vaříl jsem uš hodně krat koňsky guláš ale nesouhlasím stím mnošstvim cibule je likoš konina je nasladle maso tak se musí s cibuli opatrně.L:-/

Vynikajici :yes::-)

Tématické fráze:
gulas z konskeho masa, guláš z koniny, konský salám, naložená svíčková, úprava koňského masa, koňský kabanos, konske maso gulas, konske maso recepty, konsky salam recepty, koňské recepty, kdo jedl koňské maso?, koňský salám recept, naložená divočina, recepty z konského masa, konskýguláš, guláš z koňského salámu, recepty z divociny, svíčková z divočiny, normalní gulašek z divočiny, recept na koňský salám

Suroviny:
maso koňské, cibule, česnek, strouhanka chlebová, paprika čerstvá červená, majoránka, sádlo, kmín celý, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu