Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krenex 3-2-1

Objevte intenzivní chuť domácího krenexu, který spojuje sílu čerstvého křenu a octa, a tím dodá vašim pokrmům jedinečnou ostrost. Toto tradiční dochucovadlo s pikantním nádechem je ideální k uzeninám, grilovanému masu nebo klobásám.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ejajama ejajama

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 805 kJ /
1 148 kcal
Bílkoviny6,00 g
Tuky101,20 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,32 g
Sůl0,00 g
Sacharidy48,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Asi jeden kořen křenu oloupat a nakrájet na drobné kousky (asi jako zeleninu do polévky). Krok 2: V malém mixeru rozmixovat nakrájený křen, přilévat postupně po částech vodu s olejem, aby výsledná hustota krenexu byla kašovitá, nikoliv tekutá. Krok 3: Ke konci přidat trochu octa a soli.

TIP: Křen v kuchyni

Zveřejněno 9. 1. 2014

Poznámka autora ejajama

3-2-1 = 3 díly křenu, 2 díly vody, 1 díl oleje. Poměr se nemusí striktně dodržovat, záleží, jak je křen vyschlý.

Při této úpravě se nepláče jako při klasickém strouhání křenu.

Ocet se přidává, aby křen netmavnul.

Nedá se srovnat s kupovaným Krenexem, domácí je pálivý jako čert!

Kupovaný Krenex stojí cca 20 kaček malá sklenička, já měl křen z "akce" za 43 Kč/kg a měl jsem za cca 10 kaček 2 skleničky krenexu.

Možno vylepšit: Místo vody přidávat silný vývar (já měl vývar z ovaru) a možno přidat malé jablíčko, pak z toho bude "vejmrda" (jablečný křen).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krenex 3-2-1

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YxX9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krenex 3-2-1

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YxX9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Moc diky za inspiraci - delala jsem krenex podle tohoto receptu minuly podzim a jednak je to opravdu dobre a jednak mi vydrzel v lednicce az doted a je stale chutny. Budu ho letos delat zase.:yes:

No týjo, vida, praktické:-O
manžel letos strouhal..dítě se ztratilo..kočky se ztratily,pes předstíral smrt. Ještě že jsem byla v práci:-))
Tohle mě zajímá, je to bez křenoristického útoku. Já si dám teda toho jablka víc, neb mi jinak může uhořeti chobot:-)):yes:

Tématické fráze:
domácí naložený křen, krenex domácí recept, křenex, domácí krenex, recept na krenex, domaci kren, jak rozmixovat kren, recept na domácí křen, jak upravit křen, recept na domácí křenex, příprava krenexu, krenex domácí s jablky, křenex s jablky, vejmrda krenex, domácí křenex s jablky, domácí křenex s jablkem, krenex s jablky recept, kren krenex, rozmixovaný křen s jablkem, nakládaný krenex

Suroviny:
křen, olej, voda, ocet, sůl

Přidat fotografie receptu