Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medailonky z plecka na žampionech a whisky

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

iunka

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 407 kJ /
814 kcal
Bílkoviny105,48 g
Tuky21,66 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 2,91 g
Sůl6,80 g
Sacharidy24,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V misce smícháme whisky, sójovou omáčkou, sůl, pepř, sušený česnek a drcený kmín dle chuti. Krok 2: Maso nakrájíme na plátky, trochu poklepeme a potřepete každý plátek z obou stran připravenou marinádou. Necháme odpočinout. Krok 3: Zatím si nakrájíme na plátky žampiony, cibulku na jemno a můžeme si připravit přílohu (já poprvé dělala kaši, příště vyzkouším i s rýží). Krok 4: V tlakovém hrnci si rozpálíme trochu oleje, osmahneme na něm cibulku a pak žampiony, ztlumíme oheň a chvilku žampionky dusíme. Mezitím si na pánvi zprudka osmahneme plátky plecka, které poté vložíme k cibulce a žampionům. Přilijeme zbytek marinády a zalejeme vodou tak, aby maso neplavalo. V tlakovém hrnci dusíme směs asi půl hodiny (záleží na Vašem tlakáči). Krok 5: Poté plátky masa vyjmeme a šťávičku buď zasypeme moukou nebo první mouku rozmícháme v trošce vody a pak vlijeme a zamícháme. Necháme povařit asi 10 minut, pak vložíme zpět maso, prohřejeme a můžeme podávat.

Zveřejněno 11. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medailonky z plecka na žampionech a whisky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gKXl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medailonky z plecka na žampionech a whisky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gKXl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

iunka:
Koukám, že máte konzervativního přítele, bacha na to:-))
Whisky se už dávno nepije s ledem a ani chlazená (aj keď aj tak sa môže)
Ta Myslivecká je dobrá volba :yes::yes::yes: 2PL uvedené v rcp stejně skoro nikdo nepozná...
Určitě nic nepokazíte brandy (koňakem bych pro tento účel neplýtval)
Jsou zoufalci, kteří by použili "halúzkovů" (nebo grappu či kalvados):no: No, můžete vyzkoušet, třeba nemáte nerezové patro..., chybami se jeden učí :-))
Rum a Okenu bych také nedoporučoval:-))
Ale pokud byste chtěla nechat chutě jídla aby se opravdu "rozvinuly"
tak zkuste přidat trošku špiritusu (ten ale určitě doma nemáte), nebo dvě trošky vodky do jídla těsně před podáváním...
mmch, nic nevytáhne chuť ovocných salátů tak, jako panáček alkoholu):yes:

:-) Je mi to jasné. Já kvůli tomu whisky taky nekupovala. Přítel ji má v lednici, od někoho ji dostal. Jednou jsem s tím zkusila podlít kuřecí, ze kterého jsem dělala čínu a bylo to lepší než kdy jindy :-) Proto jsem ji použila i na tenhle recept... Jinak já sama bych taky kvůli tomu whisky nekupovala :-) Ale třeba můžete zkusit nějaký alkohol whisky podobný. U nás třeba Stará myslivecká? Třeba poradí někdo zkušenější z oblasti alkoholu. Já to s jiným nezkoušela :-)

Dobrý deň, pani iunka, chcela by som vedieť, či sa whisky nedá nahradiť iným alkoholom.Váš recept vyzerá byť skvelý, no verte, nechce sa mi kvôli nemu kupovať whisky za 12-15eur.
Ďakujem za odpoveď, maria

Ano:yes:

Určitě to je dobré, ale u nás je whisky jen tak jednou za rok. Máme raději slivovici;-)

:yes::yes::yes:

:-D Zajímavý nápad s tou whisky :yes:

Tématické fráze:
jak připravit plecko, medailonky z plecka, vepřová plec recepty na žampionech, medailonky z plece, recepty z vepř plecka, plecko medailonky, maso ve whisky, co mužeme připravit z plecka, plecko-medailonky, medailonky z vepřového plecka, plecko v tlakáči, plecko na ohni, co připravit z plecka, na zampionech v tlakaci, jak upect vepr.plecko, vepřové medailomky, veprová medailonky v tlakovém hrnci omacka, plecko ze žampionama, madailonky z plecka, veprove medailonky z plecka

Suroviny:
plecko vepřové, žampióny, cibule, olej, omáčka sojová, whisky, sůl, pepř, česnek sušený, kmín drcený, voda, mouka hladká

Přidat fotografie receptu