Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chašlama

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 -5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 628 kJ /
2 062 kcal
Bílkoviny75,10 g
Tuky101,98 g
Vláknina38,44 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 294 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy195,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytá žebírka naskládáme do většího kastrolu tak, aby maso zakrylo dno. Krok 2: Maso pokryjeme vrstvou na kolečka nakrájené cibule. Na ní naskládáme vrstvu podélně nakrájených brambor. Přikryjeme vrstvou nakrájené papriky. Poslední vrstvu tvoří na kolečka nakrájená rajčata. Krok 3: Osolíme, opepříme, ale nemícháme. Přidáme vrstvu kopru a petrželky. Podlijeme studenou vodou tak, aby voda pokryla maso. Krok 4: Přikryjeme pokličkou a vaříme asi 40 minut. Po prvních 15 minutách lehce promícháme, dále už nemícháme.

Zveřejněno 15. 1. 2014

Poznámka autora evosheek

Výborné "kotlíkové" jídlo z Turecka. Dělá se i z jehněčích a telecích žebírek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chašlama

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q5oD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chašlama

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q5oD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

no ale ta svazecka kam ptri toje predjido nebo jako co?

na konecne jidlo kde není nutne aby to jidlo bylo hrumkavy nevym odkud berou urcite lidi ze vse musí hrumkat když clovek ma problém s dasnami por zubamy tak muze jit divat na hvezdicky kvůli nejakemu odkundesovy jidlo ma byt pozitelni pro kazdou generaci a ne pro modne princove kteří nevedi co mají vymislet za magorstvy.

:-)já bych tento receptík viděla tak do "pomaláče" tam by to bylo měkké sice za delší dobu, ale dobrůtka skoro bez práce a hlídání, aby se nic nepřipálilo.:yes::-p Jinak je to asi mňamka.:yes:

casino:To vypadá dobře ,polévka .nepolévka ! Myslím,že to přijde brzy na talířek i u nás. Někdo se už za mnou oblizuje ! Sliby,chyby.:-D Ale na sporáku to bude v 8 ráno už bublat. Armovaný beton ,to nerad! :-p

My pro casino děláme obrázky a ono nám řiká kyseliny. Děláme to rády zadarmika a co nafotíme to sežereme…
Casino nás pozvalo na hovězí se zeleninó pré to bude práca na půl hoďky. Sme si řikaly že je chabrus na hlavu vařit minutku v 8 ráno.
Trošku se to protáhlo a do dvánácti sme mu stihly vybílit zásoby červenýho. Zase si z nás udělalo prču – napřed byla k objedu uzená polífka od fčerejška a potom místo teho hovězího se zeleninó byla zeleninová polífka s hovězím masiskem. My máme zuby jak Marfuša tak sme to maso v pohodě rozžvékaly ale casino klelo jak pohan. Fšici sme se zhodli že jako vývar s převládajícó chuťó po paprikách to nemělo chybu! Fakt byla véborná!:yes:
Tož tak

magdalenka:
Další možnost je, že autor obšvihl i obrázky...

…konečně mě napadlo zagooglit! Většinou je recept prezentován jako POLÉVKA! Zemi původu jsem nedohledal… Možná nás autor jen testuje jak s nepolévkou, tak s Tureckem:-)) Kdysi jsem z hecu cosi podobného zkusil u receptu http://www.labuznik.cz/recept/teleci-pecene-na-mas...jsem u masa na másle udal židovskou kuchyni. No, kolegové mi to nesezobli…

A těch v rcp uvedených 40 minut?
Např. v Litvě to vařej 3-4 hodiny! No, asi tam maj větší zimu, nebo nižší tlak vzduchu… :-))
http://translate.google.com/translate?hl=cs&sl=lt&...

Tu http://projekty-rd.bydleniprokazdeho.cz/recept.php...
Jindřiška píše len o teľacích alebo jahňacích rebierkach. Inak je text asi totožný.
evosheek, naozaj si varil hovädzie, nie teľacie mäso?

Casino kde je fotečka,snad jsi u toho neusnul ? Nic nepíšeš !:-(

Jitkas:No velké to je ,ale tenké, a s nádivkou to už je hrubší. Telecí ovšem máme rádi velmi měkké ,takže i to mléčné tele peču déle.Kotletky také více ! To je individuální,já mám radši tvrdší ,moje polovička úplně měkké.:-D

Veronika Hrozna: Ta teleci hrud je jeden velky kus masa v celku, ja teleci kotletu jen tak na panvi mam hotovou asi za 15min. Zalezi tez na tom, zda to teleci je tzv. mlecne, ci ne. To same plati o jehnecim mase.

Jitkas: Já to vidím jinak! Když dělám plněnou telecí hruď tak to peču také 2,5 hodiny než to změkne ,a dá se vykostit a nakrájet. Já bych ty brambory a ostatní zeleninu přidávala postupně k masu asi po hodině vaření žebírek.:-p

casino: To chce klid,nakonec to bude jedlé ! Jsou tam samé dobroty.:yes:
Jak dlouho se už vaří ? Teda kdy budou fotečky? Ne že to všechno zbaštíte bez focení!

Jitkas:
Zapomněl jsem napsat, že brambory jsem preventivně nechal vcelku a po 1 hodině jsem je vylovil, že aby nebyly jak píšete.
No, konečně mě napadlo zagooglit... Fffšechno je jinak:-((

Ovsem to z te zeleniny bude ve finale kase, takze by se melo pouzivat teleci ci jehneci.

Tak už se to vaří dýl než hodinu... a maso je furt jak beton armovaný žebrama:-))

Bibinka: níže píše o dostatku šťávy... jako vtip (i když bez smajlíka) je to dobré:yes: ale já to zatím vidím spíš na polévku:-((

casino: Tak a je to! Jsem zvědava za kolik se to uvaří.Komentík a foto bodne ,mě ten recept zaujal hned jak jsem ho viděla.

evosheek:
Chlape, vás mi byl čert dlužnej:-)):-)):-))
Eintopf není můj hrnec čaje, ale mě jen tak čajem neopijete:-))
Málem jste mě připravil o řezníka... Když jsem mu řekl, že mám rcp, podle kterého je za 40´vymalováno, tak se smíchy málem popukal:-)) ale stihl mi ještě prodat vedle hovězích i žebra telecí (ta udělám v So, jen tak pečená na másle:yes::yes::yes:
Ale toho bejčka, já starej vůl, uvařím zítra podle vašeho rcp:-//
Nechcete k rcp ještě něco doplnit? Třeba že jste vařil v ďáblově hrnci zvaném "tlakáč", nebo že se vám před, či za těmi uvedenými 40 minutami potratilo ještě nějaké numero...:-))
...asi nechcete, že?

Název zní jak lékařská diagnóza, ale o to větší překvapení následuje. Tož to ano:yes:

evosheek:Ivo,všechny bašty z jednoho hrnce jsou u nás vítány;-)a ta Tvá vypadá moc dobře,mňam:-p:-K:yes:

evosheek:Ivo, recept se mi líbí, máš dost šťávy a to my rádi. Máš 7.:yes:

40min.to snad né!!!:-!:-!:-S:-//

magdalenka:Přidávám se k tobě ,žebra asi 2 až 2,5 hodiny ! Mně by stačilo i 40 minut,ale polovička by brblala ,že je to tvrdý ! Tvrdé maso nesnese !
Zato já jo ! Pro mě muže být ješté i mírně krvavý.:-D

evosheek:Zajimavý recept, určitě udělám,mám hovězí moc ráda a to bude dobré,posílám bodík.:yes:

magdalenka:Přidáním čer. vína nebo špetky sody bikarbony prý hovězinka krásně změkne. Nemám sodu vyzkoušenou,ale dělala jsem hov. líčka a v normálním hrnci a po přidání čer. vína jsem měla hov. měkké za chvíli. Jinak syn si nechal 3 týdny v lednici vyzrát roštěnou, vytěsnil vzduch a uložil do lednice, myslela jsem,že chytím infarkt, byla to totiž 8 kg roštěnka,ale když udělal steak, nebe v puse. Hovězí vyzraje,ale nevím jak by to bylo se žebry když to je s kostí a tam masko nejradějí zasmradne.

magdalenka: Souhlasím, hovězí maso je třeba dusiti déle, ale toto jsou žebírka. A pravda je taková, že do hodiny jsem měl vše hotovo. A jak je z obráku vidět, maso jde pěkně od kosti.

magdalenka:
Mám to taky tak... HOVĚZÍ žebra ani za hodinu neuvařím. Ale proč by si autor vymýšlel...
Vidím to tak, že v Turecku to dělají spíše z jehněčího či teleciny a tento rcp je trošku transformován na naše poměry...

Pekný recept. Ale ja za 40 minút hovädzie mäso neuvarím.

Další dobrota:-p:yes:

Tématické fráze:
ladahruskarecepty, ladahruška, ladahruška, wwwladahruska.cz, ladahruska.cz, wwwladahruška, recepty ladahruska, laddahtruska recept, lada hruska nebe v puse, www ladahruska, koblihy vladi hrušky, ladahruška-recepty, ladahruška všechny recepty, řezy nebe v puse recept, jak dlouho se vařej brambory, ladahruška recepty, wwwlada hruska, nebe v puse recept, pečene maso- sedme nebe, fazolova polifka na sladko recept

Suroviny:
žebro hovězí, brambory, cibule, paprika čerstvá zelená, rajče, sůl, pepř, kopr čerstvý, petrželka

Přidat fotografie receptu