Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hráškový krém

Hráškový krém patří bezesporu k nejoblíbenějším krémovým polévkám. Nasládlou chuť hrášku a svěží zelenou barvu milují zejména děti. Hotovou polévku můžeme na talíři doplnit krutonky nebo restovanou cibulkou.

Hodnocení receptu je 4,8 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lena_G

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 799 kJ /
908 kcal
Bílkoviny39,89 g
Tuky24,74 g
Vláknina44,67 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 138 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy111,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibule oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Krok 2: Přisypeme mražený hrášek a zalijeme ho zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a pozvolna vaříme doměkka. Krok 3: Když je hrášek měkký, vše rozmixujeme ponorným mixérem. Krok 4: Ve smetaně rozšleháme mouku a podle potřeby doředíme trochou mléka. Za stálého míchání vlijeme do polévky a necháme pozvolna provařit cca 15 minut. Krok 5: Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

TIP: Abeceda polévek - recepty na každý den

Zveřejněno 15. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hráškový krém

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w5xg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hráškový krém

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w5xg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

5/5, výborný

Super rychlý recept. Pouze mouku jsem vynechala, nebyla vůbec potřeba, polévka je hustá i bez ní. Doporučuji přidat slaninku a dat nahoru před podáváním :)

Skvělý recept!

Moc děkuji za recept, stručný a jasný moc dobrá :-K

Miluji krémové polévky a hrášková je jedna z mých nejoblíbenějších. Do polévky dávám i kousek pórku nebo trošku česneku. Pokud chcete mít krém ještě jemnější, tak doporučuji hráškový krém po rozmixovaní ještě prolét sítkem. :-8:yes:

moooc dobrá děkuji za recept:-)

Dominika 1. 6. 2016 11:17
Výborná!! :-8

Úžasná polévka, včera jsem ji dělala v rámci rodinné oslavy a sklidila jsem velkou pochvalu, navíc je to opravdu rychlovka a suroviny jsou vždycky po ruce. Posílám bod, a zařazuji do našeho jídelníčku.:yes:

Výborná!! Doporučuji :-)):yes::yes:

Dnes jsem zkoušela,všichni jsme si doma pochutnali;-):yes:

Není co dodat:yes:

:-p:yes:

Dělám téměř stejně:yes::yes:

Dobrá rychlovka:yes:

Tématické fráze:
hraskovy krem, hráškový krém z mraženého hrášku, hráškový krém recept, polévka hráškový krém, hraskovy krém podle pohlreicha, recept na hráškový krém, recept hráškový krém, hráškový krém- recept, hráškový krém podle polreicha, recepty polévka hráškový krém, recept polévka hráškový krém, hráškovy krém polevka, hraskovy krém pohlreich, recepty hráškový krém, hraskovi krem, hrášková krem, hraskovy, nejlepší hráškový krém, hraškovy krémová polévka, hráškovýkrém

Suroviny:
cibule, hrášek mražený, smetana na vaření, mouka hladká, mléko, vývar zeleninový, máslo, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu