Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 872 kJ / 1 643 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 244,93 g |
Tuky | 15,91 g |
Vláknina | 40,85 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 583 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 81,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na tohle jídlo se výborně hodí nějaký kastrol (tzv. selský hrnec nebo Dutch owen) vhodný na plotýnku i do trouby, všechno lze dělat v něm. Kdo nemá, použije klasicky pánev a pak pekáček s víkem.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 160°C.
Krok 3: Na trošce oleje opečeme na kusy nakrájené maso (kusy větší než na guláš) a morkovou kost dohněda. Pak vydatně osolíme a opepříme a vyjmeme z hrnce.
Krok 4: Do hrnce přilijeme opět malinko oleje a smažíme na něm mrkev na kostičky, celé oloupané šalotky, drobně nakrájenou pomerančovou kůru a rozpůlené oloupané stroužky česneku.
Krok 5: Až směs chytne barvu, zalijeme ji vínem, necháme napůl odpařit, pak přidáme vývar a obsah rajčatové konzervy (rajčata trochu rozdrtíme).
Krok 6: Uvedeme do varu, vložíme bylinky, maso a kost a opět uvedeme k varu. Pak hrnec přikryjeme poklicí a vložíme do trouby.
Krok 7: Pečeme asi 1,5 hodiny, pak hrnec otevřeme, zkontrolujeme obsah - tekutina by měla maso zalévat asi do 3/4. Opět pečeme 1,5 hodiny. Pak přidáme oloupané hlavičky žampionů, mrkev na kolečka a pečeme dalších 40 minut.
Krok 8: Pokud maso ještě není měkké, prodloužíme dobu. Hotové kousky masa jsou jen lehce obalené hustou šťávičkou a pod dotekem vidličky se rozpadnou...nádhera.
Krok 9: Můžete nést na stůl, ale uděláte nejlépe, když hrnec necháte aspoň 12 hodin v chladnu a pak teprve vyjmete svazek bylinek, ohřejete a posypané nasekanou petrželkou podáváte. Můžete si k tomu dát brambory, rýži nebo vaječné nudle, ale úplně nejlepší je to s křupavou bagetkou, s kterou hravě vytřete každou kapičku vynikající omáčky.
Krok 10: Horký morek z morkové kosti je prémie pro kuchařku nebo případného pomocníka - s kouskem pečiva a troškou hrubé soli je to mana nebeská :)
Zveřejněno 15. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Daub de boeuf (dušené hovězí maso s červeným vínem, česnekem a tymiánem)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bpv2
Moje poznámka
Daub de boeuf (dušené hovězí maso s červeným vínem, česnekem a tymiánem)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bpv2
Nejnovější recepty
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 53 minutami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 12 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 15 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 49 minutami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 13 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 15 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 15 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 15 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 15 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 16 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 16 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 17 hodinami
Tématické fráze:
hovězí maso recepty,
hovězí guláš s červeným vínem,
hovězí guláš s vínem,
recepty z hovězího masa,
dušené hovězí,
daub de do,
recepty na hovězí maso,
recepty dutch owen,
hovězí maso s vínem,
recepty hovězí maso,
hovězí s tymiánem,
hovezi s cervenym vinem,
recepty hovězí maso s vinem,
hovezi dusene,
hovězí maso recept,
hovězí na česneku,
hovězí maso recepty do trouby,
dušené hovězí se špenátem,
hovezi dusene s vínem,
guláš s vínem
Suroviny:
maso hovězí,
kost hovězí morková,
cibule šalotka,
česnek,
mrkev,
pomeranče,
rajče celé loupané,
víno červené,
vývar masový,
bouquet garni,
žampióny,
sůl,
pepř,
olej olivový,
petrželka hladkolistá
Komentáře (37)