Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalené vepřové na květáku a mrkvičce

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 210 min Doba tepelné úpravy: 210 min

210 min (210 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 798 kJ /
2 342 kcal
Bílkoviny224,21 g
Tuky149,19 g
Vláknina12,75 g
Cholesterol 549 mg
Sodík 760 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy21,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček nakrájíme na kostky. Očištěnou mrkev na menší špalíčky, květák rozdělíme na větší kousky a cibuli na měsíčky. Bůček smícháme se zeleninou, opatrně osolíme a okořeníme pepřem a muškátovým květem. Krok 2: Krkovičku zlehka osolíme, posypeme drceným kmínem a Andělským kořením. Krok 3: Na dno nádoby rozprostřeme zeleninu s bůčkem a doprostřed posadíme krkovičku Krok 4: Pomalíme na druhý (vysoký) stupeň 3 a půl hodiny. Krok 5: Maso a zeleninka krásně pustěj šťávičku, chutě jsou dokonale propopjené.

Zveřejněno 16. 1. 2014

Poznámka autorky spagetka

Byla to má premiéra PH a opravdu to bude velmi vítaný pomocník v kuchyni

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalené vepřové na květáku a mrkvičce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XwP8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalené vepřové na květáku a mrkvičce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XwP8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

majka8:uvidíte,nebudete litovat!;-) zrovna jdu připravovat na koláč,už jsme zkoušeli a mlaskali si.Jinak u nás dnes také vepř.na zelenině :-)

:yes:no comment:yes:

evina:Právě tam si pro něj jedu:-D:yes:už se těším jak budu kuchtit:-p

:yes::yes: já bych si pochutnala Ladi. Mám PH také této značky a jsem s ním velice spokojena. Tohle vyzkouším moc se mi to líbí :yes::yes::-K:-p

Zdravím,také jsem koupila PH a jsme nadšeni.Dnes to je 14dnů a pomalýme denně.Máme i Elektrický tlakový takže úplná spokojenost.My koupili v Lb v Ještědské ul.

Majka8: SZ

spagetka:No,dost dobrý;-)jdu do něj,jen prosím písni,zda jsi ho kupovala na netu,nebo někde poblíž Jbc....jsem celá natěšená,hned bych si ho jela koupit:-D

Děkuju vám:-K:-K:-K. Opravdu premiéra se povedla:yes::yes:, zeleninka i masičko prostě šťavnaté a hlavně zelenina nerozblemcaná!!!!!!

Majka8: Mrkni tu na odkazy PH a já mám typ CROCK-POT SCVI600 BS-I a je opravdu skvělý.
Teď jsem i použila jen keramickou nádobu na ohřev zbytku na sporáku, navíc se dá použít do trouby, pod gril, i do mikrovlnky - do mé ne teda, je moc malá :-D:-D:-D

V 1.odkazu je to ten PH 1.zprava - rozklikni si ho na +
2. - máš tam různé výhody,rady a tipy, co s PH

http://www.bionaire.cz/crockpot/modely.htm
http://www.bionaire.cz/crockpot/vyhody.htm

hosta: Jituš, to víš, já nejdřív zkoušela první krok, ale ten další určo bude i s troubou (elektrickou, nebo gril);-);-);-)

Simona Kucerova:Prosím o radu,vůbec nevím jaký koupit,napiš značku a já si na netu najdu.

No to bych si dala hned. Ta zelenina musí mít úžasnou chuť:-p:-p

Majka8:no právě v tom je ten vtip,že se v PH vaří pomalu a vlastně zdravě.Většinou s malým množstvím tuku.Zůstanou v jídle všechny živiny.A největší výhoda je,že vše se dá do jednoho hrnce zapne se a vaří sám aniž by se muselo něco hlídat,že se jídlo spálí.:-K
Mám ho třetím rokem a je to pomocník k nezaplacení:-K
Taky jsem se dříve podivovala,proč tak dlouho vařit jídlo,když na plotně to mám dříve vařené,ale co mi tady topáčci přesvědčili,abych si ho pořídila,tak už to vím;-):yes:

Špagi,gratuluji k premiéře:yes::-Kjak vidno křest proběhl dobře,tak jen tak dál;-):-p:yes:+

Pomalý hrnec: záruka dobrého jídla na talíři:yes::-K

spagetka:jsem s těch hrnců dobře zmatená,našla jsem na netu i ten co mám doma,ale já ho koupila že funguje jen do MT...sakra,vůbec těm ph nerozumím:-//

Olinka5555:Pomaláč neznám,právě jsem hodinu hledala na netu a jsem s toho jelen:-//na některých portálech je i od tupenware pekáček,ten mám,ale použivám ho jen do MT...tam je třeba kuřecí hotové za pár minut,takže nechápu,když v PH se vaří na málo stupňů i několik hodin..

Pomaláč je super, mám ho asi tři roky a nedám na něj dopustit. Maso má prostě jinou strukturu i chuť, než vařené či dušené nebo pečené. Někdy dávám i s nádobou do trouby kvůli kůrčičce /kachnu, bůček apod.)
Každopádně gratuluji k premiéře a přeji s pomaláčem hodně kulinářských zážitků a za zajímavý recept posílám bodík:-))):yes::yes::yes:

No vidíš, jak se ti to už hezky povedlo - možná bych kvůli barvě strčila chvíli pod gril nebo do trouby, mám na mase ráda "nedietní" zabarvení:-)):yes:

Ladi,vidím,že zajíždíš a dost dobře;-):-p:yes:

Kamila Těšín: Děkuju:-K, je ale v kategorii Pmalý hrnec ;-);-)

Kamila Těšín 16. 1. 2014 20:12
Nevím, ale jinak dobrý recept, ale nikdo jej nenajde (pomalené), nebylo lepší Vepřové v pomalém hrnci? ;-)

Bibinka: Máš pravdu, opravila jsem název. Tobě i Terezce díky.:-8:-K,

Laděnko,nebyl by lepší název : Pomalené vepřové na květáku a mrkvičce:-? mě by se to zdálo lepší. Jinak za tvou premiéru 2.:yes:

Pomalý hrniec nepoužívam, ale toto by sa kľudne dalo urobiť aj v normálnom hrnci. Až na tú mrkvu by nám toah´j vyhovovalo :-D:-D:-D

Tématické fráze:
vepřové na květáku, jak dlouho se vaří květák, vepřové s květákem, veprova květak, crock pot scvi600bs-i, peceny bucek v pomalaci, jak dlouho se vaří květák?, e kuchařka video recept pečená kachna, pečené vepřové s mrkví a s s květákem, vepřové maso s mrkví a s květákem, vepřové kostky s kvetakem, vepřové květák, plec z kvetakem, dušený květák s mrkví, vepřové na květáku a hrášku, crockpot bionaire scvi 600 bs, krkovice na hrasku s mrkvickou, vepřová plec jinakpečený květák, recept vepřové květák, priprava kvetaku na nekolik zpusobu

Suroviny:
krkovice vepřová, květák, mrkev, bůček, cibule, pepř čtyř barev, kmín celý, sůl, květ muškátový, koření andělská křídla, libeček sušený, dobromysl

Přidat fotografie receptu