Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš s krůtím masem

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Institut kompliment

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 714 kJ /
410 kcal
Bílkoviny43,15 g
Tuky14,19 g
Vláknina12,50 g
Cholesterol 111 mg
Sodík 2,13 g
Sůl5,31 g
Sacharidy22,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme a orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme předem okořeněné maso, které na cibuli opečeme. Krok 2: Přidáme jednu polovinu zelí a dusíme do měkka, dle potřeby podlijeme vodou. Krok 3: Ke konci dušení přidáme druhou polovinu zelí a dokořeníme podle chuti. Na závěr přelijeme smetanou a prohřejeme. Krok 4: Recept je vhodný jako oběd. Při redukční dietě podáváme bez přílohy! Při udržování hmotnosti můžeme podávat s bramborovým knedlíkem.

Zveřejněno 24. 1. 2014

Poznámka autora Institut…

Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment®, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 22letých zkušeností.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský guláš s krůtím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pKqm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský guláš s krůtím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pKqm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

:-K

Máme rádi segedin, ale máme také v rodině jednu co nejí prasátka..., tak jsem ho uvařil z moráka.
Už jen zbavit 6 lýtek těch prapodivných součástek, co jsou z jednoho konce jako šlachy a na druhém konci jsou to "kosti", bylo za trest;-)
Ale jináč to bylo maso:yes: Než byl hotový knedlík, tak maso bylo hotové a jen tak tak jsem ho neuvařil na "bláto".
A protože jsem de facto kořenil podle http://www.toprecepty.cz/recept/33653-nas-segedins... (česnekem jsem to maso jenom trošku postrašil), tak Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® mi patrně nezatleská, leč já tleskám jim...:yes::-))
(bylo použito otické zelí a vůbec nebylo nutné ho devitaminovat varem)

Hrašuľka.Hrašuľka 25. 1. 2014 22:31
Veronika.Hrozna: Máš ty pravdu, taký segedín z bravčového a u nás sa varil 1/2 na 1/2 s hovädzím, tak to je nezabudnuteľná dobrota.:-p:-p:-p
Ale, keď ti - vekom - segedín, ktorý si zjedla v pondelok, v nedeľu silou-mocou chce odísť tou istou cestou, ktorou išiel dnu a lekár ti povie "alebo dieta, alebo krematórium", ;-(;-(;-( tak budeš hľadať obmeny tých dobrých, tradičných receptov o dušu.:-/
A budeš vďačná každému, kto upravý recept do dietnejšej formy.:-)):-)) A časom ti už ani tá nediétna mňamka nebude chýbať. :-D:-D:-D
Ale ja želám každému, aby "musel" meniť jedálniček až po 100-ke :-!:-!:-!

Tez nekdy delam, pridavam do zakladu i rajsky protlak, smetanu az na taliri, nekdy bez, jako Patricie. Jasne, ze pri pouziti veproveho masa olivovy olej moc "neladi", ale s krutim masem je perfekni. Davam tez cesnek.

:yes:Je moc dobrý, dělám dokonce i bez smetany:yes::yes:

krasavice inteligentí 24. 1. 2014 19:26
Veronika.Hrozna: Holt jste lepší, paní Veroniko...

Já bych to taky zkusila takto, tedy s krůtím masem, nebude to klasika, ale suroviny jsou dobré, tak proč ne:yes:

I když mám ráda klasické recepty, jejich dietnější verze jsou mi velmi sympatické :-p:yes:

jarda Kadic: Já bych si dala jenom dietní porci,ale složení bych neměnila.:-D

Veronika.Hrozna: Ten tvůj je pravý segedin,ale toto je dietní,já ho beru.A myslím,že ten 1 bram olivového oleje není zase tak hrozný.Prostě,všichni se nemohou cpát vepřovým a je dobře,že tady takové recepty jsou.

Anna Kocikova:Já jsem ten tvůj dělala právě z krůtího a potvrzuji, že byl výborný:-p.
A paskvil to nebyl ani náhodou..
http://www.toprecepty.cz/recept/26304-kurecisegedi...

Veronika.Hrozna:Tvůj"Segedínký guláš"je velice chutný,také tak dělávám;-)Ale určitě nebude dietní,jako zde v dietních receptech na redukci hmotnosti přidaný Segedín z krůtího masa;-)
Já tento Tebou nazvaný"paskvil"dělám z kuřecích stehen.řízků:-pZ krůtího masa je také určitě moc dobrý:-p:yes::-K

Drahý istitute ! Tohle není segedín,nýbrž paskvil ! Dieta, nedieta. Do segedínu prostě olivový olej nejde. Kruta taky ne. Milý institute dnes jsem vařila "SEGEDÝN " bez olivového oleje ,bez kruty a věř mi drahý institute ,že by sis velmi pochutnal ! Je tam vepřové plecko ,pěkně na kostičky, opečené zasypané 4 lžíčkami maďarské papriky na 4 lžících domácího sádla ,kysané zelíčko,až huba trnula ,kmín a kýblík kysané smetánky z Maďarska. :-p:-K

Tenhle “segedinský guláš“ by mě asi vyhovoval. Proto si ho uložím a časem určo zkusím:yes:

Tématické fráze:
krůtí segedínský guláš, krůtí segedín, segedinsky guláš z krutiho masa, segedin z krůtího masa, segedinský guláš s krůtím masem, kruti segedyn, segedin z krůty, zelí s krutim masem, dietní segedín, segedinsky gulas z kruty, kruti maso segedin, segedín s krůtím masem, tradične recepty, pravý maďarský guláš z krůtí maso, gulas z moraka, segedínský krůtí guláš recept, recept kruti segedyn, bramborovy knedlik s krutim masem, segedin s krutím, krůtí sgedín

Suroviny:
maso krůtí, zelí kysané, smetana kysaná, cibule, olej olivový, sůl, paprika sušená sladká, kmín drcený, pepř

Přidat fotografie receptu