Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahůdkové tiramisu

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

2Denisa4

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 5-6

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Pomazánková másla dáme do mísy společně se zakysanou smetanou, přidáme vanilkový cukr, podle chuti vaječný koňak nebo baileys. Vše zamícháme dohromady ( můžete ručně ale nejlépe šlehačem, pozor aby jste to nepřešlehali, může se to zdrcnout!!! ). Krok 2: Poté si vyšleháme šlehačku a přidáme ke směsi, podle chuti ještě můžeme přidat vanilkový cukr. Dáme do ledničky vychladit. Krok 3: Dále si vezmeme vychlazenou kávu a přidáme do ní rum, já dávám od oka, tak cca 3 - 4 lžíce. Piškoty namočíme a klademe do misek. Na piškoty dáme krém, ten překryjeme vrstvou jahod ( krájím je na plátky), dáme vrstvu namočených piškotů, jahody a krém. Nahoře krém posypeme kakaem, ozdobíme jahůdkou a hurá vychladit do lednice.

Zveřejněno 24. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahůdkové tiramisu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v5zM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahůdkové tiramisu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v5zM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

casino: Nevim o co Vam jde, ale kdyz to nekomu chutna, tedy pomazankove maslo + zakysana smetana, proc si to nemuze udelat?
Kazdy z nas ma jine chute, tak to respektujte.
Nedavno, abych Vam nekrivdila, jsem udelala malou ochutnavku Vasich rajcat s bananem, cesnekem a medem. Nechutnalo mi, ac treba Vam a tejaje chutnalo, ale tim to zvadlo, smitec. Jeste dodam, ze banany nijak moc nemusim, mozna proto. Kdo jsem ja, abych nekoho presvedcovala, co je dobre a co ne.
Chcete-li polemizovat o nazvu receptu prosim, ale chut je vec ryze individualni, toz nechte lidi zit a pojidat to, co jim chutna.

:-)):-)):-))
…proboha co to furt mícháš???

No, zakysanku s pomazánkovým…

Próóóč? Kyselicu sme měli tůůůhle!

To není na polívku ale na tiramisu podle jedné nedoštudované…

Proboha, ses už úplně zbláznil, nebo máš zase jenom virózu jak bimbo!? Kdo si myslíš, že to bude jíst? Pomazánkové je kyselé samo o sobě a ta smetana to má už v názvu. Ta študentka asi neví co je to mascarpone! A co že to študuje? Né náhodou veterinu? …už´s tam dal vanilku? Neééé? Príííma! Hoď na to vavřín, abych nebyla sprostá, a uvař zasejc tu vééébornó zelňačku podle starýho Habany, tam se to ztratí, jako když najdeš…

Jak řekla, tak udělal…
Ta véééborná zelňačka jest zde:
http://www.toprecepty.cz/recept/37993-zelnacka-pod...

tak tuhle dobrůtku také dělám:yes::-D šlehám vše dohromady, používám různé ovoce, někdy i kompotované, které nechám okapat a ve šťávě namáčím piškoty;-) je to opravdu móóóc dobré a rychlé na přípravu:-p

Krásné a jistě a moc dobré a je mi jedno jak se tato dobrota jmenuje, hlavně, že je to dobrota:yes:

Určitě dobré a taky pěkné, líbí se moc, je dietnější než z mascarpone a ukládám:yes::-)):-D

Jen jednou jsem ochutnal tiramisu z pomazánkového másla a děkuji, nikdy více. Tvrdit že rozdíl mezi mascarpone a pomazánkovým máslem nikdo nepozná je hloupost.

Coleta:tak,tak...souhlasím,jde o recept a ne o studium,mně osobně se recept zamlouvá a určitě ho vyzkouším,mascarpone občas koupím, pomazánkové máslo také používám,je levnější a většinou to nikdo nepozná:-Dpřipadá mně že moučník je lehčí a chutnější.Proč tu prezentovat drahé suroviny,když jde uvařit-upéct z levnějších a je stejně dobré,možná i chutnější...Poslední dobou mám dojem,že tu jsou rejpálkové jako v pořadu Prostřeno,ale tam hrají o tisíce,kdežto tady o nic,tak proč?

Nic proti pomazánkovému máslu :-), ale pak by se to němělo jmenovat Tiramisu.:-)

chocolate: myslím, že ne, pokud je někdo dostatečně soudný a jen si nebičuje své ego;-):-D

hosta:My jsme také prd gurmeti-choceňské pomazánkové, šlehačka a zakysanka s vanilkovým cukrem nám chutná více než mascarpone se žloutky a sněhem.A je mi jasné, že dostanu kartáč...;-)

Pomazánkové máslo se zakysankou a šlehačkou může být výborné, já na tiramisu také dávám pomazánkovému máslu přednost - spíš kvůli chuti než ceně, recept si ukládám, použiji spíš cukrářské dlouhé piškoty, ty normální nějak nemusím - hezký recept i prezentace:-):yes:

Coleta:Souhlasím:-K.Deni je milá a já se těším na další recepty.

Ach jo, ubohost nad ubohost. Nechcete vědět ještě velikost spodního prádla autorky? Je to trapné, vést tady takové výslechy v souvislosti s vysvětlením receptu. To se tady bude už vysvětlovat a ospravedlňovat vzdělání?

Kočko, tobě přeji, aby tě neopustila chuť po tomto extempóre vkládat recepty. A jinak k receptu. Já osobně tiramisu raději z pomazánkového másla než mascarpone, protože je méně tučné.

Casino k Vám asi tolik, jde o variabilní recept, takže kde je problém. Autorka nepíše nic o tom, že jde o pravé italské..ono se najednou objeví mascarpone, ocet balzamiko a všichni jsou najednou gurmeti, že?:-D

tak já ti to vysvětlím chcéééš???
dokonce ti k tomu udělám stručný výcuc informací a jako bonus přidám odkaz..aby si se mohla přesvědčit.. aby už nevznikaly ruchy jako typu mlékárenská = zemědělka .. tak tedy :
Současná vzdělávací nabídka:

Střední průmyslová škola mlékárenská nabízí absolventům základních škol studium čtyřletých maturitních oborů 29-41-M/01Technologie potravin (s profilací Zpracování mléka) a obor 29-42-M/01 Analýza potravin.

Vyšší odborná škola potravinářská nabízí absolventům středních škol s maturitou studium vzdělávacích programů vyššího odborného studia 29-41-N/02 Analýza potravin, 29-41-N/03 Technologie a hygiena potravin a 29-41-N/04 Zpracování mléka.

Na základě společné akreditace s Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně realizujeme bakalářský studijní program Chemie a technologie potravin (zaměření Zpracování mléka a mléčných výrobků).
www.vospaspsm.cz/index.php?vnor_mod%5B0%5D=374&id=pages&fce=&i=374&menu=1 ( pro ověření)

Mamba:studium autorky

obracím se na špagetku ... tak nějak mi není jasné ..co je ti jasné?
:-?

2Denisa4: No a tím je to jasný :yes::yes::yes::yes:

spagetka: můj obor na vysoké je chemie a technologie potravin,specializace technologie mléka a mléčných výrobků. žádná zemědělská :-)

2Denisa4: počkej, ale to není mlékařina? Chápu, žes to napsala ve zkratce, ale zas pochop, že to vyznělo divně, když si to po sobě přečteš. Jo jinak jasný - vysoká zemědělka? ;-);-);-)

spagetka: 4 roky střední, 3 roky vysoká :-)

2Denisa4: to studujete dýl jak doktoři :-O:-O:-O:-O, určo překlep, že jo

2Denisa4:
Dnes dělám Makronky, které se obvykle plní ochuceným mascarpone, zkusím krém ochutit Bombardinem, protože Vaječňák nemám. Děkuji za tip:yes::-))

Dotaz zcela mimo mííísu: Píšete "Studuji mlékařinu 7.rokem..."
Kolik let fffčíl trvá studium mlékařiny:-?

chocolate: Přesně tak :-) , jen jsem chtěla upozornit na něco co by potom výsledek zkazilo :)

2Denisa4:Tak to jsem nevěděla, holt člověk se stále učí;-).

chocolate: Studuji mlékařinu 7.rokem a učili nás, že především Němci vyrábějí máslo ze zakysané smetany...

2Denisa4:Deni, tiramisu po česku s pomaz. máslem už jsem dělala a je chutné.Jen si myslím, že se zdrcne spíše smetana ke šlehání, ne zakysanka.Z té máslo nevyrobíš;-).

casino: Omlouvám se, že jsem přesně nenapsala proč se může hmota zdrcnout, ale není to pomazánkovým máslem ale zakysanou smetanou, protože pokud ji přešleháte tak jako každou smetanu začne z ní vznikat máslo, tudíž se začnou tvořit hrudky másla. ;-)

Deni,Tvé"Tiramisu"vypadá moc hezky:-KMě by chtunalo:-p:yes:
Já jsem ho ještě nikdy nedělala:-8Pokud se k tomu odhodlám,také použiji pomazánkové máslo:-)


casino:Máš pravdu,že mascarpone je dnes k dostání v každém marketu;-)Ale na druhou stranu,v dnešní době si každý nemůže tuto ne moc levnou surovinu dovolit:-(

2Deniso4, vítám tě v naší topkové rodině a přeji ti, aby se ti u nás líbilo:-K;-);-) a dávám ti 6.boda:yes:

Mám za to že je (v době kdy je mascarpone k mání pomalu v každém marketu) poněkud zcestné dávat sem furt dokola rcp s náhražkami a je to přímo až drzost prezentovat to pod názvem Tiramisu :-//

V rcp stojí psáno: "pozor aby jste to nepřešlehali, může se to zdrcnout!!!"
Mně se pom. máslo šleháním ještě nezdrclo. No, prubnu to zdrcnout šleháním s tím Eierkoňakem...:-))

Tématické fráze:
tiramisu z pomazánkového másla, ostruzinova tiramisa, tiramisu z mascarpone a kysané smetany, tiramisu z pomazánkového másla a zakysané smetany, recept n tiramisu, tiramisu z mascarpone bez vajec, recept ns tiramisu, recept na tiramisu s pomazánkovým máslem s jahody, tiramisu z mascarpone a zakysané smetany, tiramisu ze zakysane smetany, poháry s maskarpone nebopomazánkovým maslem, domácí tiramisu ze zakysanou smetanou, tiramisu s pomazánkovým máslem a zakysanou smetanou, tiramicu ze zakys. smetany s jahodami, jak ochutit mascarpone, tiramisu se zakysanou smetanou a mascarpone, tiramisu recept s mascarpone s ovocem a zakysana smetana, tiramisu recept s mascarpone s ovocem a zakysana smetana, tiramisu recept, dezert z pomazankoveho masla a jahod

Suroviny:
pomazánkové máslo, smetana zakysaná, šlehačka na šlehání, cukr vanilkový, cukr moučkový, káva, piškoty, rum, koňak vaječný, jahody, kakao

Přidat fotografie receptu