Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobrá roláda

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Karolina1998

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 15

15

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 807 kJ /
4 256 kcal
Bílkoviny101,83 g
Tuky266,76 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 2,25 g
Sodík 1,00 g
Sůl2,26 g
Sacharidy359,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto: žloutky vajec oddělíme od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Krok 2: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, lehce promícháme a postupně zlehka přimícháme sníh. Krok 3: Plech vyložíme pečícím papírem, který vymastíme a posypeme hrubou moukou. Na něj rozetřeme těsto a dáme péct. Krok 4: Pečeme asi 10 minut do zlatožluta v předem vyhřáté troubě. Nesmíme péct moc dlouho, jinak se vysuší a nepůjde dobře srolovat (bude praskat). Krok 5: Upečený plát ihned vyklopíme na pocukrovanou utěrku, stáhneme pečící papír a pomocí utěrky srolujeme a necháme vychladnout. Krok 6: Po vychladnutí plát rozvineme, potřeme náplní a znovu svineme. Zbytkem náplně potřeme celý povrch rolády a můžeme posypat strouhaným kokosem. Krok 7: Náplň: uvaříme hustý neslazený pudink, který necháme vychladnout. Krok 8: Zatím co chladíme pudink, rozmačkáme máslo, do kterého přidáme cukr. Krok 9: Vychladlý pudink přidáme k oslazenému máslu, dochutíme rumem a cukrem. Krok 10: Upečené těsto můžeme potřít marmeládou a pak nanášet krém na roládu.

Zveřejněno 24. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrá roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ev24

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrá roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ev24

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Hrašuľka.Hrašuľka: Ale veď presne to píšem, prečítaj poriadne. ;-)

Piškotovou roládu peču tak dvakrát do měsíce, pokud do ní dávám krém z másla a pudinku, tak pouze z poloviční dávky - tedy z půlky másla a půlky pudinku a cca 2 dcl mléka a je to tak akorát, ale někdo má prostě rád krému hodně a tenhle nebude tak hutný, když jsou na jedno máslo pudinky dva. V každém případě se vše musí vyšlehat, rozmačkat máslo opravdu nestačí.

Hrašuľka.Hrašuľka 25. 1. 2014 23:15
tejaja: Ak natreš roládu marmeládou a potom tam dáš celý ten krém, tak nie je čo rolovať :-!
Budeš rada, ak sa ti spoja konce cesta:-((:-((
No a potom to zopneš tými okvietkovanými špendlíkmi, aby sa ti to celé nerozpadlo - načo ináč by tam boli :-?:-?

Karolína, to neber ako výsmech, ale ako skúsenosti tých, čo si už niečo odpiekli. :-)):-))
Po dvoch-troch desaťročiach to už budeš vedieť posúdiť aj ty.;-);-);-)

Bod dám, ale nic pro mě.

Také si myslím ,že 1l. mléka na 1 roládu je moc:-O

Neide o to, že je tam maslo, voľakedy sme robili krém vždy maslový, nastavovali sme ho pudingom alebo Zlatým klasom, ale niekoľkými lyžicami, nie dokonca 2 pudingami s 1 l mlieka. To je strašne veľa na roládu. Ak by som to množstvo dala na plát cesta, bol by problém so stočením do rolády.
Inak na krém maslo s cukrom vždy šľahám, dovtedy, kým nie je cukor cítiť. Rozhodne si myslím, že rozmačkať maslo nestačí.

Souhlasím s Adélkou, proč do rolády cpát tolik másla?? Stačí vyšlehat šlehačku+vanilcukr, přidat třeba banán a nemá to chybu.Peníze čtvrtinové, kalorií minimum, práce málo a výsledek ohromující:-))

já nechápu, jak může někdo dát do 1 rolády krém z 250gr másla a ještě nastavený pudinkem. pak jsou všichni tlustí a diví se proč.;-(

Takže název má znít:“Piškotová roláda“, není-li pravda;-) jinak jsem napočítal ve vyhledávači 28 piškotových,více méně podobných rolád:-O Ale bodík jsem dal;-)

Tématické fráze:
pudinková náplň do rolády, dobrá roláda, dobrá piškotová roláda, pudinková roláda, dobre rolady, jak srolovat roladu, jahodová roláda podle karolíny, jak srolovat piškotovou roládu, sýrová roláda podle l.hrušky, recept na dobrou roladu, dobrá nápln do rolády, dobra piškotové rolády, náplně do rolády piškotové, piškotové těsto, dobrá roláda recept, krem do rolad, dobre roláda, dobrá roláda recepty, dobré piskotove rolády, srolovat roládu

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, marmeláda, máslo, mléko, pudinkový prášek, rum, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu