Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá tvarohová buchta hrnková

Jemný kakaový moučník, prolitý svěží tvarohovou náplní, se nikdy neomrzí. Jednodušší recept už být ani nemůže. Ze spíže doneseme pár základních surovin, k ruce si připravíme mísu a váhu, a hned se můžeme pustit do pečení.

Hodnocení receptu je 4,6 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Starejmena Starejmena

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 309 kJ /
6 049 kcal
Bílkoviny125,48 g
Tuky305,78 g
Vláknina26,24 g
Cholesterol 962 mg
Sodík 684 mg
Sůl2,15 g
Sacharidy685,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve promícháme sypké suroviny, pak přidáme mléko, olej, vejce a vše smícháme dohromady. Krok 2: Připravené těsto nalijeme na předem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech (velikost asi 24x33 cm). Krok 3: Na náplň smícháme dohromady tvaroh, vanilkový pudink v prášku, moučkový cukr podle chuti, vejce a mléko podle potřeby. Krok 4: Připravenou náplň nalijeme na těsto na plechu a krouživými pohyby špejle ji lehce vmícháme do těsta. Krok 5: Pečeme na 180 °C cca 25 minut.

TIP: Jak snadno vyrobit domácí vanilkový cukr

Zveřejněno 25. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá tvarohová buchta hrnková

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WvRn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá tvarohová buchta hrnková

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WvRn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Buchta je nadýchaná a vláčná, žádná placka a rozhodně nesmrdí po oleji, do tvarohu jsem přidala trochu nastrouhané citronové kůry a olej jsem dávala úplně poslední.

tejaja: Děkuji, ale to vím, v tom to nebude. Asi se prostě budu raději držet kynutých buchet, ty mi kupodivu jdou samy, někdy skoro doslova :D

tejaja: Jj taky se mi stalo!;-(

ViktorViki: Ak môžem poradiť, pri takýchto receptoch nikdy nedávaj vajcia a olej k sebe. Pri šľahaní sa môže stať, že ti z oleja a vajec vznikne čosi ako majonéza. Stačí ich dať oddelene od seba, aby sa nedotýkali, ale postupne sa spájali s múkou a ostatnými surovinami. A bude to ok. ;-)

casino: slunečnicový - je to špatně? :( Samozřejmě nehejtím recept jako takový, jen můj výsledek :D Sakryš, proč vám to všem chutná, ale mě z toho vzniklo cosi divného, jsem to rovnou mohl osmažit :D

ViktorViki: "Buchta je nasáklá olejem a smrdí po oleji,"
Smrdí:-?
No a jaký olej byl ve vašem případě použit? :-)

Babička vždycky říká, že na jídlo se "fuj" neříká, ale FUJ! To vám lidi fakt chutná? Pekl jsem to jako překvapení, strávil u toho nějaký čas a buchta není jen olejová, je OLEJOVÁ! Větší hnus jsem dlouho nejedl a co teď s tím plechem buchty. Vyhodit? Buchta je nasáklá olejem a smrdí po oleji, ještěže jsem dal jen půlku hrnku cukru, protože si nedokážu představit, kdyby to bylo ještě preslazené. Druhou polovinu cukru jsem samozřejmě nahradil, takže v málu sypké hmoty to není. Nikdy více! :-//

Dobrý den, děkuji za recept. Měla jsem jen tvarohy ve vaničce, tak jsem to riskla a výsledek byl výborný. Buchta se povedla a dávám 1*.:-)

Prosím, ten moučkový cukr je jen na posypání nebo se dává do náplně? Díky :yes:

hosta: Díky za odpověď¨. Pro začátečníka to úplně samozřejmé není. Je zde stejný recept s videem a tam cukr do náplně asi zapomněli dát :-)

Zobrazit starší odpověď

Taky nejraději dělám hrnkové ale tuto nejčastěji a někdy naskládám i ovoce a je to mňamka<3<3<3

Ňamka<3:yes:

Marie motejzíková 4. 10. 2017 19:20
Ty hrníćkové buchty jsou dobré všechny vláćné dékujeme za recept.

Věra Knejpová 12. 12. 2016 16:40
Zdravím,udělala jsem z receptu něco jiného.Tedy ne úplně.Do těsta jsem přidala třešně a tvaroh jsem rozmíchala s čoko-višňovým pudinkem.My radši čoko,kakao a tohle je trefa.:-Q

starejmena 20. 4. 2015 11:44
Denisa:Na 180 stupňů a cca 25-30 min podle toho jestli se špejle obalí či ne-po píchnutí do buchty...

A jak dlouho se peče a na kolik?

Tématické fráze:
rychlá buchta s tvarohem, tvarohová buchta na plech hrnková, rychla tvarohova buchta, tvarohova buchta na plech, tvarohová buchta, hrnickova tvarohová buchta na plech, rychlá hrnková buchta, rychlá hrnková buchta s tvarohem na plech, rychlá buchta z tvarohu, rychlá hrnková buchta s tvarohem, rychla hrnickova tvarohova buchta, hrníčková buchta s tvarohem, hrníčková tvarohová buchta, tvarohová buchta na plech rychlá, rychlá hrníčková buchta s tvarohem, recept na rychlou tvarohovou buchtu, rychlá tvarohová buchta na plech, rychlá hrnková tvarohová bábovka, rychlá hrnková kakaová buchta s tvarohem na plech, hrnková buchta s tvarohem

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, kakao, prášek do pečiva, olej, mléko, vejce, tvaroh, pudink vanilkový, vejce, cukr moučkový, mléko, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu