Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Líčka pečená na dezertním víně

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 500 kJ /
2 509 kcal
Bílkoviny191,24 g
Tuky114,82 g
Vláknina27,40 g
Cholesterol 456 mg
Sodík 624 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy105,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso odblaníme a nakrájíme ne větší kousky (asi 5x5 cm). Na noc naložíme do oleje spolu s bobkovým listem, jalovcem, novým kořením a celým pepřem. Krok 2: Druhý den koření odložíme stranou a maso zprudka opečeme na sádle, aby se zatáhlo a vložíme do pekáče spolu se vším kořením. Cibuli spolu s kořenovou zeleninou opečeme mírně dozlatova. Nakonec přidáme hnědý cukr, a chvilku počkáme až lehce zkaramelizuje. Krok 3: Maso v pekáči zasypeme cibulí, přidáme rozmarýn, tymián, pepř a sůl. Zalijeme vínem a čtvrtinou vývaru. Krok 4: Pekáč přikryjeme a vložíme do trouby. Pečeme za občasného podlévání a míchání do změkntí masa - až tři hodiny. Maso pak vyjmeme i s celým kořením a vše, co nám zbylo v pekáči, propasírujeme sítem. Vzniklou budoucí omáčku krátce povaříme, v případě potřeby lehce rozředíme vývarem a dochutíme. Nakonec do ní vložme maso, prohřejeme a vypneme. Nakonec přidáme máslo a podáváme s bramborovou kaší, brambory, bramborovým knedlíkem atd.

Zveřejněno 27. 1. 2014

Poznámka autorky danielle72

Kagor - sladké kořeněné víno dnes vyráběné z odrůdy Cabernet v Moldávii, původem z Francie. Můžeme nahradit portským.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Líčka pečená na dezertním víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oKPk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Líčka pečená na dezertním víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oKPk

Marie

Komentáře (16)

spagetka: Laděnko, díky za odpověď hodnou šéfkuchaře s uděleným Řádem zlatého líčka :-K:-));-)

danielle72:děkuji zkusím se tam zeptat;-)

maria: kopírováno - "Hovězí líčka jsou svaly umístěné na obou stranách lícních kostí krávy. Poslední dobou se tato delikatesa stává velmi moderním a často vyhledávaným pokrmem v luxusních restauracích. Toto maso se běžně užívá ve francouzské i italské kuchyni. Používají se nejen líčka hovězí, ale také telecí. Vepřová líčka se v Itálii přidávají do různých salámů."
V současné době je vyhledávané a i nedostatkové zboží. Ovšem podobnou (ne ale stejnou) službu udělá třeba loupaná plec.

Krásně jsi Dani uvařila:-K:-p:yes:
V poslední době i u nás mívají dost často h.líčka za 119,-kč/kg-ale mražené.Čerstvé stojí cca 160,-kč.Ty bývají málo kdy:-S

Už mám v archíve celú kopu receptov z hovädzieho mäsa, mám ho radšej ako bravčové,mám totiž pocit, že už o chvíľu začnem kvíkať, a kuracinu už nemôžem ani vidieť, čakám totiž, kedy začnem znášať vajcia. No ale, poďme k podstate. Čo sú to vlastne hovädzie líčka? Ešte som to nikdy nikde nevidela. Bravčové poznám, sú skvelé, dokonca lepšie ako stehno. A, vážená varilamiskakasicku, je to nejaké podradnejšie mäso, keď stojí iba 120 Kč? U nás totiž dáte za totálny humus aj 7-8 eur. Mohli by ste mi dať adresu vášho mäsiara a hneď ako pôjdem do ČR, nabehnem a vykúpim všetko!
Vďaka, maria

Krása :yes::yes::-K

suslajda: Snad Tě potěším - v mostecké masně, v té přístavbě vedle Báňských staveb ;-) Tak se tam zkus zastavit a objednat si je:-)

Dančo kdepak ji je u nás v Mostě koupila já na ně nekápnu a nekápnu:-Djinak bych si moc pochutnala:yes::yes:

U nás ve výběžku široko daleko je nemají, koukají na mě jak když jsem přišla z měsíce;-) Určitě velká dobrota:yes:

varilamyskakasicku:u nás jsou opravdu nedostatkové zboží :-(...snad časem...:-S

Daniellko,pěkná líčka;-):-p:yes:

hanahcotton: Hani, dnes v masně nápis: "líčka" za 120 Kč za kg a nikdo tam, já je už ani neberu, už jsme přelíčkovaní:-))spíše, teď zase kližku, změnu, mají, líčka všude, kde se podívám, tady je "honba za telecími ličky", ty nejsou nikde;-)

danielle72:Já jsem obešla masny v širokém okolí a téměř všude se mi vysmáli...že to ani nedostávají a že i to řezníci nechávají pro sebe a své známé....:no::-Stak snad už mi jen zbývá sbalit nějakého šikovného řezníka:-*

Krásné.:yes::yes::yes:
Ani já nemůžu líčka sehnat, v masně se na mne dívali, jakobych spadla z Marsu:-((((
Takže takového úžasné recepty zkouším z hovězí kližky nebo loupané plece a je to taky moc dobré, ale zcela určitě to není ono:-(((

hanahcotton: Jak já Ti rozumím;-)

Toto je totiž taky má líčková premiéra, myslela jsme si, že na severu Čech prostě nejsou. A před týdnem jsem v masně zjistila, že jsou, ale na jen objednávkku, protože o ně prý není zas takový zájem. A měla jsme štěstí, že je zrovna někdo objednal a nevyzvedl. Nechápu, nerozumím, každopádně za 119 Kč/kg je to skvělá koupě:yes: Netuším ale, kolik líčka stojí jinde, slyšela jsem, že mnohem víc...

Tématické fráze:
pecena hovezi licka, licka na vine, pečená líčka, hovězí líčka na víně video, licka, hovězí lička pečená, lička recept na vině video recept, pomalu pečené hovězí na víně, pečená líčka na víně, kolik stoji hovezi licka, pečené licka, recept pečená líčka, pečená hovězí líčka na víně, pečené hovězí líčka, hovězí lička na víně v pečené v troubě, luxusní hovězí líčka na víně, pomalu pečená hovězí líčka na víně, pečené hovězí líčko, licka pecena, licka na v i ne

Suroviny:
líčka hovězí, petržel, mrkev, celer, cibule, víno červené dezertní, víno červené, sádlo, cukr hnědý, bobkový list, jalovec, koření nové koření, pepř celý, rozmarýn, tymián, vývar hovězí, sůl, pepř, máslo, olej

Přidat fotografie receptu