Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Blažené švestky ả la clafoutis

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 934 kJ /
2 374 kcal
Bílkoviny60,40 g
Tuky49,94 g
Vláknina9,10 g
Cholesterol 1,09 g
Sodík 425 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy392,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Švestky naložíme alespoň na 12 hodin do vína. Krok 2: Pak je i s vínem restujeme na pánvi nepřilnavým povrchem, dokud šťáva nezhoustne. Krok 3: Poté přidáme cukr a máslo a ještě krátce restujeme, aby vznikl hustý krém. Ten pak necháme odkapat misky a uschováme na závěrečnou ozdobu. Krok 4: Vejce ušleháme do pěny s cukrem a mandlovou esencí, přidáme mléko se skořicí a po troškách přisypáváme mouku. Nakonec přidáme čokoládové kousky. Krok 5: Koláčovou formu vymažeme máslem a na dno rozložíme švestky. Krok 6: Zalijeme těstem a pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 40 minut. Prvních 20 minut troubu neotvíráme. A po vyjmutí z trouby pozor, abyste těstu nezpůsobili šok. Nedávejte je do chladna a pečicí mísu pokládejte opatrně, aby těsto nespadlo.
Podáváme nejlépe horké, ale i studené, moučník je výborný s crẻme fresh, zakysanou smetanou nebo šlehačkou.

Zveřejněno 27. 1. 2014

Poznámka autorky danielle72

Clafoutis je původně francouzský moučník. Někomu trochu připomíná bublaninu, ale i palačinku. Nejčastěji se vyrábí z čerstvých třešní, populární jsou ale i nektarinky, maliny, hroznové víno a další ovoce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Blažené švestky ả la clafoutis

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pKPm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Blažené švestky ả la clafoutis

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pKPm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

To bych si dal radši ty palačinky:-p

Radka: To mne mrzí - nám chutnalo.

Ale je pravda, že je pro nás tento dezert možná dost netradiční, je to jiné těsto, než na jaké jsme v Čechch zvyklí. Popsal to i Miquel z Topreceptů, a to tady: http://www.toprecepty.cz/recept/27342-francouzska-...

To jsem si zase vybrala:no: totální úlet:no: postupovala jsem přesně podle receptu a mám je z toho no jak bych to popsala:-S frisbee pro psa:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?

Moc pěkné:-p:-p:yes::yes:

Dámy, děkuji Vám za všechny milé řádky i body:-)

S Blaženými švestkami bych teda byla blažená i já:-)):yes:

Vypadá to skvěle Danielko :yes::yes::-K:-p;-)

:-p:-p

Jé, tak tohle jsem zkoušela podle Miguela s třešněmi. Bylo to zajímavé, víc mi to chutnalo teplé;-):yes:

Hella: Díky za upozornění ;-):-8

V surovinách ti chybí vejce...

:-p:yes:

A blažený je ten, kdo ochutnal:-p:-):yes::yes:

Tématické fráze:
francouzský clafoutis, clafoutis se švestkami, švestkové clafoutis, švestkový clafoutis, clafoutis, tncz recepty ládi hrušky, lada hruska svestko čokoládový dort recept, čokoládový clafoutis, švestky recepty, recepty ze švestek, recepty ladi hrusky svestkovy krem, jak se výrabí švestková esence, švestky - naložené na koláč, clafoutis švestkový, netradicni dezert se svestkami, švestky dezert, francouzský recept se švestkami, clafoutis ze švestek, recepty ládi hrušky svestko cokoladovy krém, horke svestky se zakysanou smetanou

Suroviny:
smetana na vaření, mouka polohrubá, cukr hnědý, vejce, esence mandlová, skořice, zdobení čokoládové, švestky sušené, víno, cukr hnědý, máslo

Přidat fotografie receptu