Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závitky z krkovice se zelím a špekem, dušené v papiňáku

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 777 kJ /
3 532 kcal
Bílkoviny23,39 g
Tuky349,08 g
Vláknina17,38 g
Cholesterol 280 mg
Sodík 10,75 g
Sůl26,91 g
Sacharidy35,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky krkovice přes mikroten naklepeme a zlehka poprášíme pepřem. Na každý plátek masa rozložíme zelí, položíme špalík špeku a maso zavineme do závitku. Závitky zajistíme nití. Krok 2: Do papiňáku na rozehřátý olej dáme osmahnout cibuli společně se špekem do narůžovělé barvy. Na takto připravený základ vložíme závitky a necháme je prudce ze všech stran zatáhnout. Krok 3: Zasypeme uzenou paprikou, rychle promícháme a zalijeme vínem. Rozdrobíme bujón a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na mírném plameni 30 minut. Krok 4: Hrnec ochladíme, otevřeme a měkké závitky dáme stranou. Do horké šťávy vmícháme solamyl a necháme 2 minuty převařit. Závitky vrátíme do šťávy a necháme prohřát. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo bramborový knedlík.

Zveřejněno 28. 1. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Snažila jsem se pročíst všechny závitky se zelím, ale dušené v papiňáku jsem tady nenašla. Je to rychlá a chutná verze.

Do podobných receptů přidávám několik dalších variant.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitky z krkovice se zelím a špekem, dušené v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Aoxj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitky z krkovice se zelím a špekem, dušené v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Aoxj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Dana61:Krkovička je u nás velice oblíbená,pro svou šťavnatost:yes:Ale pamatuji si,když byly děti malé,jak ji doslova preparovaly a odstraňovaly bílá vlákýnka:-D:-D

tejaja:Terezko,teta měla tenkát úplně zanesený ventil mastnotou a dalším jiným bordýlkem:-/tak se ani nedivím,že ji hrnec bouchnul:-)Jinak já jsem také dlouhé roky používala ty hliníkové kuchty.Manžel mi pak ale všechny hrnce,co byly z hliníku povyhazoval(prý je to zdraví škodlivé:-))a co dnes není;-))a nahradilo se to těmi nerezovými.Netvrdím,že v jiných hrncích nevařím,ale jak sama víš-papiňák je papiňák:-*:-))

Děvčata za komentíky díky:-K:-)

úžasnéééé:yes::-D u nás také tuto dobrotu můžou:-p;-) jen některým pitvalům z naší rodinky dělám raději z kýty, protože když vidím jak tu krkovičku preparují, vyhnala bych je od stolu:-D a papiňáky jsou též moje doména:-*

Anna Kocikova: Drahuška, ak vybuchne papiňák, tak je to neodborným zachádzaním. :-) Ak sa nezníži prívod plynu, tepla, tak sa nahromadí v kuchte veľa pary a správa sa ako bomba. :-) Ja mám ten starý hliníkový tlakový hrniec , kuktu, doteraz. A krásne ju používam, bez akýchkoľvek problémov. Mám 2 kuchty, a varím v nich všetko. Vlastne skoro každé jedlo ;-):-)

maiva::-)Ivi,máš naprostou pravdu;-):-DKdyby jsi věděla,kolik mám krásných souprav hrnců a pánví na vaření:-*No hrůza.Stejně používám papiňáky i k obyčejnému vaření se skleněnou poklicí.Nic se v tom nepřichytává:-)

hancaviolka:Já vím,že spousta lidí nemá moc kladný vztah k papiňáku.Když mé tetě kdysi dávnou vybouchl v kuchyni,také mi moc dobře nebylo;-)Ale měla ještě tu starou klasickou,hliníkovou"Kuktu":-S
V kastolu to budé také dobré,jen dušení bude cca o 20minut delší:-)

Všem děkuji za moc milé komentáře i hodnocení:-*Potěšili jste mě:-K

:-K:-)):yes::-p a pak ;-( že to nemám hned na talíři
Perfektní papáníčko a k tomu dobré české pííívo.:yes:

Už vím co uvařím v sobotu :yes: vypadá to lákavě, jen papiňáku se též bojím a tak budu dusit v hrnci:-):-), mám doma 5 chlapů, myslím že tohle bude moc chutnat.

Aničko, taky by nám chutnalo:-p+:yes: Mám dojem, že kdybys pořizovala výbavu, tak by Ti stačil jen papiňák:-D :-Dskvělé.

Zase jedna pěkná gastromachrovinka :-p:-*:yes: Já se tedy papiňáku bojím, ale vařím ráda, tak mi těch pár desítek až stovek hodin strávených v kuchyni nevadí:-));-)

wau, ta šťávka:-p ta mě bere:-p pěkný receptíček:yes:
tebe už taky pozná člověk na míle:-):yes:

Drahuško, tobě by měli admini vytvořit novou kategorii Papinův hrnec;-), máš na to spoustu receptů a takhle se to ztrácí v desetitisících ostatních receptů.

Aničko, vypadá to kouzelně, Ty jsi kouzelníce s papiňákem:-K:-p:yes:

:-p:yes:

max braun 28. 1. 2014 13:31
Mít takovou kuchařinku doma , tak by chlapi neměli zapotřebí chodit do hospod a ožírat se tam. ! Bohužel dnes ženské , které se chtějí vdávat umí tak akorát vajíčka naměkko .....To jsem přehnal - na tvrdo ! :-p

Moc pěkně jsi dusila:-pu nás by chutnalo:yes::yes:

Tématické fráze:
zavitky z krkovice, závitky s krkovice, recepty na krkovici, závitek z krkovice, zavitek se zelim, dušené plátky z krkovice, krkovice na speku, krkovice na zelí, závitky se zelím, recepty z krkovičky, zavitek z krkovičky, vepřove zavitky se zelim a špekem, vepřová se zelím v papináku, krkovice v papiňáku, vepřové zavytky, vepřové závitky v papinaku, zavitky z krkovicky se zelim, krkovička plněná zelím, recepty s debrecínským špekem, veprovy zavitek v papinaku

Suroviny:
krkovice vepřová, slanina debrecínská, slanina debrecínská, zelí kysané, víno bílé, olej, cibule, paprika sušená uzená, bujón zeleninový, solamyl, voda, pepř mletý, režná nit

Přidat fotografie receptu