Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 542 kJ / 3 954 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 261,92 g |
Tuky | 266,32 g |
Vláknina | 12,45 g |
Cholesterol | 486 mg |
Sodík | 9,29 g |
Sůl | 24,48 g |
Sacharidy | 70,91 g |
Postup přípravy
Maso osolíme, dostatečně opepříme a v nádobě vhodné do trouby opečeme na oleji ze všech stran dohněda. Vyjmeme, do výpeku vlijeme víno, vývar a vmícháme rajčatový protlak. Vložíme zpět maso, přidáme nakrájenou cibuli na větší kusy, mrkve na kolečka, zmáčknuté stroužky česneku, koření a bylinky. Přiklopíme a vložíme na 4 hodiny do trouby. V polovině pečení můžeme maso obrátit a zkontrolovat. Krok 2: Po 4 hodinách je maso již krásně měkké. Vyjmeme a přikryjeme, aby neosychalo. Výpek se zeleninou přecedíme do rendlíku, šťávu zahřejeme, přidáme brandy, hořčici, křen a zahustíme kouskem másla rozetřeným s hladkou moukou. Necháme chvilku provařit a nakonec vlijeme smetanu. Provaříme do požadované hustoty.
Maso nakrájíme na plátky a servírujeme třeba s kaší.
Zveřejněno 4. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí pečeně s pikantní omáčkou s brandy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GxVK
Moje poznámka
Hovězí pečeně s pikantní omáčkou s brandy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GxVK
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 57 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 38 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 59 minutami
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
hovězí pečeně,
pečené hovězí,
pikantní hovězí pečeně,
hovězí pečeně recept z hrudí,
hovezi pecene recept,
irský rump steak recept,
omáčka z brandy,
omáčky recepty,
hovězí omáčka recepty,
pikantni pecene hovezi,
pečené hovězí hrudí,
hovězí pečeně s kostí,
hovězí pečeně apetit,
hovězí pečeně na víně,
pikantní hovězí na víně,
pecene hovezi recept,
brandy omáčka,
hovězí steak s pikantni omáčkou,
apetit hovězí hrudi,
recepty hovězí pečeně
Suroviny:
hruď hovězí,
cibule,
mrkev,
česnek,
protlak rajčatový,
víno bílé,
bujón,
bobkový list,
tymián,
koření nové koření,
sůl,
pepř,
olej,
hořčice hrubozrnná,
křen,
brandy,
smetana sladká,
mouka hladká
Komentáře (21)