Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štika na másle z Nantes

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

casino casino

Náročný

Doba přípravy .

.

Suroviny

Porce: .

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 975 kJ /
1 667 kcal
Bílkoviny8,38 g
Tuky165,34 g
Vláknina23,33 g
Cholesterol 510 mg
Sodík 343 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy27,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Napřed připravíme cibulový základ pro máslovou omáčku:
V rendlíku povaříme ve 4 PL vína drobně krájenou šalotku. Vaříme na mírném ohni tak dlouho, až se kapalina vyvaří.
Odstavíme a přidáme 2 PL vína. Krok 2: Vytipujeme nádobu takové velikosti, aby se v ní ryba dala uvařit.
Odhadneme (nebo odměříme) takové množství vody ve kterém bude ryba skoro ponořena. Krok 3: Z odměřené vody, zeleniny, koření, octa a soli uvaříme slabě kyselý, přiměřeně kořeněný vývar. Krok 4: Když se zelenina uvařila, vývar scedíme a asi 20 minut v něm pošírujeme očištěnou štiku. Krok 5: V mezičase dohotovíme máslovou omáčku:
Máslo rozdělíme asi na 10 kousků.
Rendlík s cibulovým základem (podle bodu 1) dáme na velmi mírný oheň a když se tekutina zahřeje, přidáme kousek másla.
Mícháme, a když se máslo rozpustí, přidáme další kousek másla.
Za stálého míchání postupně přidáváme všechny kousky másla.
Výsledkem je krém, který vypadá jako řídká holandská omáčka.
Tento máslový krém vlijeme do nahřátého omáčníku a společně s uvařenou štikou na táce můžeme podávat.

K tomuto receptu na štiku Achille Gregor napsal:
Jednou mě jeden dobrák, který ví, že jím rád ryby, pozval na štiku. Přišel jsem pln dobré vůle a poznal jsem, jak se dá štika nejvhodněji zkazit. Ze všech možných úprav si ten dobrák vybral právě ten nejméně vhodný: smažení.

A recept končí slovy: To je recept z Nantes, který z méně hodnotné štiky vytvoří jídlo par excellence!

Vyzkoušejte a seznáte, že A. Gregor nepřehání

Recept upraven

Zveřejněno 5. 2. 2014

Poznámka autora casino

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štika na másle z Nantes

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5xzY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štika na másle z Nantes

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5xzY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Linda: Když budeš trochu číst komentáře, zjistíš,že foto je casina:-!

Linda:Pravda pravdoucí, a babi si dala tu práci a pod talíř si šoupla hrací desku s nápisem Casino.:-p

No koukám, že mají u Casinů i stejné talíře jak u Babi.:-//

Nejni to ta samá vana co jim tam minule plavala mořská panna? Že von ji nechal přemyklikovat na štiku a takhle skončila!:-O ;-(

Mates: fotka je jeho jak na labuznikovi, tak na topkach. Nehlede na to, ze je zde naprosto bezne, ze se tu vari recepty ktere se uverejnuji i na jinych strankach ci blogu a nikomu to nevadi (a ani neni duvod proc by to vadit melo).

Nejvíc se mi líbí, že casino to uvádí jako recept od Achille Gregora a vůbec nevadí, že fotku "ukrad" z receptu Babi z Labužníka http://www.labuznik.cz/recept/stika-s-maslovou-oma.... Ten odkaz tam dala Anna Kocíková.

červená 6. 2. 2014 12:32
Casino, vy musíte mít tak malé ego-netýrala vás v dětství matka:-? Poradím vám, kupte si Ferrari, holky do něj budou skákat sami, budou vás poslouchat, možná obdivovat. Vykašlete se na vaření i citáty a nechte se hýčkat :-*

Anna Kocikova:
"...tady nechodí jen samí profíci..."
Zdá se mi, že je tu jenom jeden profesionál:yes::-))
http://www.toprecepty.cz/profil/10287-miquel/
**********
Doplněno množství zeleniny v surovinách

casino:to jsem ráda,že argumentuješ"k věci"nikoli k mé osobě;-):-D
Protože připravuji pokrmy z různých druhů surovin už delší čas,tak si zhruba dovedu představit,kolik čeho mohu dát:-)Ale Ty,jako"letitý"přispívatel receptů na různých webech by sis mohl uvědomit,že tady nechodí jen samí profíci,ale i začátečníci:-)
AD MARGINEM-mě množství surovin do komentáře doplňovat nemusíš.Bude stačit,když to uvedeš v surovinách u receptu:yes:Tady to časem zanikne;-)

Anna Kocikova:
Máte v profilu zajímavé motto; také ho praktikuji, ale učiním výjimku:-D
No, mohl bych reagovat v podobné tónině jako vy tady http://www.toprecepty.cz/recept/38085-rohlikovecib... v 05.02.2014 22:09:34 :-))
ale avšak, protože argumentovat se má AD REM nikoli AD HOMINEM, tak vám odpovím:
Píšu sice „přiměřeně kořeněný“, ale záleží na množství vody… Normálně i do běžných vývarů dávám divokého koření násobně víc, než se obecně v rcp uvádí; místo pár kuliček pepře dávám 1/2 KL pepře a místo 3 ks nového koření dávám 10.
Tady jsem asi na 3 litry vody dal po 1 KL pepře a nového k. a vavřín si spočítejte v hrnci na obrázku,:-D ale asi tucet (t.j.12ks - pro případné začátečníky):-))
No a tymiánu tam byla hrst čerstvého ze záhonu.

Ale budou-li další nejasnosti, tak rcp doplním...

Na úpravu štiky jsem laik:-8Jakou dávku divokého koření a tymiánu mohu použít?Sušený tymián v množství větším,než 5g hořkne.Použít čerstvý,nebo sušený.Poměr ostatních surovin je také dost nejasný.Být začátečník,tak jsem v koncích:-8Nenašla jsem to ani zdehttp://www.labuznik.cz/recept/stika-na-masle-z-nan...
Tady jsou uvedené surovny přesnější;-)http://www.labuznik.cz/recept/stika-s-maslovou-oma...

Tématické fráze:
štika na másle, úprava štiky, recept na štiku top recepty, recept stika na masle, štika recepty na másle, jak upravit štiku, pokrmy ze štiky, recept na úpravu štiky, recept na štiku na másle, recept na štiku, recepty na štiku, vaříme štiku, štika recept, koření na štiku, recepty na úpravu štiky, stika na masle recept, pokrm ze štiky, jídlo ze štiky, štika ma másle, recept na štiku na masle recept

Suroviny:
mrkev, petržel, celer, cibule, koření divoké, tymián, ocet, sůl, štika, víno bílé, cibule šalotka, máslo

Přidat fotografie receptu