Suroviny
Porce: .
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 975 kJ / 1 667 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,38 g |
Tuky | 165,34 g |
Vláknina | 23,33 g |
Cholesterol | 510 mg |
Sodík | 343 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 27,04 g |
Postup přípravy
V rendlíku povaříme ve 4 PL vína drobně krájenou šalotku. Vaříme na mírném ohni tak dlouho, až se kapalina vyvaří.
Odstavíme a přidáme 2 PL vína. Krok 2: Vytipujeme nádobu takové velikosti, aby se v ní ryba dala uvařit.
Odhadneme (nebo odměříme) takové množství vody ve kterém bude ryba skoro ponořena. Krok 3: Z odměřené vody, zeleniny, koření, octa a soli uvaříme slabě kyselý, přiměřeně kořeněný vývar. Krok 4: Když se zelenina uvařila, vývar scedíme a asi 20 minut v něm pošírujeme očištěnou štiku. Krok 5: V mezičase dohotovíme máslovou omáčku:
Máslo rozdělíme asi na 10 kousků.
Rendlík s cibulovým základem (podle bodu 1) dáme na velmi mírný oheň a když se tekutina zahřeje, přidáme kousek másla.
Mícháme, a když se máslo rozpustí, přidáme další kousek másla.
Za stálého míchání postupně přidáváme všechny kousky másla.
Výsledkem je krém, který vypadá jako řídká holandská omáčka.
Tento máslový krém vlijeme do nahřátého omáčníku a společně s uvařenou štikou na táce můžeme podávat.
K tomuto receptu na štiku Achille Gregor napsal:
Jednou mě jeden dobrák, který ví, že jím rád ryby, pozval na štiku. Přišel jsem pln dobré vůle a poznal jsem, jak se dá štika nejvhodněji zkazit. Ze všech možných úprav si ten dobrák vybral právě ten nejméně vhodný: smažení.
A recept končí slovy: To je recept z Nantes, který z méně hodnotné štiky vytvoří jídlo par excellence!
Vyzkoušejte a seznáte, že A. Gregor nepřehání
Recept upraven
Zveřejněno 5. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štika na másle z Nantes
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xzY
Moje poznámka
Štika na másle z Nantes
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xzY
Nejnovější recepty
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 1 hodinou
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 3 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 7 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 3 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 3 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 5 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 6 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 6 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 7 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 20 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 22 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 22 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 22 hodinami
Tématické fráze:
štika na másle,
úprava štiky,
recept na štiku top recepty,
recept stika na masle,
štika recepty na másle,
jak upravit štiku,
pokrmy ze štiky,
recept na úpravu štiky,
recept na štiku na másle,
recept na štiku,
recepty na štiku,
vaříme štiku,
štika recept,
koření na štiku,
recepty na úpravu štiky,
stika na masle recept,
pokrm ze štiky,
jídlo ze štiky,
štika ma másle,
recept na štiku na masle recept
Suroviny:
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
koření divoké,
tymián,
ocet,
sůl,
štika,
víno bílé,
cibule šalotka,
máslo
Komentáře (11)