Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tartiflette - savojská špecialita

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sislik

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 109 kJ /
1 699 kcal
Bílkoviny43,92 g
Tuky2,67 g
Vláknina60,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 142 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy349,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiaky nešúpeme pred varením, aby nič nestratili zo svojej chute. Spomínam zemiaky na pečenie a to z jedného jediného dôvodu - existujú 2 typy zemiakov - zemiaky, ktoré používame na zamiakovú kašu majú po uvarení múčnu textúru, preto sa ľahšie pučia na kašu (samozrejme ani chuť nie je tá istá). Zemiaky, ktoré sa používajú na pečenie majú pevnejšiu konzistenciu, robia sa z nich napríklad aj hranolky. Krok 2: Neošúpané zemiaky vložíme do hrnca so studenou vodou a privedieme do varu. Počítame takých 20 minút a moc do nich nepicháme, aby nepukli. Krok 3: Predvarené zemiaky scedíme, necháme vychladnút a očistíme. Očistené zemiaky nakrájame na kolieska. Krok 4: Cibule očistíme, rozkrojíme na polovicu, odstránime žltý a nezdravý stred a nakrájame na tenké pásiky. Krok 5: Cibuľu chvíľku popražíme na troške oleja a keď zosklovatie pridáme údenú slaninu. Krok 6: Necháme spolu chvíľu opražiť a podlejeme bielym vínom. Víno necháme spolovice vypariť, panvicu odstránime z ohňa, pridáme šľahačkovú smotanu, vrátime späť na oheň a privedieme k bodu varu. Keď nám to celé začne bublať, odstavíme. Krok 7: Do zapekacej misy poukladáme na kolieska nakrájané zemiaky tak, aby sa ich okraje prekrývali. Krok 8: Zelejeme cibuľovo-slaninovou zmesou. Krok 9: Syr rozkrojíme po výške na 2 polovice a prikryjeme ním pripravené a zaliate zemiaky. Krok 10: Vložíme do rúry predhriatej na 180°C na 20 minút.

Podávame s čerstvým šalátom - najjednoduchšie urobiť zálievku z oleja, jablkového octu a trochu medu. Takýto kyslastý šalát sa výborne hodí k takémuto kalorickému jedlu.

Zveřejněno 5. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tartiflette - savojská špecialita

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7zBQ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tartiflette - savojská špecialita

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7zBQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Moc dobré jídlo, neměla jsem Reblochon, nahradila jsem ho Hermadůrem, všem moc chutnalo, děkuji za inspiraci :-) :-K

Mě by chutnalo:-pS tím salátem to vypadá moc dobře:-K:yes:

Já zase děkuji za připomenutí receptu :-)je to fakt dobrota.

Monika: dakujem za upresnenie..kedze zijem mimo SR, tazko sa mi vysvetluje cim sa to da nahradit. Este raz dik ;-)

Zde jukněte na Reblochon http://www.hakarmel.cz/produkt/reblochon-213/Rozhodně se nedá nahradit hermelínem, chyběla by tam jak psala zizala romadůrová chuť. Když už ho chcete nahradit, tak bych spíš zvolila hermadůr http://www.kaloricketabulky.cz/fotografie-velka/8c... ale nebude to úplně ono. Reblochon je sice dražší, ale je tak hodně výrazný, že ho zas nepoužijete tak moc :-)

Reblochon jsme ochutnali jednou na gastrofestivalu. "Voněl" na 10 metrů, byl tak zralý, že nám šel téměř naproti, ale chutnal dokonale :-p:-)) Já bych ho zařadila někam mezi hermelín a romadůr.
Na takovémto jídle bychom si pochutnali :yes:

Jarka D.: syr Reblochon je zrejuci syr typu Camembert (ale este smradlavejsi) alebo Hermelin :-)

Jarka D. 5. 2. 2014 23:26
:-p ten postup přímo voní na dálku mňam a letí první:yes:. Chtěla jsem se zeptat, jakého typu je ten sýr Reblochon? Díky!

Tématické fráze:
reblochon recepty, reblochon recept, tartyflety recept, specialita recept, savojská kapusta, savojske zemiaky, tartuflette, tartyflet, savojská kapusta recept, tartyflety, tartufllet, reblochon, tartuflette recept, tartifllete, tartiflette-recept, savoiská specialita, savojské brambory reblochon, reblochon savojske brambory, reblechon syr čím nahradit, tartflette recept

Suroviny:
brambory, sýr reblochon, slanina uzená, cibule, víno bílé suché, smetana

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu