Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chleba z trouby :)

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hadikuze

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 65 min

65 min (65 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 360 kJ /
2 715 kcal
Bílkoviny86,25 g
Tuky15,00 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy547,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme sypké suroviny-droždí a mouku (mouku dejte třeba půl žitné/půl hladké, nebo více žitné, např. já kupuji tmavou žitnou i pšeničnou chlebovou nebo celozrnnou a různě to kombinuji) přidáme kmín, sůl a semínka (nemusí být samozřejmě, já dávám vždy lněné, můžete dát oříšky, slunečnicová semínka, dýňové). Krok 2: V této fázi můžeme přidat cokoliv třeba sušená rajčata či sušené švestky dá se vymyslet mnoho kombinací dle chuti, přidáme vodu a dobře promícháme a necháme uležet přes noc. Krok 3: Mělo by se to nechat 12 hodin, ale podle mého názoru stačí např. i 7 hodin. Ráno promícháme, a necháme ještě 20 minut odpočinout. Krok 4: Nahřejeme troubu a dáme na pečící papír a klidně to můžeme ještě posypat (dávám např. ovesné vločky nebo semínka) a dáme péct na 30-50 minut (dle trouby) zakryté (např. v zapékací misce nebo hrnci) na 250°C, poté odkryjeme a ještě 15 minut pečeme.

Zveřejněno 8. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí chleba z trouby :)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gKWr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí chleba z trouby :)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gKWr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Miluschka: Vy to ještě stihnete, to je fajn. Tak ať se povede. Nejlepší je ta křupavá kůrka na ještě vlažném chlebu. <3

Dajda: moc děkuji už jsem panikarila ze vše vyhodim ????????????

Miluschka: Nikde jste chybu neudělala - tohle těsto prostě řídké je a bude. Proto bych doporučila péct chleba v nádobě podle tohohle už léta obíhajícího receptu:
;-)

Dobrý den mužů se zeptat kde jsem udělala chybu 3 hrnky mouky 1,5 hrnku vody a těsto je strašně řídké díky za radu

Můj první chleba, který jsem pekla...
Dala jsem jen hladkou mouku, protože jinou jsem zrovna neměla a semínka jsem přidala lněná. Chuťově byl výborný :yes: :-)
S dovolením přidávám pár fotek ;-)

Dívej já to peču v zapékací misce s pokličkou, a vždy dám do misky pečící papír a na to pokládám těsto, tchýně to dělá v hrnci s pokličkou, a upřímně nevím, jestli tam dává také pečící papír ale myslím si že ano

hadikuze :-? v postupu uvádíš: ".... dáme na pečící papír a ...... dáme péct na 30-50minut (dle trouby, my musíme péct opravdu 50) zakryté (např. v zapékací misce nebo hrnci)"
- má se tedy péct na pečícím papíru, tudíž na plechu a něčím přikrýt, nebo v hrnci? Nebo snad s tím pečícím papírem dát do hrnce? :-?

Tento chleba je výborný ale shodný recept koluje více jak půl roku, ale mohu vřele doporučit:-))

aha to jsem nevěděla, mám ho od tchýně:-/

Chleba je skvělý, ale stejný recept tu už je. :-(

Tématické fráze:
domácí chleba z droždí, domácí chléb z droždí, domácí chléb ze sušeného droždí, domácí drozdi, domácí chleba ze sušeného droždí, domácí chléb bez droždí, chleba bez droždí, domácí chleba do trouby ze sušeného droždí, domácí chleba video, domácí chleba bez droždí, domácí chleba do trouby, domácí chléb z trouby, hrníčkový chléb z trouby, chléb bez droždí, recept na domácí chleba z droždí, domácí chleba do trouby video, domaci chleba, domácí chleba do trouby hrníčkový, domaci chleba z trouby, domaci chleb

Suroviny:
mouka, voda, droždí instantní, kmín celý, sůl, semínka slunečnicová

Přidat fotografie receptu