Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb rychle a chutně

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

simon simon

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 osoby

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 960 kJ /
1 424 kcal
Bílkoviny46,75 g
Tuky5,41 g
Vláknina17,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy288,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky dáme naváženou mouku. Přidáme kvasnice a uděláme kvásek. Po vykynutí kvásku přidáme sůl a zbytek vody. Krok 2: Vymícháme těsto a necháme vykynout. Uděláme bochník a dáme na plech na pečící papír a pečeme 40 minut na 200°C.

Zveřejněno 9. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb rychle a chutně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pKDV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb rychle a chutně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pKDV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

cathleen: Ivka, mohla, no...chcela som presne pdľa receptu, chuťovo to ujde, je to v pohode, len nízky. :-D Ale zje sa. Ďakujem za pochvalu fotky. :-8

tejaja: Teri, přidat mouku jsi klidně mohla - to přeci není změna receptu ;-)
Úvodní fotku máš moc hezky naaranžovanou:yes:

Chuťovo je chlieb celkom dobrý, len akosi nízky. Už cesto sa mi zdalo riedke na chlieb, ale nechcela som pridávať múku, chcela som dodržať množstvo surovín. A zrejme to bola chyba, chlebík je nízky. Dala som sezamové a slnečnicové semená, takže chuťovo celkom ujde. ;-)

spagetka:
Důležité je, že vy sama víte jak vám to peče, ale něco je blbě...
Nemáte ten knoflík s čísílkama na termostatu z jiné trouby?:-)):-)):-))
To, že vám to ukazuje 185°C neznamená, že v peci nemůže být 225°C

magdalenka:
Eletrika
Asi jsem měl v předešlém koment. upřesnit, že chleba peču v litinové mufli. Mám odzkoušeno, že při pečení chleba je jedno, zda s, či bez horkovzduchu.

casino: Plyn? Elektrika? Horkovzduch? Mám všetky tri a všetky tri pečú inak.

casino: nesouhlasímm, já péct chleba na tuhle teplotu, tak z toho mám kvalitní koks. Vždy je nutno dodržovat teplotu vlastní trouby. Já prakticky nikdy u té své nic nepeču nad 185°C, takže zásadně teplotu beru jen jako orientační, ne určující

srettka:
Uhlí?
Nebude:-))
Peču kilogramové bochníky: 225°C/30´ a dopékám při 200°C/15´ až 20´

Přečti si recept,bambulo:-!

Co ta fotka z Mimibazaru?

A 200°C celých 40 min? nebude z toho pak uhlí? hernajs, to je ale divočina:-/

Jaký zbytek vody?

A co ten obrázek:-? Asi nebude Váš, bochník na plechu to opravdu není:-!

Do misky dáme naváženou mouku. Přidáme kvacnice a uěláme kvásek..:-?:-?bez tekutin? to by si měl nějaké divotvorné kvasnice:-))

Tématické fráze:
tncz nova levné recepty ládi hrušky, tn.cz levné recepty domácí chleba, podmáslový chléb hruška, tn.cz domácí chléb od hrušky, podmaslovy chléb podle ládi hrusky, tncz nova levné recepty ládi hrušky chleba, tncz nova, podmáslový chléb ládi hrušky, tncz nova chutne a levne, tncz nova levné recepty ládi hrušky všechny, domácí chleba od ládi hrušky, tncz nova recepty chléb, tncz nova levné recepty ládi hrušky domácí chléb, tn.cz domácí, láďa hruška domácí chléb, láďa hruška podmáslový chléb, podmáslový chléb láda hruška, tncz nova levné recepty ládi hrušky-domácí chléb, tncz nova levné recepty, tncz nova levné recepty ládi hrušky zmrzlina

Suroviny:
mouka celozrnná, droždí, sůl, cukr, voda, semínka sezamová, semínka slunečnicová

Přidat fotografie receptu