Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bažant pečený na víně a divokém koření

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 773 kJ /
1 380 kcal
Bílkoviny9,16 g
Tuky126,87 g
Vláknina13,18 g
Cholesterol 198 mg
Sodík 1,82 g
Sůl4,47 g
Sacharidy21,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Staženého očištěného bažanta rozčtvrtíme, oddělíme páteř a vykostíme. Osolíme a posypeme kořením na divočinu. Krok 2: Zeleninu nakrájíme na větší kostky, vložíme do pekáče, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, kosti, celý pepř, nové koření a bobkový list. Navrch položíme čtvrtky bažanta, podlijeme vínem a vývarem. Krok 3: V rozehřáté troubě na 200°C necháme asi 15 minut maso zatáhnout, pak zakryjeme poklicí snížíme teplotu na 180°C a pečeme ještě 50 minut. Krok 4: Měkké maso, kosti a koření vyndáme k zelenině přidáme máslo, případně trochu vývaru a povaříme. Jako příloha je výborná lepenice nebo šťouchané brambory a kysané zelí. Krok 5: Lepenice: 2 polévkové lžíce sádla, 1 cibule, 400 g kysaného zelí, kmín, 800 g brambor, sůl, 100 g slaniny. Brambory uvaříme scedíme a rozšťoucháme. Na sádle zpěníme cibuli, slaninu. Přidáme nakrájené zelí a dusíme doměkka. Brambory smícháme s podušeným zelím.

Zveřejněno 10. 2. 2014

Poznámka autorky Bahula

Zdroj: upravený recept - www.ceskatelevize.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bažant pečený na víně a divokém koření

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DrOK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bažant pečený na víně a divokém koření

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DrOK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

vyhrála jsem na mysliveckém plese bažanta:-)a tento recept jsem použila...a jsem moc spokojená:-)akorát jsem malinko pečenou zeleninu rozmixovala...ale opravdu jen trošku!!Recept doporučuji,děkuji:yes::-K

Bažanta jsem připravovala jen jednou-dušeného na bylinkách:-)
Evi,ten Tvůj vypadá moc fajnově,pochutnala bych si:-p:yes::-K

To vypadá parádně :-p:-p

Náramné luxusní papáníčko. Jen sehnat dobrého bažanta a nepytlačit ! +bodík 10

Než se připraví bažant, chvíli to trvá. Ale ta práce stojí za to, protože maso tohoto ptáka má delikátní chuť:-*. Hezké foto:yes: a určitě i chutný pokrm:-p:-p

Pěkně Evi,bažanta jsem ještě neměla, ale určité moc dobré :-)
:-K

Jaké koření na divočinu ,mám tŕi druhy ,nebo je to jedno?
Bažanti jsou v mrazáku. ;-)

Bažanta jsem pekla jednou, na takto připraveném bych si pochutnala:yes::yes:+

Tématické fráze:
bažant na červeném víně, bažant na víně, pečený bažant na zelenině, pečený bažant recepty, bažant na červeném víně a slanině, bažant na zelenině, bažant na víně a zelenině, bazant recept, peceny bazant, bažant recepty, pečený bažant na slanině, pečený bažant na slanině, bažant na víně recept, recept bažant, divoký bažant, bažant pečený, recept na bazanta, jaké koření na divočinu, recept bažant na víno, bazant na slanine

Suroviny:
bažant, slanina anglická, mrkev, petržel, celer, cibule, koření divočina, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, vývar, víno červené, máslo, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu