Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kaštanové košíčky se šlehačkou

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 45 kousku

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 531 kJ /
6 580 kcal
Bílkoviny69,61 g
Tuky301,45 g
Vláknina53,15 g
Cholesterol 926 mg
Sodík 460 mg
Sůl1,17 g
Sacharidy870,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Heru a cukr, vanilkový cukr,rumovou příchuť a žloutky vyšleháme, přidáme rozpuštěnou čokoládu, 220 g kaštanového pyré. Prošleháme a přidáme odváženou mouku. Už nešleháme, ale stěrkou nebo vařečkou zapracujeme mouku. Musí nám vzniknout vláčné těsto. Když je potřeba mouku přidáme. Těsto dáme do lednice dobře zchladit. Krok 2: Ze zchlazeného těsta odebíráme kuličky a vtlačíme do plechových formiček. Pečeme na 170 stupňů asi 20, 25 minut, horkovzduch. Pečeme až se okraje těsta odlepují od formiček. Těsto ve formičce je dlouho vláčné,ale jak ho vybereme z trouby okamžitě ztuhne. Pozor nevysušit. Krok 3: Horké vybereme otočíme klepneme o podložku a košíček vypadne. Okamžitě horké plníme rybízovým džemem. Džemem nešetříme! Krok 4: Dáme dobře zchladit a cukrářským sáčkem ozdobíme do tuha ušlehanou šlehačkou. Šlehačky musí být hodně, ale musí být vidět džem. Krok 5: Zbylé kaštanové pyré dáme po částech do dobře vymytého lisu na česnek a protlačujeme na šlehačku malé červíčky pyré. Krok 6: Když máme mražený rybíz dozdobíme na šlehačku pár kuličkami na každý košíček. Já neměla, takže na fotce není. Krok 7: Hotové košíčky uložíme do lednice a dáme lísteček "Nesežrat, není uleželé!" Jdeme klidně spát a podáváme na druhý den k odopolední kávě!

Zveřejněno 10. 2. 2014

Poznámka autorky Veronika.Hrozna

Teda pokud to někdo nezbaští i s tím lístečkem. Recept je z kuchařky mojí tchýně.

Pokud zbyde těsto dá se v pohodě mrazit a vydrží 3 měsíce v mrazáku.

Volné šíření tohoto receptu a fotografie je povoleno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaštanové košíčky se šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Evgg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaštanové košíčky se šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Evgg

Marie

Komentáře (13)

Veronika.Hrozna: To určitě ne, ale chybička se občas vloudí každému.

Nadja: Ahá,jo jako zředit,ne to není třeba jenom kdyby byl úplně hustý.Ale rumem ne ! Je dobré když ty košíčky nasáknou tím džemem,takže doporučuji velmi řídký džem.
Jak vidíš na fotce ,mně domácí bohužel došel ,už na Vánoce!Takže jsem použila ten co je na fotce a ten je dost řídký !
Máš pravdu,tentrokrát jsem to odflákla !:no:

Veronika.Hrozna: Děkuji za vysvětlení. Ten rum máš v surovinách těsně před marmeládou, takže bylo možné ho přiřadit k těstu i k marmeládě. A někdy je potřeba hustou marmeládu trochu rozředit....
;-) Já si pro přehlednost v receptech odděluji třeba čarou nebo mezerou suroviny na těsto, na náplň, na polevu,....
Také se vždy snažím, aby můj rcp byl přehledný i pro začátečníky.

Nadja:Naděnko rumík,nebo rumovou příchuť do těsta. Ale málo.V pyré už rum je a vanilka taky. Ale protože, je těsta moc,je potřeba dodat vanilku a rumovou tresť. Do džemu nic,nebylo by to dobré.:-D Doplním to ! Děkuji ! Člověk občas zapomene ,že vaří a pečou také začátečníci!;-)Což je super a fajn.
Snažím se vždy napsat recept tak,aby to uvařil a nebo upekl i začatečník,ale tento mi nějak ujel. Nedala jsem si záležet ,opsala jsem to z tchýnini kuchařky,tak jak to tam bylo! :-(( :no: Jo ještě jsem doplnila pokyny pro pečení košíčku ,tak si to prosím přečti.

:-? Veroniko, rumovou příchuť dáváš do těsta nebo do marmelády? Nějak vypadla z postupu.:-?

zuzun: Zbytečná obava ,na to šlehání nad párou je úplně dostateční zcela malá metlička. A to šlehání je spíš míchaní a je to hned husté 5-6 minutek. Takkže proto píšu ,že je to hned ! Kdyby to trvalo nějak dlouho ,tak to ani nedělám !:-D Namažu folii olejem dám na ni rozmíchané pyré, na to druhou bez oleje a válečkem to rozválím.
Dám dolu folli svrchu a natřu krémem. Tou folií vespod to nadzvednu a zatočim,zabalím to do té samé folie chytnu za konce přeložím to na kovovej tác a do mrazáku. Hotovo. Ani ne pul hodinky a muže se papat!:-K
Doporučení hódně pravé tučné šlehačky k tomu a utrhají ti ruce a když nedáš pozor snědí to i s folií. :-D

Veru: dobrej recept ta roladka! A dokonce nepecena! Ale to slehani vajec nad parou:-O odesel by mi slehac, ten ma povoleni jen 5 minut nez mi vybuchne v ruce:-D... nekde je tu recept na kynutou babovku s cokoladou vevnitr, ta se smichala s orechy a syrovymi vejci, narvalo se to do testa a upeklo. Chutnalo to vytecne, jako plneny rohlicky z cukrarny.
A taky recept Kastanovy zakusek se slehackou od Katrinky: www.toprecepty.cz/recept/8031-kastanovy-zakusek-se-slehackou/ jeden z nejlepsich zakusku co jsem kdy mela. Spodek jako pericko a samy kafe, na vrchu krupava cokolada, a ten jemnoucky kastanovy krem!!! Musela jsem odebrat slehacku aby ten kastan vyniknul, je to fakt bomba!
To kastanovy pyre jsem jednou z lenosti smichala s orechama, cokoladou a spoustou rumu, no bylo to hned pryc:-p

Jiřička:Kupovala jsem ho v Lídlu;-)taky jsem hledala,je to jako kostka másla,to jsem vůbec netušila,hledala jsem ve skleničce:-//

Gaštanové pyré na Slovensku okrem supermarketov dostať vždy v Metre, v mraziacom boxe:-) Takže skúste v Čechách hľadať v Makre:-)

Jiřička: Tady v Bratislavě je všude, v mrazících pultech. ČR nevím,jenom vím,že se hospodyňky z ČR ptají ,kde, kdo a kdy koupil ? A dokonce ani prý prodavačky nevědí, k čemu to je dobré.
Ale už někdo psal,že to v ČR někde koupil ,podívej se pod recepty s kaštanovým pyré. Myslela jsem ,že už je běžně dostat koupit i u vás.:-(;-)

Jiřička 11. 2. 2014 10:32
Košíčky jsou krásné a jak jsou krásné , tak jsou určitě i dobré. Mám jen dotaz, prosím, kde se dá koupit kaštanové pyré? Děkuji .:yes:

Když chceš opravdu hódně kaštanové zkus tento recept. Dáš to mrazáku a ukrajuješ podle potřeby .V mrazáku vydrží dlouho. Není s tím žádná práce ,ale výsledek k nezaplacení.:-p


www.toprecepty.cz/recept/23930-kastanova-rolada-od-baronky-lili/

Pekne! Z kastanku jsem jeste testo nedelala, jen napln. Ja jsem na to pyre tak ujeta, ze bych to narvala i do tej slehacky, nebo smichala s marmeladou. U nas teda listecky s napisama nejedou, ale mozna muzu lhat, ze je to plny skorice:-D bodik uz leti:yes::yes: a ukladam a opisuji do sesitku

Tématické fráze:
tncz nova levné recepty ládi hrušky, košíčky se šlehačkou, kaštanové košíčky recept, kastanovy dzem, kosicky se slehackou recept, recepty ládi hrušky cukroví košíčky a kuličky z tvarohu, tncz nova test čokolád, vánoční košíčky ladi hrušky, tncz,odebrání dětí, tncz nova levné recepty ládi hrušky dnes, tncz recepty ládi hrušky, tncz nova levné recepty ládi hrušky všechny, tncz nova levné recepty ládi hrušky 10.2.2014, kastanova šlehačka, kaštanové pyré, vyhledávání tn cz pericko, linecke kosicky se šlehačkou, da se mrazit jidlo se smetanou, dá se mrazit šlehačka?, košíčky izidor se šlehačkou

Suroviny:
pyré kaštanové, tuk hera, cukr moučkový, čokoláda hořká, žloutek, mouka polohrubá, cukr vanilkový, džem rybízová, smetana ke šlehání, ztužovač

Přidat fotografie receptu