Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 443 kJ / 1 540 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,12 g |
Tuky | 104,08 g |
Vláknina | 14,12 g |
Cholesterol | 337 mg |
Sodík | 2,10 g |
Sůl | 5,20 g |
Sacharidy | 25,66 g |
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, slaninu na úzké nudličky. Krok 4: Do hrnce s rozehřátým olejem dáme na 4 minuty restovat cibuli i se slaninou. Krok 5: Přidáme česnek a necháme provonět. Krok 6: Pak přidáme nudličky masa a necháme prudce zatáhnout. Mírně osolíme, zalijeme citronovou šťávou, podlijeme 150 ml horké vody a dusíme doměkka. Během dušení doléváme horkou vodu. Krok 7: Pokud budeme připravovat v papiňáku, postupujeme úplně stejně, jen na podlití použijeme 300 ml horké vody. Krok 8: Papiňák uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na slabém plameni 40 minut. Krok 9: Než bude maso měkké, připravíme si zeleninu. Krok 10: Na pánev dáme rozehřát plátek másla. Přidáme kostičky dýně a celeru a zasypeme nastrouhanou citronovou kůrou. Promícháme a bez podlívání restujeme 8 minut. Krok 11: Do hrnce s měkkým masem dáme orestovanou zeleninu, pánev vypláchneme malým množstvím vody a přidáme k masu. Krok 12: Podle potřeby zredukujeme množství šťávy na požadovanou hustotu, dochutíme a přidáme bylinky.
Podáváme s opečenými brambory.
Zveřejněno 15. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí nudličky na slanině s dýní Hokkaido
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AoG3
Moje poznámka
Hovězí nudličky na slanině s dýní Hokkaido
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AoG3
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
hovězí maso s dýní,
dýně hokaido recepty,
recepty z dýně hokaido,
hovězí nudlicky,
hokaido recepty,
hovězi maso na slanině,
hovězí s dyni,
hovezí nudličky recept,
hovezi s dyni hokaido,
hovězího masa hokaido recepty,
recepty s dýní hokaido,
hovězí a dýně,
hovězí na slanině,
dýně hokaido recept,
hovězí na dýni,
hovezi klizka s dyni hokaido,
recepty dýně hokaido,
mleté hovězí maso s dýní hokaido,
hovězí s dýní dýně hokaido,
recept na hokaido
Suroviny:
kližka hovězí,
slanina anglická,
dýně,
celer,
šťáva citronová,
kůra citronová,
česnek,
cibule,
zázvor mletý,
olej,
máslo,
bylinky zelené,
sůl
Komentáře (15)