Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůčková roláda s mletým masem, fazolkami a červenou paprikou

Hodnocení receptu je 4,6 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 034 kJ /
4 549 kcal
Bílkoviny260,37 g
Tuky374,79 g
Vláknina17,30 g
Cholesterol 812 mg
Sodík 935 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy27,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček vykostíme a nařízneme tak, aby vznikl velký plát na roládu. Plát potřeme ostřejší hořčicí. Do 3/4 plátu z bůčku rozložíme ochucené mleté maso (sůl, pepř, nasekaný libeček a strouhanku podle hustoty směsi). Krok 2: Na mleté maso položíme proužky pokrájené červené papriky (nebo naloženou kapii), zelené fazolky a tenké plátky pršutu nebo slaniny. Krok 3: Roládu svineme a zavážeme provázkem (nití) a vložíme do pekáčku. Posypeme kmínem, poházíme pokrájenou cibulí a podlijeme vodou. Vložíme do předehřáté trouby na 220°C. Krok 4: Během pečení roládu obracíme a podléváme výpekem. Pečeme celkově cca 90 minut (někdy i déle podle velikosti a náplně rolády) a pravidelně přeléváme výpekem. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.

Zveřejněno 16. 2. 2014

Poznámka autorky varilamyskakas…

Někdy roládu ze začátku pečení přikryji alobalem nebo druhým pekáčkem a peču takto přiklopenou v předem vyhřáté troubě na 220 minut stupnů - cca 40 minut. Pak dál už můžeme klasicky péci přiklopení péci doměkka a dozlatova. Zkoušíme vidličkou nebo překrojením rolády na dvě poloviny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčková roláda s mletým masem, fazolkami a červenou paprikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YxPM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčková roláda s mletým masem, fazolkami a červenou paprikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YxPM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

František Veselý 15. 12. 2015 20:28
koukám, že stačí, co se peče pod jiným názvem minimálně 80 let a ejhle ono je to cool

krásná roláda - mňam :yes::-D

Ivuš,moc hezky jsi to připravila:-*Krása:-p:yes::-K

díky všem :-K

:yes::yes::-K je krásná, dala bych si hned :-K:-K:-K:-p

Maso v mase to nemá chybu:-p:yes::yes:+

Tématické fráze:
bůčková roláda z mletého masa, vepřová roláda s mletým masem, bůčková roláda plněná mletým masem, bůčková roláda, hovězí roláda plněná mletým masem, recept bučková rolada, bučková roláda recept, fazole s mletým masem, masová roláda s mletým masem, jak peceme buckovou roladu, jak nařiznout buček na roládu, bůčková kapsa plněná mletým masem, plněná bůčková roláda, rolada s mletym masem, roláda z bůčku plněná mletým masem, jak péct bůčkovou roládu, plněná bučková kapsa mletym masem, recepty s cervenymi fazolkami, roláda z mletého vepřového masa, bůčková roláda-pečení

Suroviny:
bůček vepřový, maso mleté mix, sůl, pepř, petrželka, strouhanka, hořčice dijonská, fazolky zelené, pršut, paprika čerstvá červená, kmín celý, cibule

Přidat fotografie receptu