Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Telecí dušené se žampiony na pivu nebo víně

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 176 kJ /
1 237 kcal
Bílkoviny136,93 g
Tuky46,48 g
Vláknina4,45 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 7,01 g
Sůl18,83 g
Sacharidy56,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Telecí maso nakrájíme na kostky, osolíme a po menších částech postupně opékáme do hněda na pánvi s rozehřátým olejem. Opečené maso přendaváme do pekáčku. Pokud je potřeba, přidáme pár kapek oleje, slaninu, nakrájený pórek a na poloviny nebo čtvrtky nakrájené žampiony. Orestujeme a nakonec přidáme posekaný česnek. Osolíme. Zaprášíme moukou, zarestujeme a zalijeme pivem nebo vínem. Necháme z části odpařit a přilijeme vývar, provaříme. Krok 2: Zhoustlou omáčku nalijeme na maso v pekáčku, přihodíme tymián a bobkové listy a vložíme přiklopené do trouby rozpálené na 180°C. Dusíme 1,5 hodiny. Během té doby podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou. Pro zjemnění omáčky můžeme nakonec přidat slabý plátek másla.

Zveřejněno 19. 2. 2014

Poznámka autorky 1974andrea

Původně byl recept z Apetitu napsán na vepřovou plec a celý pokrm se zapékal s bagetkami potřenými hořčicí, podobně jako Vlámský guláš.

Takže pokud nemáte telecí, nezoufejte a zkuste z plece :-)

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí dušené se žampiony na pivu nebo víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2rZ1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí dušené se žampiony na pivu nebo víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2rZ1

Marie

Komentáře (14)

skvělý recept a nádherné foto:yes::-D telecí by i bylo, ale ta cena je již opravdu děsivá:-O tak jsem koupila opravdu vepřovou plec se slovy - my nemáme telecí vůbec rádi;-)

Díky všem za shlédnutí, okomentování a ohodnocení receptu:-K. Vím, že je těžké v dnešní době sehnat telecí, tak zkuste třeba z té vepřové plece, určitě to bude výborné i s ní;-)

Tak to je fakt nádherný, Andrejko! Já na tý naší vesnici telecí neseženu, no nic, vypravím se pro něj do Prahy. . . :-):-K:yes:+

Hezký recept, hezké foto, konečně trocha osvěžení:-)):yes:

Andri,moc hezky jsi to připravila:-p:-K:yes:

Bibinka:Bibinko,ta šťáva je určitě v tom bramborovém hnízdě:-p:-*

Andrejko, telecí nevidím už nějaký čas a je to tak dobré maso a ty jsi ho opět dovedla k dokonalosti, jen v pekáčku vidím i šťávu a na talíři nikoliv;-);-)máš 7.:yes:

No jo, telecí :-(:yes:

Krásný a nepřeplácaný recept, krásné foto:-K

maria:Sosu je tam dostatek, nebojte se. Nemusí to vytékat z talíře ne? Šťouchané brambory dost sají;-) Podívejte se na poslední fotku, myslíte, že je tam málo tekutiny?;-)

kde je sos???:-S

Andrejko, veškeré Tvoje snažení je tradičně skvělé:-p+:yes:telecí jsem neviděla hodně dávno:-Dmoc pěkný recept.

Ano, velice krasne, chut si dovedu predstavit. Podlila bych vinem a uzasne si pochutnala.

Mňam :-p:yes:

:-KKrásný recept i fotka. :yes::yes:

Tématické fráze:
telecí plec na žampionech, dušené telecí, dušené telecí maso, telecí se žampiony, dušené žampiony, telecí kostky, teleci dušené, telecí maso se žampiony, telecí osobuko recept apetit, telecí plec na víně, dušené telecí kostky, telecí s žampiony, telecí na víně, telecí plec na pivě, telecí na žampionech, teleci kostky recepty, teleci maso dusene na zampionech, recept z telecí plece, teleci plec na slenine a zampionech, telecí kostky na víně

Suroviny:
maso telecí, žampióny, pórek, česnek, slanina anglická, pivo světlé, bujón, bobkový list, tymián, mouka hladká, olej, sůl

Přidat fotografie receptu