Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra po uhersku

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alokinka alokinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 219 kJ /
1 486 kcal
Bílkoviny104,10 g
Tuky98,23 g
Vláknina9,98 g
Cholesterol 1,61 g
Sodík 2,18 g
Sůl5,70 g
Sacharidy42,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra omyjeme, odblaníme a osušíme. Játra nakrájíme na plátky nebo nudličky, opepříme a obalíme v červené paprice. Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, opečeme na sádle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, osolíme. Krok 3: Krátce opečeme a vložíme játra. Přidáme oloupaná rajčata, nové koření a cukr. Podlijeme vývarem přidáme snítku rozmarýnu a pod poklicí dusíme do měkka. Krok 4: Během dušení podle potřeby podléváme, tak abychom měli dostatek šťávy. Nakonec šťávu zahustíme jíškou. Krok 5: Přidáme nakrájený pórek a papriku a společně provaříme. Jako příloha porková rýže - Na másle orestujeme nakrájený pórek a smícháme s vařenou rýží.

TIP: Jak připravit játra

Zveřejněno 22. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra po uhersku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Drvq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra po uhersku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Drvq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Dnes byly k obědu a moc jsme si pochutnali. Díky za recept. :yes: Ráda bych přidala fotku,ale bohužel to nejde. :-(

hosta: Já je také solím.Kuřecí, krůtí, tam je to fuk ty se rozpadaji po minutě a u vepřových se mi to ještě též nestalo. Nic mene kdo se bojí stačí jen lehounce orestovat aby se jatra zatahla a muzou solit. Ovšem u jater hovezich netusim.Sama je nejim, jsou tuha sama o sobe.

Většina lidí žije ve vleku letité pověry, že játra se nesmí solit syrová před úpravou. Není to pravda, játra ztvrdnou maximálně dlouhou tepelnou úpravou. Solím je celý život, nakládám do slaných marinád, vůbec to nevadí.

Líbí:-p:yes::-K

Omlouvám se, já to tam přehodila, ale každopádně stačí "oprasknou" a pak už jde v pohodě osolit.

No, játra se by se solit opravdu před úpravou nikdy neměla, ale vypadají moc dobře;-) tak asi byly dobroučké;-)

Tak nevím zda mají být ta játra jako kámen. Pokud se osolí před tepelnou úpravou, tak ztvrdnou. Jinak to může být ňamka.

Tématické fráze:
vepřová játra, kuřeci jatra po uhersku, vepřová játra jako minutka, kdy solit játra, vepřová játra recepty, vepřová játra recept, vepřová játra s rýží, krůtí játra po uhersku, vepřová játra videorecept, recept na vepřové játra, vepřové játra, kruti po uhersku, kdy solit játra recept, játra veprova, solit játra recept, solit játra, recepty z vepřových jater, muzou se solit jatra, kuřecí nudličky po uhersku, játra ztvrdnou

Suroviny:
játra vepřová, slanina anglická, cibule, mrkev, petržel, celer, paprika sušená sladká, koření nové koření, rajče, pórek, paprika čerstvá červená, sádlo, cukr, rozmarýn, mouka hladká, vývar masový, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu