Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená mrkev s jablkem

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 626 kJ /
628 kcal
Bílkoviny22,01 g
Tuky22,68 g
Vláknina27,34 g
Cholesterol 50 mg
Sodík 698 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy71,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrolu na másle orestujeme do sklovita cibuli. Přidáme mrkev, jablko a za občasného míchání necháme mrkev pustit barvu. Krok 2: Přibližně po 2 minutách přidáme šťávu a kůru z citronu, podlijeme 6 lžícemi vody, osolíme, promícháme a pod pokličkou dusíme 10 minut. Krok 3: 2minuty před koncem přidáme pomazánkové máslo, promícháme a dodusíme. Krok 4: Měkkou mrkev promícháme s petrželkou, podle potřeby přisolíme a podle chuti přisladíme. Podáváme s bramborem a různě upraveným masem.

Zveřejněno 22. 2. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Receptů na dušenou mrkev je tady spousta. Do podobných přidávám jeden, který je surovinami nejblíže:-)

Já se můžu po dušené mrkvi utlouct a klidně si ji dám i po studenu jen tak, bez ničeho:-) Manžel ji moc nemusí, ale s křenovým pomazánkovým máslem mu chutná a když je k tomu kus uzeného, tak je spokojený.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená mrkev s jablkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JABP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená mrkev s jablkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JABP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

joj, móc bych si pochutnala:yes::-D určitě vyzkouším Tvoji verzi:-p;-)

Děkuji všem za milé komentáře i hodnocení:-):-K

magdalenka:Magdalenko,já pomazánkové máslo používám i do omáček a krémových polévek místo zakysané smetany.Také jsem ji kdysi zrovna neměla,jako Ty:-))Mrkev to hezky zahustí a už se nemusí přidávat mouka:-)

hosta:Jituš,je to takové pikantnější.Už jsem ji takto připravovala víckrát.Posledně jsem měla zbytek křeníku,necelou PL,tak jsem ho ke konci dušení přidala společně s pomaz.máslem a bylo to dobré:-p

:yes::-K

S mrkví to mám jako ty, taky ji mám moc ráda a s tím jablkem a křenem je to super nápad, vyzkouším ráda:yes:

Miluju mrkev na vsechny zpusoby, a kren taky, myslim ze by mi to jelo, bodik:yes:

Tak to budu muset zkusit, ale jen pro sebe vypadá to moc pěkně:yes::yes:+

Já mám také ráda mrkev a tahle může být výborná Drahuško :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p

Máš to parádní, jako vždy, jenom to je jediné, co od malička nejím, asi ozdravovna do do mne tlačila a já od té doby jen tak mrkev jako přílohu nebo do polévky a syrovou a do šťáv, ale to je můj problém, Ty to máš parádní. ;-):yes:

Veľa ľudí pomazánkové maslo zatracuje. Ja ho používam často na nátierky, raz som dala miesto kyslej smotany do nejakého jedla (nechcelo sa mi do obchodu) a bolo to dobré. Myslím, že aj tvoja mrkvička v tejto podobe bude chutná...:yes:

Tématické fráze:
dušená strouhana mrkev, dusena mrkev na maslem s celerem, dušená mrkev, dušená mrkev recept, dušená jablka recept, dusena kvetak top co mám ráda recepty, dusena jablka, dušená mrkev s s celerem, dušená mrkev s masem, dusena ryze s jablky, dušená mrkev a pomazánkové máslo, dušená strouhana mrkev recepty, cibule a mrke, dusena mrkev s petrzelkou, dušená jablka s máslem, dusena mrkev s jablkam, dušená mrkev s celerem, strouhaná mrkev s jablkem a křenem, mrkev orestujeme

Suroviny:
mrkev, pomazánkové máslo, máslo, cibule, jablko, citron, citron, voda, nať petrželová, sůl, cukr

Přidat fotografie receptu