Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemná rybízová bublanina z remosky

Hodnocení receptu je 4,4 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

Množství do 2 l remosky o průměru mísy 22 cm.

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 771 kJ /
2 096 kcal
Bílkoviny41,67 g
Tuky78,52 g
Vláknina15,45 g
Cholesterol 522 mg
Sodík 278 mg
Sůl0,81 g
Sacharidy298,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků a špetičky soli ušleháme pevný sníh a pak po částech zašleháme polovinu odváženého cukru. Krok 2: Žloutky a zbylý cukr šleháme do bílé pěny, opatrně zašleháme olej a pak mléko střídavě s moukou smíchanou s práškem do pečiva a sníh. Ten zapracujeme zlehka. Krok 3: Mléka dáme dle potřeby, těsto nemá být ani moc tuhé, ale ani řídké. Krok 4: Mísu remosky vyložíme papírem na pečení, i boky do poloviny výšky - z papíru vystřihneme o něco větší kolo než je dno, zmuchláme do koule a pak rozprostřeme - lépe drží. (Nebo vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou, obzvlášť mísy s teflonovým povrchem) Krok 5: Rozetřeme těsto, posypeme rybízem který jsme opláchli, nechali okapat a prosypali skořicovým cukrem. Krok 6: Přiklopíme víkem, zapneme a pečeme orientačně 30-35 minut. Krok 7: Ke konci hlídáme a zkusíme do středu zapíchnout špejli, těsto se už nesmí lepit. Krok 8: Pak moučník vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce. Místo rybízu můžeme použít i jiné ovoce.

Zveřejněno 2. 3. 2014

Poznámka autorky Merylas

Poslední dobou jsem začala používat remosku ve větší míře k pečení moučníků. Ráda se o recepty na moučníky, které se mi celkem podařily, podělím. Remosku mám s hliníkovou mísou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná rybízová bublanina z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w5WR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná rybízová bublanina z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w5WR

Marie

Komentáře (15)

Anna Kocikova: Děkuji, potěší to. :-K

Merylas: Maruško s radostí ti oznamuji,že si včera sousedka přišla říct o recept na bublaninu ;-)Moc ráda jsem jí ho opsala:-K

Anna Kocikova: Drahuško, děkuji za vyzkoušení a jsem moc ráda, že recept nezklamal. A taktéž děkuji za krásné foto. :-K

pipre: Měla jste moučníky dobře upečené i zespodu. Mám Remosku s nepřilnavým povrchem a pečivo zespodu je světlé, to se mi nelíbí.

Maruško,děkuji za recept:-KDo těsta jsem místo oleje dala rozpuštěné máslo a použila černý rybíz.Sousedka má remosku,ale sladké nepeče,je sama.Já remosku nemám,ale manžel má rád sladké,které zase já nemusím:-DTakže ve vypůjčené remosce upečeno a pochutnali jsme si všichni:-Q

satelit: Zdravím, já si myslím, že to může být i tou hliníkovou mísou. Nevím ale, jakou používáte Vy. Už jsem se setkala s názorem, že se v hliníkové upeče lépe jak chleba, tak i moučníky. Na ostatním na tom až tak nezáleží. Mám na mysli maso apd.:-K

Vaše bublanina je krásně upečená i zespodu, mě se tak hezky neupeče.

Všem děkuji, jsem ráda, že se recept líbí a snad najde využití:-K

:yes::yes::yes::yes:

je krásná :yes::yes::-p

Merylas: Hezký recept hodný vyzkoušení. Trochu se mi nelíbí na Topreceptech logo estranek.cz.

Všem děkuji:-K

pipre: Jani něco zase vyzkoušej, moučník budeš mít upečený za půlhodinku a taky je remoska oproti troubě úspornější:-)

zizala: Tu vychytávku znám od své slovenské kamarádky, která je moc šikovná a nejen na vaření:-)

maiva: Ivi, tak to je škoda, leda pořídit novou. Teď jsou v prodeji i s barevnými úchyty a novinka bez "okýnka". Jsou ještě o něco úspornější a mají lépe propékat středem. Jen by mohly být levnější:-( Jinak nevím, jaký má obsah ta mini, jestli stačí dávku snížit na polovinu.:-K

Maruško, moc hezký recept pro remosku:yes:. Vím, že maminka v remosce pekla. Tyto zkušenosti s buchtou teda nemám. Nedávno mi remoska odešla, mám jen tu mini. Tak jedině vyzkoušet minidávku:-D Rybíz taky není, ale v mražáku nějaké meruňky jsou:-p+:yes::yes:Máš ji krásně nadýchanou:-K

Zajímavá vychytávka s tím papírem :yes::yes: Vyzkouším brzy. A bublaninka moc pěkná :-p

Hezký moučník. Asi remosku také znovu zprovozním ikdyž mám i el. troubu, ale v remosce se mi peklo velmi dobře, zvlášť moučníky. Mimochodem, mám stejně velkou, jako ty :-):yes:+4

Tématické fráze:
bublanina v remosce, moucniky z remosky, moučníky s rybízem, moučník z remosky, rybízová bublanina, buchta s červeným rybízem, jemna bublanina, rybizova buchta z remosky, rybízová buchta do remosky, recepty na moučníky do remosky, recept na bublaninu v remosce, buchtami s rybizem, peceni bublaniny v k remosce, rybízová buchta v remosce, moucnik s rybizem, moučníky do remosky s recepty, rybízová bublanina v remosce, mini remoska, remoska mini, vyuziti remosky

Suroviny:
mouka polohrubá, prášek do pečiva, vejce, cukr moučkový, olej, mléko, kůra citronová, rybíz, cukr skořice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu