Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koňakové řezy

Přemýšlíte, jakou dobrotu upéct pro návštěvu? Zkuste naše koňakové řezy. Nadýchané piškotové těsto a krém s vaječným likérem vás určitě mile překvapí. Moučník je moc hezký na pohled a skvěle chutná. Po prvním ochutnání ho zařadíte mezi oblíbený repertoár.

Hodnocení receptu je 4,9 (45×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marbene marbene

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby chlazení

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 599 kJ /
2 533 kcal
Bílkoviny88,99 g
Tuky102,66 g
Vláknina19,11 g
Cholesterol 1,44 g
Sodík 811 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy251,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 2: Přidáme olej, mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakao. Promícháme a pak lehce vmícháme sníh z bílků. Krok 3: Těsto nalijeme na plech, který vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 10 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do korpusu a po vytažení musí být suchá. Krok 4: Připravíme koňakový krém. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink. Krok 5: Do prochladlého pudinku zašleháme koňak, změklé máslo a vyšleháme dohladka. Krok 6: Na šlehačkový krém vyšleháme smetanu ke šlehání se ztužovačem do tuha. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a cukr moučka. Krok 7: Korpus nejprve potřeme koňakovým krémem, poté šlehačkovým krémem, posypeme strouhanou čokoládou a dáme vychladit.

TIP: Návod na přípravu domácího vaječného koňaku

Zveřejněno 8. 3. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koňakové řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mg33

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koňakové řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mg33

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

:-)<3:yes::yes: Výborné. :-K

Výborné, jen se po nich zaprášilo!

zuzi777a: zuzi777a: 😊😊😊

Recept je z kuchařky od Fa Dona České Budějovice

Persica: :-D

Zuzana: je to na klasický hluboký plech.:-)

Pomer surovin je na velky plech ci mensi?

Kdyby vám ty řezy spadly pri přenásení na zem, jak se to stalo nám, NEZOUFEJTE! ;-( Schrábněte to do misky, přikápněte ještě trochu rumu, všechno to smíchejte dohromady a vytvořte kuličky a obalte v ořeších, či v kokosu. Jen se po nich zapráší! Recept raději nikomu nedávejte, hihi ( i když ho všichni budou chtít) :-p

Jájina72 25. 5. 2016 17:49
Mohu jen a jen doporučit opravdu skvělé :-K

Vypadají hodně dobře,ještě dnes je asi udělám.Už mám na ně chuť :-*:yes:

Dnes jsem tyto řezy upekla a fakt, výborné. Jen mám jednu radu, pokud Vám nechce krém zhoustnout, přidejte do něj :"Zlatý Klas". 100% nebude tekutý a pěkně zhoustne. Nebo někdy přidávám i "Mascarpone". Vynikající a doporučuji. :-)

JitkaS: Děkuji za odpověď,vůbec to neznám,koupím si

Zobrazit 5 starších odpovědí

helena PL:Použila jsem klasický hluboký plech.Je to rozměr tak 42x33cm.:-p

helena PL 31. 3. 2016 03:57
Jak velky plech je k tomu potreba?

tak vyzkoušela jsem a mělo to obrovský úspěch, moje tušení mě nezklamalo :-))

už jsem koňakové řezy dělala,jsou výýýýbornééé:yes::-D

Tak držím palce,ať se vám povedou.Chuťově jsou vynikající.Někdy se stane,že je krém trochu řidší,ale chut to nezkazí.

Dana Belusiakova 17. 5. 2014 17:00
jdu pect,uz se tesim

gabi, zkus u krému opačný postup, vyšlehej si máslo s cukrem, pořádně do pěny a potom po lžících přidávej uvařený vychladlý puding a koňak, vždycky pořádně zašlehej, já dělám krémy jedině tímto způsobem a mám je vždycky tuhé, pokud ti teče ta druhá vrstva, tak dej rostlinnou šlehačku a mělo by to být v pořádku, nebo nedávej zakysanku a dej 2 šlehačky a zkus ty rostlinné, ty neřídnou, možná ti poradí ještě někdo jiný, ale toto je moje zkušenost, tak ať se podaří

gabi: Podívej se na postup přípravy krému u podobného receptu, třeba ti to pomůže. Vždy je lepší zašlehávat pudink a pod. do másla než naopak. Krém bude hustý už když ho budeš dávat na upečené těsto.:-K

Koňakové řezy jsem včera zkusila a jsou chuťově vynikající:-p, ALE! Nevím, kde se stala chyba, ale koňajový krém mi vůbec neztuhnul, i po 2 dnech v ledničce je stále řídký, takže si s manželem vždycky vyndáme plech z ledničky a jíme lžící, jinak není šance, krájet nelze:-D. Ale manžel je z koláče nadšený, když jsem prohlásila, že nikdy více, tak řekl - naopak, ten právě peč! Tak možná ještě někdy příště učiním další pokus;-)

Určitě bude vynikající i v této světlé variantě :yes::-)

To bude určitě velká dobrota:yes::yes:

Bude určitě moc dobrý :yes::yes::-p:-K

:yes::yes::yes::-p

Tématické fráze:
řezy na plech nejnovější recepty, řezy s koňakovým a šlehačkovým krémem, koňakový krém, řezy s koňakovým krémem, rezy, końakové řezy na plech, konakovy rez, rezy s konakovym krém, řezy recept, řezy na plech, recepty řezy, spicka rezy, koˇakové řezy, koˇakové řezy, rezy recepty, konakové kuličky, spickove rezy, koňaková šlehačka, konˇakové řezy, recept na řezy

Suroviny:
vejce, cukr krupice, olej, mouka polohrubá, kypřící prášek, kakao, voda, mléko, pudink, cukr, koňak vaječný, máslo, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, smetana zakysaná, cukr moučkový, čokoláda

Přidat fotografie receptu