Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kohoutek na víně

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

znamenivah znamenivah

Náročný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 240 min

240 min (240 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 668 kJ /
1 833 kcal
Bílkoviny19,60 g
Tuky130,95 g
Vláknina27,11 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,51 g
Sůl6,10 g
Sacharidy59,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájíme si mrkev na kolečka,česnek na malé kousky a anglickou na kostičky asi 1cm. Krok 2: Slaninu orestujeme v hlubším hrnci do křupava,vyndáme a necháme stranou.Tuk ponecháme v hrnci. Krok 3: Kohoutí maso osolíme, opepříme, vložíme do kastrolu s tukem po slanině a opečeme ze všech stran dozlatova. Poté přidáme k masu mrkev, cibulky a dusíme spolu s kohoutem asi 15 minut pod pokličkou. Krok 4: Pak maso poprášíme hladkou moukou a otočíme pomoučenou stranou dolu a dusíme dalších 5 minut. Krok 5: Přilijeme víno a vodu s masoxem (vývar)-kohout musí být skoro celý ponořený v tekutině. Pak přidáme česnek, bobkový list, tymián, rajčatový protlak a slaninu, kterou jsme dali stranou. Krok 6: Zamícháme a necháme pomalu dusit(táhnout) pod pokličkou, dokud kohout nezměkne (mně to trvalo 3,5 hodiny). Krok 7: Když je maso měkké, vyndáme bobkový list, omáčku můžeme případně ještě zahustit špetkou mouky a provařit. Jako příloha je brambor ale láká mě i rýže.

Zveřejněno 9. 3. 2014

Poznámka autora znamenivah

RECEPT VYPADÁ ASI HODNĚ NÁROČNĚ, ALE VĚŘTE,ŽE FAKT NENÍ A TEN ČAS TOMU VĚNOVANÝ SE VÁM VRÁTÍ V DOBRÉM JÍDLE.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kohoutek na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6yP9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kohoutek na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6yP9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Jiřík Kuchárek 28. 4. 2017 16:21
Kohouta na víně jsem dělal již vícekrát, ale vždy jsem ho po dušení ještě dopékal a přátelé, to je hodně velká paráda. U tohoto receptu jsem nedopékal, ale vytrval. Musím říct, že je to parádní záležitost. Ps: kohouta jsem sehnal u našich na dvorku ;-). Bylo jich tam devět z loňských kuřat, tak se jeden ztratit může :-8:-D

kotě v botě:Ano recept jsem na Fb na své stránky o vaření dala já.je to můj koníček

kotě v botě 11. 3. 2014 16:07
Nedávno jsem tenhle recept našla na facebooku na stránkách o vaření (zřejmě od stejné paní co dala recept sem) a zkusila jsem to.Časově je to trošku náročnější ale dobrýýýýý-manža si nemohl vynachválit.:yes::yes::yes::yes::yes:

spagetka:jooo tak pomaláček to udělá moc dobře-já to teda dělala v klasickém hrnci, ale ten věnovaný čas za to stál....ono se to musí dělat pomalu a dlouho jinak je kohoutisko tuhé jako podešev-to máš pravdu.:-D

spagetka:Makro prodává kohouty mražené-POlské za 55kč/kg a krásně velké-ten náš měl 4kg:yes:

Kde jsi sehnala kouhoutí díly? Soukromník?;-)
Mám příhodu z jedné kdysi velmi renomované restaurace u nás, měli na jídelním lístku Kohoutka po francouzsku, nikdy jsem tohle maso nejedla, tak jsem si to objednala. No lidi, to byl děs běs, maso tvrdé, že i podrážka byla proti tomu měkká:-//:no:. Tak jsem to vrátila a neměla jsem odvahu jinde to znova zkoušet.
Ale pokud bych sehnala masíčko, asi bych to zkusila sama, recept se mi líbí a myslím, že pomalý hrnec tu práci udělá rád;-):-D.:-p:yes:

Tématické fráze:
kohoutek na víně, kohout na víně recept, kohout na víně, kohoutek recept, kohoutek na víně - recept, recept kohout na víně, kohoutek recepty, recepty kohoutek, kohout na bílém víně, recept kohoutek na víně, kouhout na víně, kohout na víně po burgundsku, recept kohoutek, recepty kohout na víně, kohout na vine po francouzsku, recept na kohoutka, kohoutek na cervenem vine, kouhout na vínĕ recept, kohoutek na víně recept, nejlepší kohoutek recepty

Suroviny:
slanina anglická, kohout, cibulka, mrkev, víno červené suché, vývar hovězí, protlak rajčatový, česnek, mouka hladká, tymián čerstvý, sůl, pepř mletý, bobkový list

Přidat fotografie receptu