Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí plátek v"Boloňské"omáčce

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 622 kJ /
388 kcal
Bílkoviny11,14 g
Tuky16,82 g
Vláknina32,89 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 547 mg
Sůl1,18 g
Sacharidy33,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa paličkou na maso mírně naklepeme a na okrajích nařízneme. Zlehka osolíme a opepříme. Krok 2: Do kastrolu na rozehřátý tuk dáme do sklovita orestovat cibuli s česnekem. Krok 3: Vložíme roštěnky, které necháme prudce po obou stranách zatáhnout. Přidáme omáčku, mírně podlijeme horkou vodou a promícháme. Pod pokličkou na slabém plameni dusíme přibližně 80minut doměkka. Doba dušení závisí na kvalitě a stáří masa. Během dušení přiléváme po trochách horkou vodu. Krok 4: 10minut před koncem přidáme mrkev, celer a olivy. Krok 5: Měkké plátky vytáhneme, uchováme v teple a omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným ve studené vodě. Minutu provaříme a podle potřeby dochutíme. Krok 6: Podáváme nejlépe s dušenou rýží. Krok 7: Pokud budeme plátky připravovat v papiňáku, budeme postupovat stejně. Jen po přidání omáčky k zatáhlému masu vše podlijeme 200ml horké vody a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Až se hrnec natlakuje, ubereme plamen na minimum a dusíme 40minut. Poté hrnec ochladíme a otevřeme. Přidáme ostatní suroviny,promícháme a slabým varem dusíme ještě 10minut.

Zveřejněno 11. 3. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Můžeme připravit také z vepřového, nebo drůbežího masa. Doba dušení bude kratší.

Na přílohu bylahttp://www.toprecepty.cz/recept/20756-dusena-ryze-...

Složení omáčky ve skle-voda, rajčatový protlak, cibule, rostlinný olej, cukr, paprika, česnek, sůl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátek v"Boloňské"omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XwNm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátek v"Boloňské"omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XwNm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Děkuji za komentáře i hodnocení:-K:-*

Andrea:Ti,kteří čtou celý rcp včetně poznámky,vidí i složení omáčky...

Maso v masové omáč:no::no::no::-//ce?

:yes::-)):-D;-):yes:

:-p:yes::yes::-K

Nádhera:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
hovězí plátky, doba dušení hovězího masa, boloňská omáčka v papiňáku, hovezi na duseni, hovezi platky s omackou, dušení hovezího masa, jak dlouho se dusi hovězi maso, hovězí plátky recepty, hovezi platek, jak dlouho dusit hovězí plátky, jak dlouho dusit hovezi maso, složení boloňské omáčky, hovezi doba duseni, hovězí plátek recept, hovězí omáčky, hovězí omacka, hovezí plátky recept, recepty omáčky obrázky, hovězí plátky na houbách, hovězí boloňská omáčka

Suroviny:
roštěná hovězí, sádlo, cibule, česnek, omáčka boloňská, mrkev, celer, olivy ve slaném nálevu, škrob, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu