Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 785 kJ / 5 924 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 228,72 g |
Tuky | 498,95 g |
Vláknina | 47,92 g |
Cholesterol | 996 mg |
Sodík | 5,64 g |
Sůl | 15,11 g |
Sacharidy | 114,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hlubším kastrůlku necháme za stálého míchání rozpustit třtinový cukr. Na chvíli odstavíme z přímého plamene. Poté přidáme pivo, worcester, sušený česnek a pepř a necháme projít varem. Odstavíme bokem, přidáme olej a necháme vychladit.
Krok 2: Do opláchnutého a osušeného bůčku ostrým delším nožem vytvoříme otvor pro náplň. Kůži nařízneme do tvaru mřížky a takto připravené maso ponoříme do chladné marinády. Dáme alespoň na 12 hodin do lednice marinovat.
Krok 3: Cibuli a špek nakrájíme nadrobno a na lžíci tuku osmahneme do zlatavé barvy. Po zchladnutí přidáme společně s ostatními surovinami k mletému masu a nejlépe rukou důkladně promícháme. Náplň si také můžeme přichystat v předstihu a nechat uležet.
Krok 4: Marinovaný bůček zlehka osušíme a vetřeme trochu soli. Poté naplníme nádivkou, vsuneme párky a kapsu zašijeme.
Krok 5: V kastrolu, který je vhodný i do trouby, na tuku orestujeme nakrájenou cibuli společně s česnekem. Vložíme bůček a za všech stran ho necháme zatáhnout. Bůček otočíme nařezanou kůží dospod, podlijeme zbytkem marinády, přidáme 50 ml horké vody a přiklopíme poklicí.
Krok 6: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na poloviční výkon (mám plynovou) 80 minut.
Krok 7: Kastrol vytáhneme z trouby, bůček otočíme kůží nahoru a seškrábeme do šťávy výpečky z okraje kastrolu.
Krok 8: Opět vložíme do trouby a pečeme 40 minut, 20 minut před koncem odstraníme poklici a za občasného přelévání šťávou dopékáme na barvu.
Krok 9: Po vytažení z trouby odstraníme nitě, bůček nařežeme na porce a podáváme jako hlavní chod například s brambory.
Krok 10: Hodí se i po studenu s pečivem a okurkem. Může se stát, že nám zbude trochu náplně. Tu můžeme malinko zahustit dětskou krupičkou, vytvoříme knedlíčky a zavaříme do vývaru.
Zveřejněno 21. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůček plněný, v marinádě pečený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q5O3
Moje poznámka
Bůček plněný, v marinádě pečený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q5O3
Nejnovější recepty
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 53 minutami
Nugátové cukroví
Přidáno před 3 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
Přidáno před 5 hodinami
Plněná cottage placka nejen pro diabetiky
Přidáno před 6 hodinami
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 19 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 40 minutami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 1 hodinou
Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Edward před 2 hodinami
Anglická omáčka
romankrejcik před 2 hodinami
Bramboračka č. 3
romankrejcik před 2 hodinami
Švestkový koláč - kynutý hrnkový
Alena Kovarova před 3 hodinami
Bleskové jablkové koblížky s mrkví
Wikki před 4 hodinami
Poctivá květáková polévka
Pecka před 4 hodinami
Květák pečený s bramborami a slaninou v jednom pekáčku
Pecka před 4 hodinami
Pařížský salát
Pecka před 4 hodinami
Tématické fráze:
plněný bůček,
plněný pečený bůček,
pečeny plneny buček,
buček v marinádě,
pečeny buček,
marináda na párky,
plněný bůček recept,
bucek do trouby,
peceme bucek,
plněný vepřový bůček pečený v troubě,
plněny buček recept pečený,
recepty plněný bůček,
recept na plněný bůček,
pečeme bůček plněný,
pečený bůček plneny,
plneny bucek peceny,
plněný pečený bůček recept,
recept plněný bůček,
bůček v troube,
vepřový bůček v marinade
Suroviny:
bůček vepřový,
pivo světlé,
cukr třtinový,
omáčka worcesterová,
česnek sušený,
pepř mletý,
olej,
maso mleté,
slanina debrecínská,
olej,
cibule,
česnek,
koření dekora,
párky,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
olej,
cibule,
česnek,
voda,
režná nit
Komentáře (32)