Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulačka s krutonky

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MishkaCZ

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 094 kJ /
1 218 kcal
Bílkoviny14,60 g
Tuky79,00 g
Vláknina60,80 g
Cholesterol 204 mg
Sodík 102 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy98,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci si rozehřejeme olej spolu s máslem a přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na půlkolečka. Za častého míchání restujeme asi 5-10 minut, aby cibule změkla. Snížíme plamen na nejmíň, co to jde a necháme pod pokličkou 20 minut, občas promícháme. Cukr obsažený v cibuli zkaramelizuje a čím déle vydržíme restovat, tím chutnější polévku budeme mít. Krok 2: Nyní přidáme bouquet garni a bobkový list. Krok 3: Podlijeme 100ml horkého vývaru, díky kterému se nám odchytí ode dna hrnce lehce přichycená cibule (nemusí se stát, ale může). Když se vývar odpaří, přilijeme dalších 100ml, promícháme a toto opakujeme ještě 1-2x. Krok 4: Poté přilijeme zbytek vývaru. Polévku ještě 25-30 minut vaříme, vyndáme bouquet garni a bobkové listy. Krok 5: Nyní už jen stačí osolit a opepřit. Já jsem polévku ještě lehce promixovala, ale jen opravdu lehce, aby děti neviděly velké kusy cibule. Polévku rozdělíme do talířů, položíme opečené krutonky a zasypeme strouhaným sýrem.

Zveřejněno 24. 3. 2014

Poznámka autorky MishkaCZ

http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872...

O francouzské cibulačce slyšel snad každý. I mně tato polévka už dlouho láká, ale co kuchař, to jiný recept. Po shlédnutí několika receptů a postupů, jsem si i já našla ten svůj. Jelikož se nejedná o originální recept, tak v názvu nehledejte slovo „francouzská”.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulačka s krutonky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EvAK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulačka s krutonky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EvAK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Janull: také jsem se bála, aby se chuť cibule neztratila v bylinkách, ale tím, že je tam jen malé množství, tak bylinky chuť cibule naopak podtrhnou a skvěle se doplňují :yes:

Tuto výbornou cibulačku mohu vřele doporučit,ovšem z koření přidávám pouze pepř,aby se zachovala chuť cibule.:yes:

Opravdu poctivá a pravá cibulačka tak jak má být. MOC, moc chválím. +bodík 5

Polévečka podle složení surovin vypadá velice chutně,mňam:-p:-K:yes:
Rozmarýn je u nás oblíbený:-*

Zkusím:-))

:yes::-p:-K

Ivana Ch: Rozmarýna je velmi silná, proto opravdu stačí jen ta 1 snítka do celé polévky, aby zanechala jen lehkou stopu a nepřebila tu hlavní chuť, o kterou v této polévce jde :yes:

Rozmarýnu jsem do polévky ještě nedávala, ale proč né, každý máme rád něco jiného. Jinak já mám rozmarýnu hodně ráda.

Tématické fráze:
pravá francouzská cibulačka recept, pravá francouzská cibulačka, recepty pravá cibulačka, pravá cibulačka, krutonky, lada hruska cibulačka, francouzska cibulacka s krutony, jak se dělaji krutònky, pravá francouzská cibulačka top recepty, recept na pravou cibulačku, cibulačka, cibulacka s krutony a syrem, cibulačka podle hrušky, cibulacka polévka s krutony, top recepty cibulačka, cibulačka s chlebovými krutony, cibulačka top recepty, francouzská pravá cibulačka recepty, cibulačka podle ládi hrušky, poctiva cibulacka

Suroviny:
cibule, máslo, vývar zeleninový, olej, bouquet garni, bobkový list, sůl, pepř, celozrnná bageta, sýr strouhaný

Přidat fotografie receptu