Výtečná nádivka z hlívy ústřičné
Nádivka, která nemusí být jen velikonoční. Z těchto surovin si ji můžeme připravit po celý rok. Kopřivy můžeme nahradit, nebo doplnit listovým špenátem. Pochutnáme si na ní s bramborovou přílohou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 206 kJ / 2 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 170,36 g |
Tuky | 125,19 g |
Vláknina | 41,40 g |
Cholesterol | 2,19 g |
Sodík | 6,24 g |
Sůl | 14,59 g |
Sacharidy | 257,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rohlíky nakrájíme na kostičky. Zalijeme mlékem, rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a rozmělníme rukama. Přidáme nasekaný svazek petrželky a poté necháme uležet.
Krok 2: Nakrájíme nadrobno cibulku, na pánvi na oleji orestujeme, přidáme hlívu také nadrobno, osolíme, opepříme a podusíme asi 10 minut.
Poté přidáme šunku nadrobno, ještě spolu chvilku dusíme. Pokud chceme přidat baby špenát či kopřivy, přidáme je zároveň se šunkou.
Směs necháme vychladnout.
Po vychladnutí smícháme s rohlíky. Krok 3: Zapékací misku či pekáč vymažeme máslem nebo olejem. Nádivku vložíme a poklademe plátky másla (nešetříme). Pečeme asi na 180 °C dozlatova. Krok 4: Jako ideální přílohu podáváme vařené brambory polité máslem.
Poté přidáme šunku nadrobno, ještě spolu chvilku dusíme. Pokud chceme přidat baby špenát či kopřivy, přidáme je zároveň se šunkou.
Směs necháme vychladnout.
Po vychladnutí smícháme s rohlíky. Krok 3: Zapékací misku či pekáč vymažeme máslem nebo olejem. Nádivku vložíme a poklademe plátky másla (nešetříme). Pečeme asi na 180 °C dozlatova. Krok 4: Jako ideální přílohu podáváme vařené brambory polité máslem.
Zveřejněno 27. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výtečná nádivka z hlívy ústřičné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5Qn
Moje poznámka
Výtečná nádivka z hlívy ústřičné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5Qn
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 5 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 6 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 7 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 8 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Čínské nudle s jidášovým uchem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Buchty po ránu: Vaječnou tlačenku podle receptu Josefa Maršálka připravíte snadno. Hlavní je nechat ji zatuhnout, radí cukrář
Továrna na Mozartovy koule zavřela: Nový majitel určí, zda se bude slavná cukrovinka ještě vyrábět a kde
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapékaný květák se žampiony
Neregistrovaný před 11 minutami
Dýně hokaido v křupavých placičkách
Neregistrovaný před 37 minutami
Dobroty z listového těsta
Neregistrovaný před 55 minutami
Pohanková kaše
Neregistrovaný před 1 hodinou
Pečená kachna v zelí
Neregistrovaný před 1 hodinou
Pekanová srdíčka
Neregistrovaný před 1 hodinou
Co dům dal
Neregistrovaný před 1 hodinou
Salámový oběd na pekáč
Neregistrovaný před 1 hodinou
Levandulová zmrzlina s medem
Neregistrovaný před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 2 hodinami
Tématické fráze:
hlíva ústřičná recepty,
nádivka z hlívy,
recepty z hlívy ústřičné,
nádivka s hlívou ústřičnou,
nádivka s hlívou,
recept z hlívy ustřičné,
nákyp z hlívy,
recept hlíva ústřičná,
houbová nádivka z hlívy,
nákyp z hlívy ustříčné,
kopřivová nádivka bez masa,
hlíva ústřičná recept,
nákyp z kopřiv,
hlíva ústřičná nákyp,
recepty ládi hrušky nádivka,
velikonoční nádivka s hlívou,
hliva recept,
recepty z hlívy,
hlíva ustřičná-recepty,
špenát s hlívou ústřičnou
Suroviny:
hlíva ústřičná,
cibule,
petrželka zelená,
šunka,
rohlík,
mléko,
máslo,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
olej,
kmín mletý,
kopřivy
Komentáře (6)