Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výtečná nádivka z hlívy ústřičné

Nádivka, která nemusí být jen velikonoční. Z těchto surovin si ji můžeme připravit po celý rok. Kopřivy můžeme nahradit, nebo doplnit listovým špenátem. Pochutnáme si na ní s bramborovou přílohou.

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zamilovanadonej

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 206 kJ /
2 917 kcal
Bílkoviny170,36 g
Tuky125,19 g
Vláknina41,40 g
Cholesterol 2,19 g
Sodík 6,24 g
Sůl14,59 g
Sacharidy257,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky nakrájíme na kostičky. Zalijeme mlékem, rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a rozmělníme rukama. Přidáme nasekaný svazek petrželky a poté necháme uležet. Krok 2: Nakrájíme nadrobno cibulku, na pánvi na oleji orestujeme, přidáme hlívu také nadrobno, osolíme, opepříme a podusíme asi 10 minut.
Poté přidáme šunku nadrobno, ještě spolu chvilku dusíme. Pokud chceme přidat baby špenát či kopřivy, přidáme je zároveň se šunkou.
Směs necháme vychladnout.
Po vychladnutí smícháme s rohlíky. Krok 3: Zapékací misku či pekáč vymažeme máslem nebo olejem. Nádivku vložíme a poklademe plátky másla (nešetříme). Pečeme asi na 180 °C dozlatova. Krok 4: Jako ideální přílohu podáváme vařené brambory polité máslem.

TIP: Jak upravit kopřivy do nádivky

Zveřejněno 27. 3. 2014

Poznámka autorky Zamilovanadonej

Toto jsem si vymyslela, nádivku milujeme. Je ale možné, že jí také někdo dělá :).

Můžeme také přidat: čerstvý baby špenát, mladé kopřivy apod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výtečná nádivka z hlívy ústřičné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x5Qn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výtečná nádivka z hlívy ústřičné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x5Qn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:yes:

Výborné :yes: Chutilo mi, nie je s tým veľa práce a obed je hotový :yes:;-)

:-p+:yes: podobně taky dělávám houbový nákyp

:yes::yes::yes: Vyzkouším;-)

Robím podobne a volám to hubový nákyp. Ale vynechávam šunku alebo údeniny, proste mám rada čistú hubovú chuť. My to konzumujeme bez zemiakov, len tak samotné, obyčajne so šalátom z kyslej kapusty (zelí). Samozrejme, použijem hocijaké huby - lesné alebo aj václavky alebo šampiňóny.

Vypadá to dobře, co nejdřív vyzkouším :yes:

Tématické fráze:
hlíva ústřičná recepty, nádivka z hlívy, recepty z hlívy ústřičné, nádivka s hlívou ústřičnou, nádivka s hlívou, recept z hlívy ustřičné, nákyp z hlívy, recept hlíva ústřičná, houbová nádivka z hlívy, nákyp z hlívy ustříčné, kopřivová nádivka bez masa, hlíva ústřičná recept, nákyp z kopřiv, hlíva ústřičná nákyp, recepty ládi hrušky nádivka, velikonoční nádivka s hlívou, hliva recept, recepty z hlívy, hlíva ustřičná-recepty, špenát s hlívou ústřičnou

Suroviny:
hlíva ústřičná, cibule, petrželka zelená, šunka, rohlík, mléko, máslo, vejce, sůl, pepř mletý, olej, kmín mletý, kopřivy

Přidat fotografie receptu